Monoblock for innvendig montering kan du kalle denne, men uteledelen er jo relativt stor da og dessverre ikkje innkludert i prisen. ;) Det er vel kun evighetsmaskina CBB-001 som eg vil kalle ekte "monoblock" for innvendig montering.
Invertertstyrte regulerer turtallet på kompressor (også på vifta for ein del typer l/v), og derved effekten. Kor mange trinn veit eg ikkje, men minst 3-4. Er kollektor stor nok til 7 kW er det liten COP auke når ein kjører 3 kW, men litt er det jo. Ellers påstår andre produsenter 10-15% betre COP med inverter kontra on/off for jordkollektor samt lengre levetid på komressor pga. færre starter. Ulempa er jo meir kompilsert styring, on /off fungerer godt nok det mot relativte trege gulvvarmesystem og ofte med volumforstørrler/akk. tank i tillegg.
Henning kunne godt hoste opp litt tilleggsinfo her ja...
Dette er hva jeg har oppfattet er en monoblock: kombinert kompressor/fordamper/varmeveksler i en enhet. Ingen separat innedel.
*Nå* først ser jeg at du linket til en v/v pumpe, og ikke en l/v pumpe. Tror jeg må prioritere søvn over byggebolig.no på kveldene fremover....
Lett å gå seg litt blind på vp.er ja , særlig når jule"brusen" sløver ein ned... Monoblock er nomalt som du seier ja, alt i utedelen.
Eg ser på å grave jordkollektor (som eg har liggende, fekk denne gratis...) ned i hagen da eg likvel skal grave om alt i hagen og grave nokre hundre meter med grøft ned til sjøen. Så ei billig v/v vp. er intressant for mitt bruk, og da helst med inverter da frysing er mindre sannsynlig da pga. høgare kollektortemperatur mesteparten av året.
Eg får 3 nesten ubrukte viftekonvektorer gratis hos (yngste) bror min som bygger om nye huset sitt, og eg fekk nokre kasser med fordelere og diverse hitt året, så eg vil kjøre budsjettmodell... (eg kan naturligvis ikkje rekne inn den 4-5 tonns gravemaskina som eg treng i det budsjettet- det er eit anna budsjett...) Har også ein del gulvvarmerør og varmefordelingsplater liggende etter installasjon i mitt gamle hus og (yngste) bror min sitt gamle hus.
Disse varmepumpene har ikke inverterstyring som man er vant med fra luft varmepumper. Disse varmepumpene har en enkel styring der man stiller inn en ønsket returtemperatur. Så lenge returtemperaturen ligger under dette nivået, vil varmepumpa gå. Når ønsket temperatur er oppnådd stopper varmepumpa. Tillatt avvik kan stilles i et område fra 1-15C. Når returtemperaturen har falt under dette nivået, starter kompressoren opp forsiktig før den går opp til innstilt effekt (hz). Man kan manuelt stille ned effekten på varmepumpa ved å endre parameteret som styrer dette. Styringen har timerstyring, men har ingen varmtvannsprioritering eller utekompensasjon. Dokumentasjon og manualer som følger med varmepumpene er ikke noe å skryte av. Det står ingen ting om hvilke parametre som styrer hva i manualen.
Dette er hva jeg har oppfattet er en monoblock: kombinert kompressor/fordamper/varmeveksler i en enhet. Ingen separat innedel.
*Nå* først ser jeg at du linket til en v/v pumpe, og ikke en l/v pumpe. Tror jeg må prioritere søvn over byggebolig.no på kveldene fremover....
Dag B
Monoblock er nomalt som du seier ja, alt i utedelen.
Eg ser på å grave jordkollektor (som eg har liggende, fekk denne gratis...) ned i hagen da eg likvel skal grave om alt i hagen og grave nokre hundre meter med grøft ned til sjøen.
Så ei billig v/v vp. er intressant for mitt bruk, og da helst med inverter da frysing er mindre sannsynlig da pga. høgare kollektortemperatur mesteparten av året.
Eg får 3 nesten ubrukte viftekonvektorer gratis hos (yngste) bror min som bygger om nye huset sitt, og eg fekk nokre kasser med fordelere og diverse hitt året, så eg vil kjøre budsjettmodell... (eg kan naturligvis ikkje rekne inn den 4-5 tonns gravemaskina som eg treng i det budsjettet- det er eit anna budsjett...)
Har også ein del gulvvarmerør og varmefordelingsplater liggende etter installasjon i mitt gamle hus og (yngste) bror min sitt gamle hus.
Fekk også ein kort manual over kontrolleren.