#61
 678     Bergen     0

Kan vel enkelt gjøres ved å stenge de andre kursene og la kun sløyfen til badet få varme?



Ja, det høres greit ut.
Signatur

  (trådstarter)
   #62
 364     Rælingen     1
Da har jeg gjort som skrevet over. Stengte alle kursene unntatt den til badet med dårlig varme. Ventet over 1 døgn før jeg gikk tilbake til normal status og åpnet alle kursene igjen. I tillegg justerte jeg opp varmen litt mer enn det jeg strengt tatt behøver.

Noterte meg da at turtemperatur ble på 38 grader, og returtemperatur holdt seg stødig på 36/37 grader. Dette er faktisk en høyere/mer stabil returtemperatur enn når jeg har alle kursene åpne. I dag f.eks ligger turtemperaturen på 38, returtemperatur ligger på stabilt på 34.

Gjorde et lite forsøk med å dekke til gulvet med tepper og dyner/laken. Som tidligere erfart ble det varmere på gulvet under.
   #63
 9,677     Kysten     0
Da har du konstatert at varmen ikke forsvinner gjennom kuldebro. Det tilsier at det er overføringen av varme fra rørene til gulvet som mangler.
  (trådstarter)
   #64
 364     Rælingen     0
Jepp, det har jeg konstatert. Neste blir å sjekke underliggende konstruksjon og hvordan rørene er lagt. Enten ved termograferingen eller fra himlinga under i stua.
   #65
 138     Mo i Rana     0
Hei. Har ikke lest alle innleggene, men her er litt om vannbåren varme. På gulvvarme bør delta t. ( forskjell mellom tur og retur temperatur ) ligge på 2-3 grader. Det som også er viktig, er å ha konstant sirkulasjon på vannet. Dette kan gjøres ved å montere en bypass ventil på tur og retur stokk, eller som jeg har gjort, og er det enkleste. Fjerne aktuatoren på en sløyfe, slik at den alltid ligger åpen. I mitt tilfelle, badkursen. Dette har du kanskje gjort. Det som også kan sjekkes , er hastigheten på sirkulasjonspumpen. På gulvvarme bør den være høy. Legge også inn en min begrensning på turtemp på stokken. Regner med du har et system som reguleres etter utetemp. Legg da inn min på eks 31 grader. Det som  er saken gulvvarme, er at det er et lavtempsystem. Du får da aldri like mye varme som i varmekabler. Det er standard åpenrom man legger rørene etter, avhengig av tykkelse på rørene. Når det gjelder bad, bør man avvike fra disse verdiene, og legge rørene så tett som overhodet mulig. Da dette er lavtempsystem spiller det ingen rolle. Muligens dette, evt dårlig isolering nedenfra som er problemet ditt.
  (trådstarter)
   #66
 364     Rælingen     0
Tar opp denne tråden litt igjen. Har ikke gjort så mye mer med saken. Siden jeg klagde til HELP gjennom boligkjøpsforsikringen har jeg fått avslag derfra da de mener jeg har en dårlig sak sidene forrige eier faktisk opplyste om at det var dårligere varme oppe enn nede.

Uansett, har tenkt litt. Tanken er å kjøre en høyere kurve på systemet enn normalt. Jeg har 9 kurver å justere på der kurve 1-2 er for trebjelkelag, 2-4 er for betonglag og 5-9 er for radiatorsystem. Kurve 5-9 har dermed en høyere framledningstemp. Tenkte å prøve dette der jeg lar termostatene stå åpne på bad for å kjøre mer varme dit og justere tempen via termostatene på andre sløyfer tilpasset til parkettgulvene. Man skal jo ikke kjøre for mye varme på parkett.

Noen formeninger om dette?

Har ellers sett litt på alle forslag her, og hatt rørlegger på besøk som har gått igjennom det meste, uten at det har resultert i noe klart svar på problemet.
  (trådstarter)
   #67
 364     Rælingen     0
Tar opp tråden igjen.

Gjorde som beskrevet over. Justerte opp en varmekurve fra 4 til 5. Finjusterte så en del opp og kjører nå ca 45 grader ut på vannet. Jeg satte termostatene i andre rom på ca 20 grader, eller ville det blitt varmt.

Jeg justerte pumpa slik ca kl 1800 på kvelden den dagen og kunne med stor glede gå inn i et varmt og deilig bad morgenen etter. Nede i første har jeg måttet finjustert termostatene og kommet frem til at kjøkken, entre og stue står på ca 21-22 grader mens badet nede og vaskerommet nede står på 25 grader. Dette er en fin balanse for varmefordelingen i huset.

Det burde nok ikke vært slik føler jeg, men åpenbart krever akkurat dette huset at systemet er innjustert på denne måten. Man kan lure på hvorfor og trolig har det noe med selve konstruksjonen å gjøre, men dette blir kun gjetting fra min side. Burde forsøkt dette langt tidligere, men siden jeg har hatt flere fagpersoner på besøk uten at dette har blitt nevnt fra de deres side har jeg heller ikke tenkt tanken selv før den siste tiden.

Vi får se hvordan dette blir til vinteren.

Nå har jeg ihvertfall endelig en glad kone igjen Smile

  (trådstarter)
   #68
 364     Rælingen     0
Løfter denne igjen.

Har for tiden problemer med ujevn varme på de forskjellige sløyfene. Siden jeg satte opp de nye innstillingene i Mai (se innlegg over) har jeg vært fornøyd med varmefordelingen på både badene og de andre rommene.

Nå, når temperaturen faller litt på nettene, opplever jeg at varmefordelingen ikke er så jevn lengre. Den varierer veldig på de forskjellige rommene. Innstillingene er ikke rørt eller forandret på.

Før jeg satte opp ny innstilling kjørte jeg med åpne termostater over det hele. Dette ga jevn temp året rundt, men ikke varme på badet i 2. etg som beskrevet tidlig i tråden. I dag f.eks var badene og vaskerommet litt kalde mens kjøkken, entre og stue var varmere enn hva de pleier å være. Det er som regel omvendt. Av info på varmepumpa ser jeg at temperaturen på vannet er som før.

Noen gode forklaringer på denne ujevne varmefordelingen?
   #69
 5,188     Østlandet     0

Noen gode forklaringer på denne ujevne varmefordelingen?
Er vel luft i rørene? Har du luftet?
Signatur
  (trådstarter)
   #70
 364     Rælingen     0
Jepp, luftet i fjor.

Skal sies at ujevnhetene har oppstått over kort tid, dvs et par dager. Det er ingen problemer med varmen, den er bare ujevn. Virker som om varmen bytter på hvor den sirkulerer for å si det slik. Er det som er så rart.