7 269    34    1  

Vurderer Nibe 1255, er det alternativer til denne?

KE
 3 673     Hordaland     0
Jeg kikket endel på bergvarmepumper i fjor men prosjektet måtte vente til i år. Jeg har såvidt begynt å kikke på dette igjen nå og ser at Nibe er kommet med en modell som heter 1255. Denne har inverterstyrt kompressor noe jeg ikke har sett tidligere på bergvarmepumper, er dette nytt fra Nibe eller har jeg bare ikke fulgt med i timen? Er det andre varmepumper som konkurerer med den slik pumpe? Ser også at den kan levere 65 grader og da er det vel gjerne ikke behov for spisslast for å få varmt dusjvann?

   #1
 12     Sykkylven     0
Nibe F1255 kom på markedet for et drøyt år siden, og ja dette er nytt med inverterstyrt kompressor. Jeg tviler på det er noen andre bergvarmepumper som kan måle seg med den, du trenger ikke spisslast heller.
Jeg kan komme med et tilbud til deg på varmepumpen, er det 6 eller 16 kw modellen du ønsker?
Med vennlig hilsen
Martin Frederiksen
Varmeshop.no
Signatur
KE
  (trådstarter)
   #2
 3 673     Hordaland     0
Jeg var ikke klar over at den kun ble levert i 6 eller 16kw så det har jeg ikke tenkt så hardt på. Jeg tror nok 6kw er for lite men det kunne jo vert interresant å se prisen på begge utgaver. Ser 16kw utgaven er oppgitt til 4-16kw, vil det si at den må stoppe når varmebehovet er feks. 2kw? Tar gjerne imot pristilbud og koblingsforslag.
   #3
 48     0
Hei,

Ta gjerne med vår Daikin grunnvarmepumpe med i vurderingen. Daikin Altherma GS har inverter kompressor, som trinnløst tilpasser varmekapasiteten til boligens varierende fyringsbehov. Kompressoren kan regulere mellom 2.5-13 kW. Dette gir meget høy årsvarmefaktor, som resulterer i lave energikostnader. Den benytter også det energieffektive kuldemediet R410A.

Les mer på:
http://www.daikin.no/minisite/GS/index.jsp

Det er bare å ta kontakt dersom du har flere spørsmål. Jeg anbefaler deg å kontakte en autorisert forhandler som vil hjelpe deg med å finne riktig modell etter ditt behov.

Se også http://Daikin.energiportalen.no for å se din energibesparelse ved de ulike modellene.

Mvh
Marthe – Markedsansvarlig
Signatur
   #4
 6 009     Finnmark     0
Den benytter også det energieffektive kuldemediet R410A.


.....................som alle andre;)
Signatur
KE
  (trådstarter)
   #5
 3 673     Hordaland     0
Finner noen få omtaler om en kommende Nibe bergvarmepumpe 3-12kw, noen som vet noe mer om denne, fås den i 230v variant?
   #6
 3 573     buskerud     0
Merket selv at 230v begrensa hvilke luft/vann pumper jeg fikk å velge i og. Men der mest backup el når vp slutter å funke når det blir kaldt.

Men med bergvarme slutter ikke effekten uansett hvor kaldt.. Så tilskuddsel er nesten mere der hvis kompressoren stopper.. Eller varmebehovet overstiger kapasiten.. Mest nyttig hvis man har valgt en on/off pumpe .. Og det plutselig blir ekstrem kulde og man trenger mere enn beregnet.
Så skjønner ditt ønske om inverter , da kan du overdimensjonere litt.
Du kan jo virkelig overdimensjonere da, men da lønner deg seg igjen med den berømte buffertanken på de pumper som ikke har det innebygd..

Noen som nevnte at du kan sette inn transformator fra 230v til 400v .. Men mistenker at det mulig koster den såkalte skjorte..

   #7
 3 573     buskerud     0
Finnmark, de fleste med on/off har 407c
Alle med invertor har 410a

Ville tatt å sammenlignet nibe med daikin, mulig daikin kan levere det du ønsker til 230v nå.. Og like bra.. 
( jeg hadde dog vurdert en ctc løsning, det var mitt valg ved bergvarme og.. Men jeg er litt farget hehe)

   #8
 4 192     0
Det ligger flere trafoer ute på finn.no til relativt rimelige priser, bør være mulig å få tak i en til under 10k - litt mer enn en skjorte, men likevel...

Samtidig taper man noen prosent effekt i transformator, og det kompliserer installasjonen litt.
KE
  (trådstarter)
   #9
 3 673     Hordaland     0
Ingen som har hørt noe til den kommende Nibe 3-12kw pumpen?
Det er vel så viktig at pumpen kan levere lav effekt uten å slå seg av som å lever høy effekt så jeg tror 3-12 er mer passende min bolig enn 4-16kw.
Hvis den nye 1255 pumpen (3-12kw) er samme som de andre og kommer i 230V variant er den aktuell, hvis ikke man må vente i hundre år da...
   #10
 3 573     buskerud     0
Fordelen med å vente, kanskje nibe da også kommer med fancy touch skjerm Smile all the bells an whistles ..
Ulempen med å vente.. Ett år med full fyring på vanlig 1:1 ren el er jo at de pengene du ikke sparte i år, er ca differansen spart på next gen pumpe vs current gen.. Over de neste 10-20 år..

Som sagt tidligere, på bergvarme skiller det så lite på best og dårligst blant toppmerkene, man bør gå etter merke, rykte og pris.. Mere enn hvem som sparer 300 kwh mere enn den andre. Og da jeg vurderte bergvarme, så sto det mellom nibe og ctc.. Liker innedelen og styringa til ctc langt bedre enn nibes, på alle måter.. Men likte litt inverter teknikken på nye nibe modellene jeg og.. . Jeg desverre da så ikke på 230 vs 400 v .. Så nå hadde jeg vel valgt vtc pga 230v... Men jeg var virkelig inne på nibe v/v fordi onkel,fetter og kusine har nibe..i hvert sitt hus utenfor lillehammer.. Og vet de er bra og

Hva med å bare sette inn en 230-400v transformator? Har du ringt lokalt elverk og hørt om det er plan for 400v innen de neste 10 år?
Den transformatoreb koster jo ikke mere enn et år ekstra men vanlig strømfyring Wink

Sette det litt på spissen Wink