#51
 3,575     buskerud     0
har rørleggern har merbau fra tarkett. Rør støpt i såle. Fettern min har ca 2cm tykt heltre plankegulv... han må guffe på litt pga tykkelsen på gulvet og.. Hus fra 1800tallet, påbygd og pusset opp siden 70 tallet,  så et er div. kvalitet på alt fra vinduer til isolasjon.  Men han har nibe bergvarme, så dyrt blri det ikke uansett.

Han var oppe i 56 grader på tur vannet, da det var -25 til 30 grader ute...

   #52
 3,575     buskerud     0
gulvene har sikkert ikke godt av så høy temp, jeg bare sier at det er ikke allle her inne som har nye godt isolerte hus, og da må man regne med høyere tur temp enn kompisen med nybygg...
Rørleggern min har bruker  elkasset, jeg skal spørre hva slags temp han har nå, han øker nemlig ikke tempen når det blir under -20, da sparern strøm og tilleggs fyrer med ved isteden... men ikke alle gjør det...

edit: pratet med rørleggern, el kasseten pleide han å kjøre nå i kalde dager på 40-50 grader. trengte han mere varem enn det, fyrern i peisen.

fikk vite at tur temp på 35 eller 45 hadde mye å si på hvordan det var lagt, isolasjon, husets bygge måte, tykkelse på rør, anntal sløyfer, tykkelsen på overgulv.  Har du f.eks flytende gulv, men ikke parketten rett over, men spon eller gips mellom, må du opp i temp. Hvor dypt de ligger i støpet betyr en del osv osv osv.
   #53
 1,630     Villmarkstoppen, Malvik     0

..jeg bare sier at det er ikke allle her inne som har nye godt isolerte hus, og da må man regne med høyere tur temp enn kompisen med nybygg...
Det er klart, men jeg kommenterte han som tross alt har et hus fra 2008 - da SKAL DET IKKE være nødvendig med 50C turtemperatur for gulvvarme???
  (trådstarter)
   #54
 157     Oslo     0


..jeg bare sier at det er ikke allle her inne som har nye godt isolerte hus, og da må man regne med høyere tur temp enn kompisen med nybygg...
Det er klart, men jeg kommenterte han som tross alt har et hus fra 2008 - da SKAL DET IKKE være nødvendig med 50C turtemperatur for gulvvarme???

Jeg har ringt rørlegger og jeg har gikk han tallene. Han har notert det ned og skal komme tilbake til meg..  Så får vi se hva han sier..
   #55
 121     Østfold     0
Gjelder dette alle rom i den etasjen? Det høres for meg ut som om det er ett eller annet som "sperrer" for varmeavgivningen. Er det sponplate under parketten? Eller  ligger rørene i trinnlydsplater og parketten rett over?Om rørene ligger under en 22 mm sponplate,og du så har parkett over, kan jeg forstå at det kan bli vanskelig å få avgitt nok varme ved lave utetemperaturer. Da må du kjøre med nokså høy temperatur ut på anlegget.
Signatur
   #56
 3,575     buskerud     0
nytt hus fra 2008, ja da er det sikkert noe som er stilt inn feil tenker jeg... eller feil cc...leggmønster.   Ikke mange lave stuevinduer, ned til gulvet typen forbi mange av tur kursene vel?

Men innser at jeg kunne vel litt om radiatorer, om gulvarme, lærer jeg nye ting hver dag som går... men kjenner ingen som har kun 35 grader inn i samlestokken ved -20 grader ut... 0 til -10 derimot, noe helt annet.... dvs. jeg spurte en "amøbe" som har gulvarme i nytt hus, han mente han hadde 25 grader på vannet fordi romtermostaten stod på 25 grader hehe... viste seg at han hadde ca45 grader  da vi sjekka temp på stokken... hus fra 2005,  -10 ute hehe...

   #57
 3,997     Oppland     0
ved lette gulvkonstruksjoner med 15mm parkett kan du greit få 50W avgitt effekt ved 35grader turtemperatur, overflatetemp vil da være 25-26 grader.

Hus bygget etter TEK97 skulle klare seg godt med dette ned til minus 25, under dette må du opp i turtemp selvsagt.

Dette forutsetter jo at du har lett gulvkonstruksjon og 17-20mm rør.
(ref: Sintef - prosjektrapport 317)

  (trådstarter)
   #58
 157     Oslo     0
Spørsmålet er vel hvorfor overflatetempeaturen er så lav, hadde den vært 25-26 grader hadde det nok ikke vært noe problem. Det kan vel ikke (bort)forklares med at det er så stort varmetap at gulvet ikke får mer enn 21-22 grader? Som sagt ved høyere utetemp kan jeg få opp til 26 grader på overflate og ikke noe problem med innetemp.

Ang. lave stuevinduer så er det 4-5 meter med glassdører helt ned til gulvet. Men temperaturen er jevnt lavt over hele gulvet så jeg vil ikke tro det er problemet.

Jeg vet heller ikke hvor mye som strømmer igjennom, en test med en flowmeter vil vel svare på dette.

Yzerman: Det en stor åpen løsning i denne etasjen, men i 2. etasje med tilsvarende parkett er det ikke noe problem. Det er ingen sponplate, men jeg tror det muligens er en duk som ligger under parketten. Men jeg mener det er tilsvarende i 2. etasje, og det er ikke noe problem.
   #59
 3,997     Oppland     0
Mulige feilkilder:
- Elendig isolering under gulvvarmen
- Tynne rør, for små varmeplater, for liten sirkulasjon
- Tung konstruksjon over varmen, heltre gulv, sponplater etc.
   #60
 121     Østfold     0
Er det støpt dekke i første etasje Milzit?Den duken inder parketten skal noramlt ikke bety noe som helst.Det er klart at en 4-5 meter glasdør ned til gulvet skaper ett relativt stort kulderas, men gulvvarmen bør normalt kunne klare å overvinne det,men nå er jo ikke flere uker med ned mot -25 normalt, så det kan nok hende du må kjøre opp mot 50 grader på turtemp ut for å overvinne det.
Signatur