2 484    5    0  

V-v varmepumpe - plassbehov og råd på kostnadsanslag.

 43     0
Hei!

Jeg er helt fersk på dette med vannbåren varme. Skal bygge nytt hus i vår, ca 260m2 fordelt på to etasjer (sokkel og hovedetasje). Tror jeg kommer til å gå for vannbåren varme og boring/bergvarmepumpe.

Akkurat nå lurer jeg på mest på hva som trengs av plass på et teknisk rom. Er det vanlig med både varmtvannsbereder og væske-vann varmepumpe?

Trenger også litt råd til anslag på kostnader. Driver og henter inn priser, men tar lang tid å få svar. Er anslagene realistiske? For høyt eller for lavt ift. dine erfaringer?

- boring, ca 200 m borehull: 68.000 (har fått tilbud)
- væske-vann varmepumpe: antar ca 70.000 (ikke fått tilbud ennå)
- rør underetasje (nedstøpt) - material og arbeid: ca 250 kr/m2 * 130 m2 = 32500
- rør hovedetasje (inkl. nødv. plater/beslag) - material og arbeid: ca 400 kr/m2 * 130 m2 =52.000
- tilleggsutstyr, termostater, styring etc. 10.000
- tilkoblinger etc (EL etc) 5.000
- TOTALT 237.500

Hva synes du er beste løsning for å legge vannbåren varme-rør i hovedetasje, der det ikke er støp?

Blir glad for alle tips og råd.

Ottar

   #1
 81     0
Hei!

Jeg er helt fersk på dette med vannbåren varme. Skal bygge nytt hus i vår, ca 260m2 fordelt på to etasjer (sokkel og hovedetasje). Tror jeg kommer til å gå for vannbåren varme og boring/bergvarmepumpe.


Hei ottarba

Ser du ikke har fått så mye svar på denne tråden om varmepumpe så jeg legger inn en link til en kjøpsguide for varmepumpe vi har på våre nettsider: Væske/vann-varmepumpe
Siden sier ikke så mye om priser, men ser det er flere forhandlere inne på forumet her som sikkert kan gi deg noen pristilbud.

Tipser også om at du kan få tilbake 25% av dokumentert totalkostnad for varmepumpe væske-vann. Dette er inkludert merverdiavgift. Du har rett til å få tilbake maksimalt 20.000 kr for en væske-vann varmepumpe. Har varmepumpa energimåler for strøm- og varme, økes maksimalt beløp til 30.000 kr.
Programkriterier her
   #2
 48     0
Hei Ottarba

Vi hjelper deg veldig gjerne med å finne riktig produkt til ditt ønske/behov, og gi deg den infromasjonen du trenger i forhold til pris osv. Om du går inn på daikin.no kan du enkelt finne en forhandler i ditt område som utfører den type oppdrag.

Du må gjerne ta kontakt med oss direkte slik at vi setter deg i kontakt eller svarer på ulike spørsmål.

Lykke til videre.

Mvh
Marthe - Markedsansvarlig
Signatur
   #3
 5 997     Finnmark     0
På teknisk rom er det vanlig med vvb og innedel til varmepumpe!

Kostnad med vbv(vannbåren gulvvarme) er avhengig av hvor mye egeninnsats man kan bidra med.......og jeg vet ikke hvordan man prissetter det?
For rør nedstøpt i betong er det kun kostnad ved kjøp av rør(ca10 kr meteren) og strips for å feste rør på armeringsnett.....dersom man legger det selv........
På bjelkelag brukes ulike plater med spor / spaltegulv av bord med varmefordelingsplater oppå........deretter gulv.....

Se på denne siden for mer info, de kan også beregne hva du trenger mot at du sender plantegning! http://www.buildahouse.no/gulvvarme.html
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 43     0
Det har vært rolig på planleggingsfronten de siste måneden, i påvente av ferdigregulering av tomt. Men nå ser det ut til at det går i orden. Så da er vi back in business. Takk for gode råd.

Ottar
   #5
 3 573     buskerud     0
Vp, ligger på 70-80000..
Du kan regne ca 10-15000 i deler til den fram til gulvarmen. Kommer ann på hvor mye som er innebygget..Og ca 15-20000 i arbeidstimer
Og ca 10000 i elektrikker for tilkobling