4,846    5    0  

Nytt hus: Vannbåren gulvvarme, rørsystem, termostater og styring

 344     Oslo     0
Skal bygge hus nå, og har bestemt meg for vannbåren gulvvarme i 1. etasje, 2. etasje, kjeller + utkjørsel.

Men nå skal det nevnes jeg vet heller lite om vannbåren varme, rørsystemer og oppvarming av selve vannet, og håpte noen kunne gi meg noen linker til produkter og systemer osv..?

Huset er rundt 300 kvm

   #1
 741     Det glade Sørland!     0
Det vil bli svært tidkrevende å fortelle deg ALT i et innlegg her. Jeg var imidlertidig i samme situasjon som deg og brukte dette forumet til å lese meg opp på emnet. Under "Energi og varme" finner du mange tråder og innlegg som er svært informative. Jeg anbefaler deg å ikke stole 100% på en leverandør, men å tilegne degselv den kunnskapen som trengs for å kunne evaluere fremtidige tilbud. Leverandører vil nesten alltid fremheve egne produkter fordi de lever av å selge.

Les deg opp og send deretter ut et så detaljert anbud som mulig til flest mulig tilbydere. Store og anerkjente produsenter av væske/vann maskiner er i alfabetisk rekkefølge: Alpha-Innotec, CTC, IVT, Nibe og Thermia.

Minner deg også på at du meget lett kan gjøre masse egeninnsats på et slikt anlegg. Feks. legging av rør. Det er også såpass stor aktivitet på forumet at du kan spørre spørsmål og få svar nesten døgnet rundt Wink
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 344     Oslo     0
Egeninnsats vil ikke være noe problem! :)

Sett endel på IVT sine varmepumper, men det som er tingen er at disse ikke har rørsystem, termostater osv på sine sider, noe som gjør at jeg tviler veldig på hvordan dette egentlig foregår. Selve tegninga av hvordan vannbåren varme fungerer, har jeg en viss forståelse for, men det er dette med hvilke leverandører jeg skal bruke, om jeg må bruke flere, en til varmepumpe, en til rør, en til styring osv.. :)

Finner vel en del svar på forumet, har lest en del, og skal lese enda mer. Smile
   #3
 3,997     Oppland     0
Gjør beregning om varmepumpe vil lønne seg, husk rentekostnader og service kostnader.
Sannsynligheten for at det vil koste mer enn ren elektrisitet er forholdsvis stor etter de nye forskriftene.

Om du har gode solforhold ville jeg også gjort en beregning om solfangere vil lønne seg mer, prisen pr. kWh inkludert alle kostnader havner rundt 20øre/kWh om du sjekker litt priser før innkjøp.

Når det gjelder betraktninger rundt gulvvarme er dette god lesing!
Gir deg en del ting å tenke på angående oppbygging av gulvvarmen.
   #4
 3,575     buskerud     0
leste den selv nå, og så at jeg som har en kuldebro nederst langs veggene i kjellern min, siden såle og leca går i ett uten isolasjon, selv om jeg har etterisolert  veggen, har jeg etter termografering sett at temperatur langs lista er meget kald, gjerne bare noen få plussgrader, så når jeg bygger opp med 3 eller 5 cm med xps eller eps plater med gulvarme spor, vil jeg nok kreve en høyere turvannstemp for å holde varmen i resten av gulvet enn hvis jeg hadde hatt en nye moderne konstruksjon. Der ville ikke varmekabler blitt ett problem, men de vannbåren og tur langs yttervegger, vil det nok kreve mer effekt pga. kuldebroa der.
Håper på elimenere den en del med å bygge opp, ,men får ikke tatt alt, da må jeg bygge opp gulvet og.  Kjekt å vite.

   #5
 9,677     Kysten     0
Wodbear: temperatur forskjellen du har langs listen kan komme fra det du beskriver, men det kan også komme fra luftlekkasje fra grunnen, eller dersom lecaveggen ikke er skikkelig pusset. I overgang vegg/støpt såle kan du se om det er trekk som kommer opp. Ofte er dampsperre dårlig elle fraværende  akkurat der, og fuge mangler ofte også. Sjekk det.

Leste også nettopp på Enova: http://hjemme.enova.no/sitepageview.aspx?articleID=3283 Verdt et forsøk å søke?