#31
 177     0
Hei!
Hva koster så denne herligheten?
Utgangspunkt: enebolig, byggeår 2000, 200m2 fordelt på 10kurser/sløyfer i gulv.
Signatur

   #32
 160     0

Anslagsvis 7500,- kr. for komplett regulering inkl. temperaturfølere. Forutsetter 230V aktuatorer på fordelerstokken.

Dette må ikke sammenlignes med et termostatsystem fra en rørleverandør alene (selv om et trådløst system med mange termostater vil kunne bli dyrere likevel). Vanligvis selger vi reguleringen en integrert del av Aventas energisentral, og den har da en rekke oppgaver utover en ren romregulering som gjør det til et meget gunstig totalprodukt, herunder utekompensering av tanktemperatur, styring av el-kolber eller annen ekstern energikilde og ikke minst en integrert solstyrer.

I leilighetsbygg selges systemet som regulerings- og energimålesystem hvor man kan samle inn all energidata over et internt nettverk og fordelingsregne en fellesmåler til hele blokka på faktisk forbruk. Dette gir også store besparelser i forhold til å først kjøpe et termostatsystem for reguleringen og deretter kjøpe energimålere (Kamstrup, Siemens e.l.) med nettverksmodul. Produktets styrke er altså 'alt i ett' i motsetning til å plukke og mikse fra flere delleverandører. Det store Strandkanten-utbyggingen i Tromsø har valgt Aventa for rundt 400 av leilighetene som er oppført hittil (over 1000 planlagt).

Således vil det kanskje ikke virke like ideelt å ettermontere vårt system til et eksisterende varmeanlegg og bruke det som en ren romregulering. Men sammenlignet med å kjøpe inn ny 'termostatpakke' vil det likevel kunne være veldig lønnsomt.
Signatur
   #33
 177     0
Hei!
Jeg trodde dette systemet var dyrere, men det anslaget viser jo at prisen konkurer fullt ut mot de andre systemene (Wirsbo, Danfoss osv). Har selv Wirsbo, men hadde jeg valgt idag hadde jeg nok sjekket opp andre systemer, bare batteribytte i de trådløse romtermostatene er en investering i seg selv (3,6V spesial batteri). Det er veldig positivt at her er ansatte hos leverandører som deler av sin erfaring og kompetanse. Smile
Signatur
   #34
 111     0
Hei alle sammen.

Jeg puster liv i denne tråden igjen.

Nå har det seg slik at jeg har en del spørsmål ang våres anlegg i huset. Vi har en vaillant vc 146/4 gasskjele m/utekomp og en oso 150l vv tank som blir varmet av gasskjelen. Ellers er det termostater i alle rom uten Bad nede og Bad oppe. Så her kommer mine spørsmål.

Hvordan kan vi regulere temperaturen på badet (åpen krets) uten en termostat. Er det at vanntemperaturen stilles til maks den tempen vi vil ha i rommet (badene). f.eks 28 grader, eller blir kretsen strupa ned på ventilen og at vannet ellers holder en høyere temperatur.
Vil det si at de andre kretsene ikke kan få varmere vann i gulvet en 28 grader.
Og sist men ikke minst. i disse kjelene er det vel ei sirkulasjons pumpe. Skal ikke denne pumpa gå hele tiden for å varme opp badet fordi om de andre kretsene er stengt.Er det varmt nok i badet stopper jo brenneren men pumpa må vel gå hele tiden for å kunne måle temperaturen på retur vannet fra badene.

Og Et spørsmål til hehe. Når det er kaldt vann i vv-tanken stenger brenneren alle kretsene og gir gass på varmen ned til VV-tanken. Men hvordan vil dette bli i henhold til den åpne kretsen som går bort til badene. De er jo ikke stengt så de vil jo få det ekstra varme vannet opp.

Dere skjønner sikkert at jeg ikke har så mye peiling på dette her, men setter pris på om noen kunne forklart dette for meg.

På forhånd takk for hjelpen og svar.
   #35
 846     Gran     0
hvis jeg har forstått deg rett så blir turtemperaturen din regulert av Utetemperatur.
Alle andre rom har i tillegg termostat med ventil så disse blir strupet.

Selv så synes jeg dette ofte er et greit oppsett av et anlegg siden ofte man ønsker en liten grunntemp på de kalde flisene året rundt.
Det absolutt beste hadde vært om du hadde hatt en gulvsensor her men det har du tydeligvis ikke.

Ulempe her er at du må huske å stenge alle andre kurser eller så vil det gå litt energi til de andre rommene også. (slå ned termostaten)
etter du har gjort det kan du justere ønsket varmekurve.
Altså ønsket turtemp på vannet iforhold til utetemperatur
Hvis du har mulighet så bruker jeg å velge at temperaturen på gulvvarmen er 26-24 grader ved 18-27 grader ute. slik at det er akkurat nok til at det ikke er ubehagelig kaldt å gå på.

Angående prioriet av hvordan fyrkjelen lader kan jeg ikke svare på.
Men jeg tipper at det er Sirkulasjonspumpen som stopper. ?!?
   #36
 3,573     buskerud     0
http://www.thermotech.se/privat/produkter/elpannorochtillbehor/elpannamini350.4.759eaca711a771457fd80001299.html

Går ann å få variant av denne du kan skjøte på kursen til gulvarmen...  gjerne ved fordelerstokken.  Slik at du kan ha varmt vann i badegulvet året rundt...  den er billig.  Men det er vel bare å stille anlegget slik at det går manuelt, og så struper du tempen på alle kurser bortsett fra de gulvene du vil ha lunk i om sommern...

jeg har bestilt basic 350b  versjonen til å bruke til badet mitt på litt under 6m2  som en el kasset jeg bare henger der rørene går inn,  siden jeg var dum nok til å rive ut det gamle fyr anlegget og ikke  føler for et lag til med flis og varmekabler til  tester jeg denne først.  Den klarer å gi 40-45grader maks når det er kaldt , og det holder vel for de fleste gulv.