#11
 6,009     Finnmark     1
Lavt trykk kan også påvirke effekt i 2etasjen Smile
Signatur

   #12
 25,225     Akershus     0
Enig. Er nevnt lenger opp. Med for lavt trykk vil ikke vannet kunne fylle rørene høyt nok. 1 bar holder til ca 10 m. I tillegg bør en ha litt overtrykk.
Signatur
   #13
 1,323     Østlandet     0
En grov justering av flow kan utføres utfra lengden på hver kurs, der den/de lengste kursene står helt åpne. Jo kortere kurs jo mere struper man. De fleste PEX rør for gulvvarme er merket for hver meter, så sjekk om du på den måten kan finne ut hvor lange kursene er. Hvor mye man skal strupe finnes det tabeller for, utfra dim på rør. Dette sammen med overtrykket i systemet kan hjelpe ifht badet i 2. etasje.

Manuell justering av shunt er ikke SÅ vanskelig, man må bare ta seg tid til å teste og tweake litt over tid, til man finner en innstilling som fungerer.

På de (få) anleggene jeg har vært borti, skal denne strupes mye.

Jeg ville forsøkt å øke temperaturen på vvb (til maks), stengt shuntventil helt for så å åpne den 1-2 omdreininger (såfremt det er en noenlunde "normal" ventil) og så justert termostat til du får 40 grader.

Deretter kan du åpne shuntventil litt og litt til du ser at temp begynner å synke. Da får du en indikasjon på justeringsområdet du har på shunt.
   #14
 25,225     Akershus     1
En grov justering av flow kan utføres utfra lengden på hver kurs,


På de (få) anleggene jeg har vært borti, skal denne strupes mye.


Har sett en slik lengdetabell fra noen, Upnor?

Er termostaten i slike anlegg av typen on/off eller en proporsjonalregulator?

Med en nær stengt blandeventil og on/off-termostat vil temperaturen på tur bli ganske jo-jo?


Ved lite varmebehov vil flow i systemet gå mot null idet termostaten stenger.

Ved svært åpen ventil vil trykket via kjelen bli lite og flow via kjelen bli lite. Mesteparten av vannet vil sirkpumpa kjøre rundt og rundt uten innblanding av varmt vann.

Med en treveis ventil vil jeg tro at en får en jevnere temperatur over gulvet.
Signatur
KE
   #15
 3,674     Hordaland     0
Jeg klarer ikke helt å forstå hvordan dette systemet virker.
Sirkulasjonspumpen henter vann fra returen hele tiden, om termostaten åpner eller stenger er det jo ingenting som forhindrer turvannet å gå tilbake til sirkulasjonspumpen. Hva er det som styrer sirkulasjonen i vvb? Sikkert noe jeg har misforstått her men slik jeg leser dette har du lite sirkulasjon i tanken uansett hva du stiller på.

Eneste er vel den sorte på venstre side, er det noe man kan stille på den for å tvinge vannet gjennom vvb?