108    7    0  

Drivhus vannbåren varme + alternativ oppvarming av vannet

 6     VÅLER I ØSTFOLD     0
Hei,

Skal i gang med å støpe gulv til et drivhus på 32m2 i nær fremtid. En av løsningene jeg ikke er i mål med er oppvarming. 

Jeg har egentlig ikke mulighet for en ren elektriskløsning, og ser på alternative løsninger. En mulig løsning er å gå for løsning med en infrarød varmer, som går på diesel. 

Enkel løsning, men...

Hva med vannbåren varme? Pelletsovn? 

Sikkert ikke gratis, men, det er nå jeg kan ta det første steget. Dropper jeg rør nå, så...

~C


pwb
   #1
 2 138     Ski     0
Både diesel og pellets er jo helt hinsides i forhold til prisen på strøm. Men skulle jeg valgt noe så hadde jeg selv ville valgt noe som gikk på etanol. Soter ikke og man kan bruke co2 som næring. Det samme gjelder vel propan.
  (trådstarter)
   #2
 6     VÅLER I ØSTFOLD     0
Både diesel og pellets er jo helt hinsides i forhold til prisen på strøm. Men skulle jeg valgt noe så hadde jeg selv ville valgt noe som gikk på etanol. Soter ikke og man kan bruke co2 som næring. Det samme gjelder vel propan.


Ulempen er at jeg har begrenset inntakssikring, og sist jeg spurte hafslund ville de ha ca 100000 i anleggsbidrag for å øke denne. Da måtte også grave 400 meter med grøft og borre meg under fylkesveien på egen regning. Det dekker fort noen kg pellets eller liter med diesel. Propan er mulighet, men da må jeg neste ha noe mer enn 11kgs beholder, og det har jeg ikke spurte google om en gang. Etanol har ikke vært innom tanke gangen så, det er jo mulighet.

En *kjele ville man kunne hatt i en egen sidebygning, slik at man hadde spart drivhuset for det problemet.


  (trådstarter)
   #4
 6     VÅLER I ØSTFOLD     0
Varmepumpe, full automatikk av elektrisk oppvarming, fyrer med ved når jeg har muligheten, solceller.
Easee lader til bilen, som styrer på hovedsikringen, nå er det svært sjeldent jeg lader samtidig som jeg lager mat og varmepumpen går, men jeg har fått hovedsikringen til å gå.

Og normalt sett vil det fungere med det jeg har.

Men blir det noen dager med -20 grader, tenker jeg at ser jeg noen utfordring med å holde temperaturen opp på bare strøm.
  (trådstarter)
   #5
 6     VÅLER I ØSTFOLD     0
Ok, prosjektet har kommet seg litt videre.

Jeg har 20mm rør på vei til gulvet, som jeg støper ned 120 meter.

Så starter moro, og en smule diy, veien går til som man går etc.

Jeg har funnet meg en liten vedkjele på 30kW som jeg tenkte å sette opp et eller annet sted. Men jeg er litt usikker på om den bør stå inne i drivhuset. Når jeg fyrer, så vil det jo muligens bli veldig varmt rundt den, og kanskje for varmt drivhuset? Kanskje like greit å sette den utenfor under et lite tak? Innspill?
Ønsket er jo på sikt å gå se på muligheten for solfangere

Inne i drivhuset tenkte jeg å sette opp 2 stk ibc containere jeg har stående (1000l) pakke dem inn i isoloasjon, med en pumpe som sirkulerer vannet mellom dem. Disst tåler opp til ca 60 grader, men så varmt bør vel kanskje ikke vannet i gulvet være uansett.

Men, hva er mest fornuftig, lage en coil av kobberrør å ha koblet til vannet fra ovnen og legge oppi den ene tanken, eller direkte koble det til ibc tankene?

Om ovnen skal stå ute, så bør det kanskje være kjøleveske innvolvert her også... Det kan bli spennende med 2000 liter om man ikke kan bruke en coil...


KE
   #6
 3 158     Hordaland     0
Legg rør så tett som du kan, gjerne i sneilehusformasjon. Da oppnår du mer varme med samme temperatur, eventuellt lavere temperatur med samme effekt.
Blir sløyfen for lang deler du det på to sløyfer.
TSt
   #7
 8 365     0
Det er visst mye som mangler her, en benytter shunt for å regulere temperaturen.  Ovnen vil jo lage mye varmere vann enn 60 grader så en kan jo ikke kjøre disse tankene direkte mot ovnen.  Da må vannet "blandes" ut med kaldere vann fra disse tankene.  2000 liter med bare 60 grader vet jeg ikke helt hvor lenge vil vare,  du skal kanskje bare holde det frostfritt, dette vil i så fall hjelpe en del. Ovn kan kanskje stå i et rom tilknyttet drivhus hvor en da kan bidra med direktevarme fra dette i tillegg.  Men en må passe på at ingen ting fryder hvis det blir strømbrudd eller andre problemer.  Dumt å binde seg opp til at det må være noen tilstede for betjening hele tiden, må i det minste ha en backup.