11,590    21    4  

Vann-Vann Varmepumpe: Hiseer 8 KW

 45     Akershus     0

Kan noen fortelle meg hvorfor jeg ikke skal kjøpe denne varmepumpen til 28 000,- fremfor en av de kjente leverandørene til minst 3 x prisen av denne?

   #1
 1,630     Villmarkstoppen, Malvik     0
Laget i Kina - det er ikke godt nok argument?  ;)
Seriøst - en tilsvarende nordisk pumpe koster vel ikke 3-gangen, men 1,1-2-gangen?
Vet ikke dagens norske priser men i Sverige ser jeg at CTC/NIBE 8kW-pumper ligger på fra vel 30 til litt over 40 tusen SEK.

Husk at den du linker til kun leverer varme til oppvarming - ikke forbruksvann.
  (trådstarter)
   #2
 45     Akershus     0
Men hvis man bruker an akkumulatortank med spiral hvor forbruksvannet kan forvarmes til 30-35 grader så er vel dette en ok løsning?
   #3
 777     0
Tanken vi skal ha er en skikttank, og da skal (i teorien) varmepumpen jobbe mot bunnen av tanken med "lav" temperatur.
hmk
   #4
 311     0


Kan noen fortelle meg hvorfor jeg ikke skal kjøpe denne varmepumpen til 28 000,- fremfor en av de kjente leverandørene til minst 3 x prisen av denne?


denne vp har ikke inebygd vv bereder!
det er ikke tilsudselement i vp!
hvordan skal du styre el.tilskuds elementene med denne vp?

Tilkommer fort 12000.- for denne tanken.

200l vvb 5-6000kr

Styring tilskudelementer bør absolutt monteres for maksimal besparelse, hvis man da ikke skal løpe å koble inn/ut tilskuddet etter behov.

Alt dette kan du kjøpe komplett i ett og samme kabinett til 70.00,-

Instalasjonen blir totalt sett ikke vesentlig billigere,  :)
du får halve vv besparelsen mot en vp med inebygd vvbereder;)
   #5
 115     0
Synes dette ble litt ubalansert, så jeg må komme med noen kommentarer til siste innlegg. Som deleier i firmaet som selger disse varmepumpene er jeg forøvrig ikke helt nøytral.  :)

Disse varmepumpene kan utmerket godt kobles til en egen tank for forbruksvann og styre denne via en treveisventil.

Vi har imidlertid sans for enklest mulig løsninger, så vi bruker vanligvis en akkumulatortank med spiral. Ved å stille inn denne på en fast, litt høy temperatur, f.eks 40c, vil man oppnå god besparelse på forbruksvann samtidig som man er sikret varmt  nok vann for gulvet. Vår mening er at det vil ikke lønne seg å stille ned temp. i akkumulator tank fordi da får man dårligere forvarming av forbruksvann. Så det man sparer på gulvarmen taper man på forbruksvannet.

Tror du dessuten en familie på 4-5 klarer seg med en 100-150L innebygd varmtvannsbereder som holder 55C?

En annet ting du glemmer er alle de som allerede har vannbåren varme og f.eks en Oso dobbeltmantlet bereder. Disse trenger ikke ny tank. Hvorfor skal disse kjøpe en varmepumpe med tank?
(vet at dobbeltmantlet ikke er helt ideelt, men man vil nok aldri tjene inn å bytte den ut).

Et tredje moment er den økte kompressorslitasjen ved å bruke varmepumpa til å varme opp vann til 50-55C.

Styring av tilskuddsvarmen er det termostaten i tanken som gjør. Denne stilles selvsagt noe under varmepumpa slik at man er sikret at denne kun slår seg på når varmepumpa ikke klarer å holde den ønskede temperatur. Tilskuddsvarmen er svært ødeleggende for COP og skal ikke stå på i tide og utide! Mange varmepumper er alt for raske med å slå på dette.
hmk
   #6
 311     0
Hei, henning.

som du sier har dere valgt enklest mulig løsning. Du kan da ikke forvente å ha samme besparelsen som en mer avansert vp har :o

med å kjøre fast tem på akkumulatortanken 40C mister du 20-30% av besparelsen pga at du kjøre for høy temperatur i 95% av året.

Argumentet ditt med forvarming av tappevann holler ikke mål, 20-(30)% av varmebehovet er vv.
det kan på ingen måte forsvare å kjøre fast temp.
da du på de resterende 70-80% får redusert effektrfaktor pga tappevannet som du uansett ikke får temperert noe vesentlig.

men du slipper da selvfølgelig styring til tillskudselementen når du kjører fast temp ::)

De v/v vp jeg kjenner til har 165l vv tank, det funker helt fint så lenge du ikke skal fylle et stort badekar. (styrt tapping krever noe større volum)

Et tredje moment er den økte kompressorslitasjen ved å bruke varmepumpa til å varme opp vann til 50-55C.


En prima kompessor jobber fint opp mot 65C i retur temp, ser ikke noe problem med å heve tappevannet til 55C, men har maskinen din en noe rimeligere kompressor skjønner jeg problemstllingen din ;)

Tilskuddsvarmen er svært ødeleggende for COP og skal ikke stå på i tide og utide! Mange varmepumper er alt for raske med å slå på dette.

Tillskuddsvarmen har overhode ikke noe med COP.

COP (Coeffecient of performance) = avgitt effekt/tilført effekt

selg dette for hva det er og ikke noe annet Smile :)

   #7
 777     0
Siden dette har dreid litt bort fra det produktet som er nevnt i åpningsinnlegget, og mer over til virkemåte/løsning (noe som jo også er av interesse i forhold til åpningsinnlegg), så har jeg følgende scenario:

Jeg skal ha en 750 liter skikttank der det er solvarmespiral. Senere skal jeg koble til en energibrønn. Burde jeg da bruke varmepumpen mot en separat tank, la oss si de 150-200l som er snakket om, la denne holde ideell temperatur for varmepumpen og ha en form for ventil mellom den stor og den små tanken som bare slapp vann over i den store tanken når temperaturen i bunnen (kaldskiktet) kom under temperaturen i den lille tanken?

   #8
 5,725     0
Bumper denne...
Lurer på om nokon her har kjøpt og installert denne, og kan dela litt erfaring med oss?
Eg vurderer v/v varmepumpe idag, og vil helst sleppa å betala 70000 for ei...
   #9
 5,112     Troms     0
Håper du har nøye vurdert service og support også inn i regnestykket ditt for varmepumpe. Ei pumpe fra NoName leverandør til 40000,- kan raskt bli dyrere i tilfelle rottefelle....
Men vurder da å hente pumpe fra Sverige. Der får du gode anerkjente leverandører og med priser rundt 40-50000,- Er klar over at du antakelig synes merkevareforhandlere skor seg på oss som kunder, men å gamble på ei slik NoName pumpe til et hus som sikkert koster noen millioner ville jeg vurdert nøye fordeler og ulemper med. Noen må selvsagt være den første og da bør du gå firmaene som selger pumpene etter i sømmene. Er de solide og Veletablert varemerkenavn, gode referanser, hvilke serviceavtaler og hvilken dokumentasjon fra eksvis Sverige og Finland kan de vise til? Sverige og Finland ligger mange år fremfor Norge i bruk av varmepumper og energieffektive løsninger. Så der kan man hente mye bra informasjon.
Signatur
   #10
 5,725     0
Klart ein må sjå på garanti, reklamasjon og andre sine erfaringer med både produkt & leverandør/importør.

Trur nok mykje av VVS bransjen har gode avanser ja, men med 5 års reklmasjonsrett og mange gir jo og 5 års garanti, kostar dette meir enn i Sverige.

Edit: Nibe gir 6 års forsikring (med 3000 i egenandel) som standard i Sverige, og ytterlige 4 år for kr. 3000. Gjelder maskinhavari. Dette er jo like godt som i Norge.


Hiseer fann eg ikkje dei heile i Sverige (VP forumet der), men kan godt være solgt under anna navn.

Millionar ja, eg betalte 500' for huset på over 250m2, 400 mål, 2,5km strandlinje  og 500m2 løe, garasje og 2 naust ( det er odelsgard) så eg vil ikkje bruke 250' på varmeanlegg, det er meir enn nok anna å bruka pængan på på eit slikt bruk.
Vurderer vedfyring, men det kostar minst 75' for vedkjel og akk. tank med nødvendig automatikk, så ei varmepumpe til 50' fristar meir.
Fordelingsanlegget vert mykje det same, men VP gjer mulighet for kjøling også.
Siste redigering: Thursday, February 4, 2010 8:47:24 PM av oblygre