7,117
17
0
Bygger hus med nye krav til isolasjon, nødvendig med vannbåren varme?
30
0
Ettersom vi bygger etter de nye kravene til isolasjon og med balansert ventilasjon, er det egentlig nødvendig med vannbårene varme i gulv? Blir det ikke varmt nok likevel? Bare en tanke.... vi har jo egentlig tenkt å bygge med vannbåren varme. Har fått anbud fra rørlegger og det koster jo en del for å få et slikt anlegg oppe å gå!
Lekehusbloggen min
Terassebyggebloggen
260m2 bta trehus etter TEK07, Thermia Optimum G2 8kw i serie med 200ltr OZO Super. 180m energihull. Roth vannbåren varme.
Bjørn-Yngve Kinzler Eriksen (ansatt i Aventa AS).
Balansert ventilasjon gir ingen varme - den utnytter bare oppvarmet luft i huset dersom den har et for- og ettervarme batteri. Du må ha en varmekilde og et distribusjonssystem - enten vannbåren eller strøm-basert. Som nevnt i tråden - med vannbåren står du friere mht til varmekilde.
hvilken løsning er gunstigst?
Hvis du er helt sikker på at du ønsker kun å fyre med strøm, så er dette rimeligere!
Vi har akkurat gitt tilbud vannbåren varme til et "Nesten" Passivhus(bedre isolert). dette kom på ca 60 000kr for distribusjonen. Dette er da oppvarme primert med veggvarme og noen rom med gulvvarme.
Så det behøver ikke være så dyrt!
Variotherm Facebook
Vannbåren på el har en fordel og en ulempe over varmekabler.
Fordel, ikke påvirket av tepper og drit på gulv.
ulempe, mere mekk. Du må leke mere med vann.
Varmekabler er vedlikeholdsfritt.
Hvis du ser mine poster, så ser du at jeg er litt schizofren på dette omerådet, men liker moderne vannbårne anlegg. Tror jeg hadde lagt vannbåren og drifta på el. selv med nytt hus, men for 6 mndr siden hadde det uten tvil blitt varmekabler.
Ville satt noen som kan dette til å beregne hvor lite vannbåren varme dere i såfall må ha. Blir dumt å skyte spurv med dyre kanoner