2,669    4    0  

Rehabilitering av villa: Vannbåren varme og plant gulv som ikke bygger?

 78     Øslandet     0
Vi skal rehabilitere en sveitservilla fra 1900 og ønsker oss vannbåren varme. Utfordringen ligger derimot at gulvet ikke får bygge høyere enn idag, dette for å bevare de gamle dørene og de patinerte tersklene.

Jeg er ikke sikker på hva gulvet består av, men antar at det er stubbloftsleire mellom et solid bjelkelag, på toppen av dette antar jeg at det ligger et plankelag som utgjør gulvet, og oppå dette et lag eller to med linoleum, og parkett på toppen.

Vi skal uansett etterisolere gulvet. Da halve huset står over en blindkjeller tror vi ikke at vi vil isolere fra undersiden, men vil heller ta opp gulvbordene fra oversiden.

Tanken var derfor å erstatte gulvbordene med freste plater til pexrørene og varmefordelingsplater (hørt at disse har bæreevne). Dette ville bidra til at gulvet ikke vil øke i høyden. Videre utfordring blir da at bærebjelkene neppe ligger med 60 cm avstand og at skjøtene til platene ikke vil overlappe over bjelkene. Hvordan dette løses best mulig vet vi ikke - innspill?

Til slutt tenker vi at vi skal legge parkett rett på platene med rørene. Men, vil dette bli plant nok til å unngå svikt og knirk? Hva bør man gjøre her, og hvordan?

Vi setter pris på alle mer eller mindre detaljerte innspill og beskrivelser, samt om noen har bedre forslag til hvordan dette kan gjøres.


  (trådstarter)
   #2
 78     Øslandet     0
Ikke helt svaret jeg hadde håpet på - har trang økonomi og innsatsviljen er stor.

Er det da spesielle deler av arbeidet som jeg absolutt ikke bør forsøke meg på selv - evt forklaring?
   #3
 1,003     buskerud     0
Her er det så mange ting at det er stor risiko for at du ikke får det til .Du trenger erfaring og gode handyman egenskaper.Det er sansynlig riktig at det er over 60cc. ville kanskje brukt 36*198 som hadde lagt med åpning.
   #4
 217     Asker     0
Vannbåren varme kan legges i radiatorer også. Denne jobben har man lov til å gjøre selv. Radiatorer og rør selges rimelig fra internettbutikker i Danmark.
Et viktig spørsmål er hvilken energikilde du har valgt? Strøm, geovarme, biovarme, luft etc.
Signatur