#11
 777     0
Har bestemt meg for å la golvsponplatene ligge i fred og skru på 18mm planker med mellomrom til rørene. De to cm-trene vi mister i takhøye blir neppe noe vi legger merke til.

Tror likevel jeg hadde brukt en form for trespaltegulv uten sponplatene om de ikke lå der fra før. Min løsning er minste motstands vei med tanke på at sponplatene allerede er limt og skruff på bjelkelaget.

Løsningen min kan nok ikke direkte overføres til JohnnyT, da mine bjelker ligger rett på en helstøpt betongplate, og svikt dermed er uaktuelt i annet enn topplaget av gulvet Smile

  (trådstarter)
   #12
 316     0
Tar opp denne tråden igjen da jeg kom på en løsning som kanskje kunne fungere:

Følgende gulv ligger fra byggeår:
10mm huntonitt
22mm plank m/ ca. 5mm mellomrom
bjelkelag

I stue og kjøkken gjorde jeg følgende:
Freste spor gjennom Huntonitten og 10mm ned i planken (alle spor traff akkurat i mellomromet mellom plankene).
La aluplater, rør, plast, ullpapp og parkett

Resultat: fungerer men er noe mykt = behov for annen prosedyre i andre rom.

Forslag til ny prosedyre:
Rive vekk hunotnitt
Legge forskalingsbord på tvers av gulvplank med mellomrom som danner spor for rør. Så aluplater, rør, plast, ullpapp og parkett.

Dette vil forhåpentløgvis gi et gulv med mindre svikt enn den forrige løsningen. Men vil det gi knirk? Hvis det er potensiale for knirk, hva med å legge et lag papp eller liknende mellom de 2 lagene med plank?

Hva tror dere om denne løsningen????????

På forhånd 1000 takk for svar ;D
   #13
 159     Fjaler     0
Bruk høvet du har no til å vri ned godt med skruar viss ikkje det er gjort/limt. Ullpapp (eller anna spesialmellommlegg som toler varme) og skuar på ny plank.
Den svikten du har i første golva er av svakt bjelkelag. Det kan ikkje spaltegolvet hjelpe så mykje på.
Har du mellomlegg alle stader tre ligg mot tre og brukar skruar i staden for spiker er du langt på veg i kampen mot knirk.
   #15
 159     Fjaler     0
Spørst kva du har å hjelpe deg med og om du kan gjere noko på undersida. Eg ville strekt meg langt for å lime på tre tommar til med material på bjelkehøgda. Det stivar godt og er nok lettare å isolere i enn nye bjelkar mellom som også skal festast i kvar ende, kan vere vrient nok å kome til. Viss ikje takhøgda i kjellaren er minimal frå før ville eg prøvd dette.
Har også sett løysingar med skråstag innmontert i bjelkelaget. Det er ein himla jobb som må gjerast utterst nøye og eit mareritt å isolere oppi etterpå.
   #16
 1,421     Bærum     0

hva er mest hensiktsmessig for å stive opp bjelkelaget?

Jeg hadde samme problemstilling nå når vi skulle renovere badet i 1. etg. Løsningen ble å legge inn ekstra bjelker så vi endte på cc30, i tillegg ble det en del kubbing i mellom. Nå er gulvet rimelig stabilt og har fått en saftig påstøp i betong+armering.
Signatur