58    1    0  

Thermia Classic 105, eldre bergvarmepumpe varmekurve

 14     LINDÅS     0
Hei!

Har en kompis som har en Thermia Classic 105 bergvarmepumpe, denne er nå noen år gammel, men har nok aldri vært innregulert i forhold til huset.

Utfordring: når temperatur er justert til ok inne temperatur når det er kaldt, så blir det fort for varmt når utetemperaturen stiger og en må skru ned temperaturen.
Eg tenker da at utekompenseringen/vamrkurven ikke er juster inn rett ihht huset.

Huset er med nedstøpt rør i gulv, men det er kun ventiler ikke termostater ut til sløyfene.

Eg har selv en nibe splitt luft/vann pumpe som er greit justert inn og styrer seg fint etter utetemperaturen, men kjenner ikke så godt til Thermia Classic 105 sin vann/vann pumpe.

Fankt denne bruksanvisning på nett, se side 9 for varmekurve: https://www.bruksanvisningpdf.no/thermia/villa-classic-105/bruksanvisning?p=9 


Noen som være behjelpelig med å beskrive fremgangsmåten for  justere inn denne varmepumpen på en grei måte, slik at den ikke bruker unødig energi? og at utekompenseringen oppfyller sin virkning?

Er en litt eldre pumpe (on/off).

På forhånd takk for tips og råd.Kjører alle nyere anlegg med kjemikalier for å forhindre biofilm i rørene i dag? når mitt anlegg ble instalert i 2013, var ikke dette et tema, men har fått tatt rens og antikorrosjon i nå i seinere tid (har radiatorer).

Mvh
Larsivar

   #1
 7     0
Hei,

Vi har en Thermia Eko 105 fra 2006. Vet ikke om den har samme styring, men det kan jo tenkes.

Kan du stille inn disse parameterne?
Thermia Classic 105, eldre bergvarmepumpe varmekurve - 5C92FD45-7847-47B4-ADAB-C485A4D262AB.jpeg - larsivar

I så fall ville jeg prøvd med Kurve=35, min=30 og maks=42, og sett hvordan det fungerer. Hvis ytterpunktene begrenser, så kan du endre dem, og hvis du vil ha det varmere eller kaldere så kan du øke eller redusere kurvetallet.