#31
 1,015     Revetal     0



I første etasje blir vel oppbyggingen thermogulv -> varmefordelingsplater m/rør -> ullpapp ell. -> laminat

Så i underetasjen så blir det ca. samme prinsippet som Roth Compact da ? bare at rør og aluplater bytter plass egentlig.. Men veldig kjekt at aluplatene er heldekkende så man kan jobbe oppå dem uten sjanse for å skade rørene.

Alupex rørene du snakker om blir samme som ROth Alu-Laserpluss ?

Personlig tror jeg at jeg hadde ventet til en stund ute i prosessen, kan ikke se for meg snekkerne "går forsiktig" Smile Er en sån person som sikkert hadde irritert meg over en "bulk" i alu platene :)


Under laminaten så må du på thermogulvet bruke et lag gips. Det er gipsen vi har byttet ut med metallplater, aluminium er under dette og det rørene er lagt nedi.
Rørene er samme type som alu-laser ja, roth har bare funnet et kulere navn på det.

Det skal godt gjøres å bulke gulvet, men gjør jo ingenting å være sikker siden du uansett har et gulv å gå på fra før likevel. Avstivningsplatene på toppen er ikke i aluminium, det er zink-behandlede stålplater


Hei igjen. Så det du sier er varmefordelingsplater m/rør -> Gips. -> Ullpapp -> laminat?


Nei, ingen gips, denne er erstattet med metallplater.


Bumper siste spørsmål her..
Jeg tenkte å rive av gammel parkett, skru fast sponplatene som knirker, legge spaltegulv med rør, og laminat på topp. Jeg har noen steder inntrykk av man kan legge parkett/laminat (m ullpapp/depron eller hva det nå heter) rett på varmefordelingsplatene.. Dvs uten gips/spon over rør og varmefordeling. Det vil jo gi en flott responstid sånn reguleringsmessig, men vil ikke dette være som å be om knirk? Er jeg på viddene?



Ja, utfordringen er vel å få det rett nok også med spaltegulvet, men dette har jeg ikke nok erfaring med til å gi noe sikkert svar.
Signatur

   #32
 1,813     Sør-Trøndelag     0
Utdrag fra monteringsanvisning fra hunton: For å øke sikkerheten ifm. trinnlyd i etasjeskillere av tre, skal det alltid benyttes plater (gulvgips, spon e.l.) oppå Silencio Thermo 36.

Det kan altså benyttes gips.
Signatur
   #33
 1,015     Revetal     0
Ja, det kan selvsagt brukes gips, og det blir normalt brukt også for å gi et stabilt nok underlag. Derimot sørger gipsen for å forsinke responstiden til varmeanlegg voldsomt, så det er absolutt en stor fordel å kunne unngå.
Signatur
   #34
 268     Ja     0
Kva er ekstrakostnaden ved å gå for eit "smart" golvsystem kontra å støype røra rett i betongen som vanlig? Tenker på på kostnad pr kvadratmeter.
  (trådstarter)
   #35
 176     Kongsberg     0

Ja, det kan selvsagt brukes gips, og det blir normalt brukt også for å gi et stabilt nok underlag. Derimot sørger gipsen for å forsinke responstiden til varmeanlegg voldsomt, så det er absolutt en stor fordel å kunne unngå.


Så du ville kun benyttet varmefordelingsplater m/rør -> -> Ullpapp -> laminat/parkett?
   #36
 1,015     Revetal     0
Det er mange løsninger, og ekstrakost varierer fra 100 kr og oppover, inkludert løsninger for betong, men betong bør jo helst unngås om den er tykk.
Signatur
   #37
 268     Ja     0
Eg skal legge vbv i 180m2 (21m2 bad) i nytt hus. Kva anbefalar du hvis fornuftig prisnivå skal takast med i betraktninga?