7 879    39    6  

Vaillant væske-vann bergvarmepumpe

 46     1
Noen som har erfaring med Vaillant varmepumper?
Rørleggerne liker det visst, men det er lite som skrives om dette merket.

Jeg har fått tilbud på en 8 kW som skal settes opp med en 200 meter brønn.

Det eneste som skurrer er egentlig at jeg ikke finner noe på dette merket så om noen kan bidra med erfaringer ville det lettet avgjørelsen.

   #1
 72     Bergen     0
Jeg har hatt en Vaillant Luft-Vann-varmepumpe i snart ett år. Den virker fint. Samtidig er utseendet og følelsen med produktet slik at jeg sitter igjen med et inntrykk av at de lager ting av solid kvalitet. Hvordan de er kontra andre merker tør jeg ikke uttale meg om.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 46     0
Takk for svar!
Det er nok denne solide kvaliteten som rørleggerne liker.

Den er kanskje mindre cutting-edge enn Nibe og kjenner jeg tyskerne rett er nok brukergrensesnittet ikke særlig logisk.
Men at pumpen virker og styrer seg selv på mest effektive måte er det viktigste for meg i det lange løp.

Det avgjørende for meg er at Vaillant, i motsetning til Nibe har alle rør inn og ut på midten bak slik at man faktisk ikke trenger mer en 190cm takhøyde for å installere modellene med varmtvannsbereder innebygd. Plass og pris taler mot en todelt løsning hvor man må inn med en separat dobbeltmantlet bereder.
  (trådstarter)
   #5
 46     0
Takk for støtten!
Rapporterer tilbake når den er surrer og går.
Har logget forbruk et år så får vi se hva pumpa kan spare oss for, teorien er at den skal være nedbetalt etter 12 år Smile.
   #6
 1 420     Oslo     0
HUSK å få montert et overspenningsvern av topp kvalitet i sikringsskapet, for å beskytte pumpas elektronikk/styring.
Det er bra å være optimistisk! Nedbetalt over 12 år - OK. Men ikke inntjent på 12 år ...
Signatur
   #7
 81     0
Noen som har erfaring med Vaillant varmepumper?
Rørleggerne liker det visst, men det er lite som skrives om dette merket.

Jeg har fått tilbud på en 8 kW som skal settes opp med en 200 meter brønn.

Det eneste som skurrer er egentlig at jeg ikke finner noe på dette merket så om noen kan bidra med erfaringer ville det lettet avgjørelsen.

Husk å få med deg noen støttekroner fra Enova: Enovatilskuddet

  (trådstarter)
   #8
 46     1
Her var det mange gode tips.

Overspenningsvern av topp kvalitet var det første jeg installerte da jeg flyttet inn, så det er på plass.

Inntjent blir den på 12 år dersom min optimistiske plan virker. Og da snakker vi lav rente, relativt høy strømpris samt at jeg har trukket fra både Enova-bidrag og kostnad for å kaste ut den elektrifiserte oljefyren og erstatte den med en dobbeltmantlet bereder som uansett ville tvunget seg fram de neste 5 årene siden både vannbåren varme og varmtvann kommer fra den gamle Ama-kjelen som står i fyrrommet.

Når hagen allikevel var oppgravd synes jeg det ville være synd å ikke benytte sjansen selv om det ikke nødvendigvis er 100% bedriftsøkonomisk lønnsomt. Akkurat som med bil blir en slik handel litt irrasjonell og preget av følelser. Følelsen av å bruke 20-22000 kWh mindre pr år med dertil mindre strømregning vil definitivt være god både økonomisk og miljømessig Smile.

Når det gjelder Enova, Vaillant-pumpen skal visstnok være utstyrt med en godkjent energimåler, det blir i alle fall spennende å se om søknaden blir godkjent uten ekstern måler.
   #9
 3 573     buskerud     0
Koster bare ca 2000 for energimåler i sikringskapet, så det er et pluss prosjekt uansett.

Jeg ser på 15år å betale tilbake min luft/vann men hadde halvparten av deg å spare ved oppstart. Konvertering til gulvarme på strøm fra oljefyr og radiatorer , pluss noe etterisolering , halverte allerede der, uten vp. Dvs, selveste varmepumpa er tjent inn på 7 år, men innedel og montering drar det opp, men det som er gjort der har dobbel levetid av utedelen.. Håper jeg optimistisk Smile
   #10
 1 355     0
Vi byttet ut oljefyren med en 9kW IVT koblet til en 200m brønn i 2006 og den investeringen var inntjent på rundt 7,5 år. Dvs. at vi er godt i pluss nå Smile

Gjorde all montering selv da og fikk kjøpt pumpa til en ok pris via lokal rørlegger så totalsummen ble bare ca. 115.000,-.