248    8    0  

S1255 med frikjøingssett PCS44

 4     0
Hei,

Jeg sliter med å få frikjølingssettet til NIBE-pumpa til å fungere skikkelig.

På statusskjermen står det
Driftsprioritering: "Kjøling"
Status: "Ikke behov"

Utstyret er lagt til under 7.2 Tilbehørsinnstillinger (Passiv kjøl. 4 rør)

Jeg har definert følgende innstillinger for kjølingen:

1 Inneklima
1.30.2 Kurve, kjøling: Kurve "7", Forskyvning "0"
1.30.5 Laveste turledning kjøling: 10 grader

7 Installatørinnstillinger
7.1.10.2 Autodriftsinnstillinger
Start av kjøling: 5 grader
Filtreringstid: 24 timer

For øvrig tror jeg det meste er satt til fabrikkinnstillinger.

Slik det er nå så starter sirkulasjonspumpa for kjølingen ca. hvert 4. minutt (240 sekunder)  før den slår seg av igjen etter 5 - 10 sekunder.

Leverandøren skulle komme å se på det for en stund siden, men jeg har ikke hørt noe fra de på en stund. Noen her inne som kan ha noen tips om hva som er feil?
KE
   #1
 3,673     Hordaland     0
Har ingen tips men lurer på hva du har koblet på kjølekretsen, hvordan det styres etc.
  (trådstarter)
   #2
 4     0
Er to viftekonvektorer:
https://www.abkqviller.no/produkter/varmeavgivere/viftekonvektorer-fancoils-og-luftporter/viftekonvektorer-og-fancoils/carisma-fly-cvp-t/

På fjernkontrollen til viftekonvektorene så er det symbol for kjøling/varme/kun vifte, men vet ikke om disse signalene går videre til pumpa? Klarer ikke helt å se at det er tilfelle...

   #3
 1,355     0
Hm, jeg har frikjøling selv men lurer på hva poenget er med å legge styringen av den inn under varmepumpa? Får man noe ekstra funksjonalitet av det? Her er det bare to avstikk på kb inn, med en tilbakeslagsventil mellom og pumpe etter første avstikket som forsyner viftekonvektorene. Dette driftes helt uavhengig av varmepumpa, med egen styring. Når kjølepumpa starter tar kuldebærer bare en tur innom viftekonvektorene før den kommer til varmepumpa.
  (trådstarter)
   #6
 4     0
Spørsmålet er om det er noen som vet hvordan jeg forteller NIBE-varmepumpa at den skal starte kjølesystemet, ut over det å sette temperatur for start av kjøling (nå satt til 5 grader)? Er det noen andre innstillinger på pumpa som forhindrer den i å starte?