4,187    3    0  

Waterkotte varmepumpe - erfaringer eller synspunkter?

 2     0
Jeg prøver å orienterer meg i jungelen av vann-vann varmepumper, og kom i dag over tyske Waterkotte som med min begrensede kompetanse innen dette feltet ser veldig lovende ut. Link til informasjon og brosjyre her: http://dynergi.no/Varmepumper/Waterkotte/ai1.htm

Er det noen her som har erfaringer med Waterkotte, eller som er i stand til å gjøre en viss sammenligning av denne mot Thermia Diplomat eller Ekowell for eksempel?
Det virker som om den har høy årsCOP og at den dermed heller ikke trenger så lang brønn.

Jeg skal ha vannbåren gulvarme i ca 250 m2 totalrenovert enebolig med isolasjonsevne og tetthet tilærmet dagens standard. Dette er i Ålesund, så jeg tror jeg har sett at det benyttes 11 kuldegrader som dimensjonerende utetemperatur og gjennomsnittstemperaturen over året er 7 grader. Familie på fire med 3 bad, der det ene tilhører en hybelleilighet. Et lite badekar på det ene badet.

Baderomsgulvene er det ønskelig å ha god temperatur i året rundt. Forøvrig forteller vel årsmiddeltemperaturen at det også de fleste dagene i sommerhalvåret er behov for varme i alle rom.

Jeg har sålangt, på basis av informasjonen over, fått tilbud om varmepumper fra 5,9 KW/120m brønn, 8KW/160m brønn og 11KW/220m brønn, og alle har klare meninger og "gode" argumenter for sin dimensjonering så da er det ikke helt enkelt å velge løsning.

   #1
 1,267     0
Kommer ikke frem hvordan de varmer vann til tappevann/varme ettersom jeg kan se.
Hvis den har høyere årscop enn andre varmepumper vil den trenge dypere brønn enn andre.

hvem er forhandler i Norge?

Viktigste er å kjøpe av en forhandler som er flink og har et godt serviceapperat i ryggen
  (trådstarter)
   #2
 2     0


hvem er forhandler i Norge?


www.energisentrum.no som ikke holder til så langt fra der jeg bor. Men ingen forhandlere utover landet ser det ut til.

Som sagt så har jeg begrenset innsikt i dette med varmepumper, så jeg ble nok umiddelbart litt blendet av prisen. Ved nærmere ettersyn så har de foreslått en liten varmepumpe på 5.9kW og en "kort" brønn på 120m aktiv. Dette blir en løsnig med ca 60 % enerigdekning ved DUT på -11 og kan dermed ikke direkte sammenlignes i pris med en løsning som nærmer seg 100 % ved DUT.

Spørsmålet blir da hvilken energidekning det er hensiktsmessig å gå for. Høyere engangskostnad opp mot fremtidig strømforbruk.

Uansett hvilken løsning jeg ender på, så vil jeg nok bore betydelig dypere når jeg først er i gang.

   #3
 1,267     0
220m meter brønn og 11kw varmepumpe er en latterlig stor størrelse til et hus som du beskriver og dimensjoneringen er dermed helt på trynet  ::)
Hva er begrunnelsen bak den dimensjoneringen?

De 2 andre virker greie dimesjoneringsmessig.
Ville nok selv gått for diplomat pga av fremtididig sikker/enkel service.