(trådstarter)
   #12
 17     0
Når det gjelder problem 1. Er det samme elektriker som byttet termostat, som også monterte varmeelementet i utgangspunktet?

Det er det ikke. Jeg er relativt sikker på at hele systemet er hjemmesnekret av tidligere eier når de pusset opp kjelleren. Mistenker at han gjorde en del elektrisk arbeid selv.
  (trådstarter)
   #13
 17     0
Lurer litt på om jeg har klart å stabilisere trykket nå på rundt ~1,7. Tømte en god del vann, og den sorte nåla gikk helt ned til 0. Fylte så på igjen. Da registrerte jeg at den kom masse vann gjennom røret til gangen. Har hatt en del trøbbel med ventilen på denne. Det er også en ventil uten aktuator fordi den passet ikke (må få rørlegger til å tilpasse så den passer). Ventilen har vært vanskelig å åpne, liksom "lugget" litt. Etter jeg fylte på vann så spratt den ut. Kan det ha vært noe rusk her som løsnet nå? Dersom ventilen var litt åpen men ikke helt, kan trykket ha falt på grunn av det? Uansett forsøkte jeg å stenge denne ventilen helt nå, og nå virker trykket stabilt.

Men tror uansett ikke det løser problem 1 med at termostaten i koblingsboksen slår seg ut når jeg stenger ventilen til stua.. Mulig jeg bare må få elektriker til å komme igjen?
  (trådstarter)
   #14
 17     0
Merker også at koblingsboksen blir fryktelig varm. Sjekket nå med termometer, og registrerte opp mot ~46 grader. Jeg kan stille den fra 0-50 grader, og den skal være satt til ~20 nå.. Men det virker som den bare varmer og varmer uansett hva den står på..
Problemer med vannbåren varme - IMG_9438 Large.jpeg - tbygger

   #18
 25,180     Akershus     0
Du burde fått noen termometere på tur og retur fra kjelen. Dette kan kanskje ordnes med noen billige greier med temp-sensor på enden av en ledning. Sensor legges mot røret og det hele bakkes inn i et hånkle for at sensor skal lese rlrtemperaturen.

Under den røde tanken finner du systemets sikkerhetsventil. Tanken kan tømmes ved å sette sikkerhetsventilen åpn. Vanligvis ved at den trekke opp og blir stående på en skarp kant.

Med åpen sikkerhetsventil vil tank og store deler av anlegget tømmes for vann. En pumper opp tanken til 1-1,5 bar. Stenger sikkerhetsvntilen og fyller opp med vann. Ulempen med dagens stående ekspansjonskar er at endel luft fra rørene kan samle seg i tnken, men det har kanskje ikke så mye å si.
Signatur
   #20
 335     0
Ingen mulighet å se noe med de bildene der.

Litt usikker på hva jeg ser etter. Noe annet jeg skal ta bilde av?

Du bør få elektrikeren som monterte dette til å komme tilbake for å se på det igjen. Med det i mente at det ikke var koblet riktig i utgangspunktet.