321    12    0  

Akkumulatortank, hvilken størrelse?

 32     0
Hei! Trenger råd med tanke på størrelse på akkumulatortank. Planlegger nytt hus med vannbåren varme. BYA 234 m2 og BRA 346 m2. Skal ha vann-vann varmepumpe eller luft-vann varmepumpe og peis med vannkappe. JADA, jeg vet. Peis med vannkappe lønner seg ikke! Hverken varmefag som leverer peis (Brunner 12 kW, 7kw til vann) eller rørlegger kan gi meg noe godt svar. Sistnevnte sa klart at dette har han ikke forstand på.

Jeg ser for meg at velger jeg for liten tank, så risikerer jeg å må stoppe å fyre fordi tanken i løpet av altfor kort tid har nådd maks temperatur. Og velger jeg for stor tank kommer varmepumpa til å bli "overarbeidet". Stemmer dette?
I så tilfelle så blir det å finne en gylden middelvei. I følge Enova sine sider så anbefales det 30-55 liter/kW volum på peis/vedkjele og 15-20 liter/kW volum på varmepumper.

Er det så enkelt som at jeg da trenger: 7kW x 55 liter/kW = 385 liter ???


   #1
 5 024     0
Kor lenge planlegg du å fyre om gangen?
Eg ville no sagt minst 75 l/kW, så 500l kan passe.
Er tanken stor får varmepumpa lengre driftsperioder og mindre start/stopp som iallefall for ei av/på pumpe er gunstig, så for stor tank treng du ikkje være redd for.

Men når vp. skal kobles samme med akktank må ein ikkje koble denne rett på tanken, pass på at alt vatn som skal ut i røra går direkte fra vp. og ikkje innom akk. tank og helst ikkje innom shunt heller, dette for at vp. skal kunne jobbe med lågast mulig temp og derved få best mulig virkningsgrad.

Ellers; med 5kW til luft blir jo huset fort for varmt, ha iallfall ikkje vannbåren varme i betong i stova. Og du må ha romtermostater.
HSt
   #2
 23 812     Lillestrøm kommune     0
Søk på Frodes sine svar/tråder mener han har skrevet råd om dette
   #3
 5     0
Av rein nysgjerrighet siden eg skal til å bygge hus i omtrent samme størrelse som deg, har du fått ca pris på anlegget? Er i fasen for å hente inn priser på alt mulig til huset, varierer voldsomt på pris på varmeanlegg.
  (trådstarter)
   #4
 32     0
V-v varmepumpe med akumulator tank og alt som trengs, inkl. fjellboring 165k. L-v varmepumpe 45k billigere. Ikke innkludert rør og det andre rørleggerarbeide i huset. Mener at det kom på ca. 500k, alt inkl. I tillegg kommer peis og pipe på 230k. Så dyrt blir det....

NB! Jeg har ikke fått spesifisert i tilbudet hvilket merke/modell varmepumpe, her finnes det vel forskjeller både i pris og kvalitet vil jeg tro! Skal selvfølgelig finne ut at hva det er som inngår. Malapropos det, så lå det inne trapp i tilbudet fra leverandør. Vi skal bygge et moderne hus i funkis stil, trappa som ligger inne i tilbudet er den billigste og mest si-rompa i Trapperingen katalogen. Oppgradering til moderne trapp som faktisk passer i et moderne hus vil koste 170k ekstra. Håper ikke det blir en lignende affære med varmepumpa.
   #7
 5     0
Ok, takk for at du svarte Smile
En av rørleggerane eg har snakka med antydet en plass mellom 300 - 500 kun for vannbåren varme, alt ettersom L - V eller V - V. Svevandes svar så må få det bedre spesifisert. Snakket nettopp med en som har bygget hus på 230 kvadrat innvending med Nibe L - V, der kom vannbåren varme pakken på 235.000 inkludert montering.

Dyrt med trapp ja, blir spennandes når en har fått hentet inn alle priser og får summert litt.

   #8
 22     0
Hei Oblygre,

Hører kanskje ikke til i denne tråden, men vet ikke hvordan jeg får tak i deg Wink

Jeg kikket litt i dine gamle tråder,
Og lurte på hvor du fikk tak på dem temperatursensorene du byttet på den Foma pumpen du hadde/har!?
Jeg har ei Anslut pumpe som rimer ned når det er fuktig og kaldt i været, og lurte på å bytte disse sensorene du hadde byttet,

Mvh Kloms
   #9
 5 024     0
Eg bestiller hos Jula
Pumpa min tilsvarer Anslut 416107
Da er delenummer:
R016673 - Givarkit ute - 132,50kr
R016669 - Värmekabel - 189kr.