2,966    5    0  

Shunt for å begrense effektuttak

 10     0
Hei!

Jeg skal koble til en ekstra kurs med vannrør som skal brukes til snøsmelting utendørs. Problemet mitt er da at varmeveksleren på denne kursen vil trekke så mye energi fra vannet som sirkulerer inne at temperaturen blir for lav og at jeg mister varmen i resten av huset.

Finnes det en shunt jeg kan bruke slik at jeg kan sette temperaturføler på returvannet tilbake til resten av huset og som struper inn på flowen når denne blir for lav? Altså en shunt som åpner ved høy temperatur og stenger ved lav? Ved å bruke en slik løsning ser jeg for meg at jeg kan bruke all tilgjengelig effekt i systemet de timene jeg smelter snø, uten at det går ut over komforten inne.

   #1
 138     Mo i Rana     0
Det er ikke shunten i seg selv, som kan gjøre dette, men styringen av den.
Vet ikke hva slags funksjoner selve pumpen har, men hvis ikke kan man sette inn en liten PLS til å styre dette. Spørsmål er jo om vp'en har kapasitet til dette.
Det er også viktig at dette gjøres riktig. Ikke uvanlig at varmevekslere for slik anlegg, fryser sunn pga. kraftig væromslag.
   #2
 9,677     Kysten     0
Kjører du egen sirkulasjonspumpe på snøsmelteren? I så fall kan du kjøre timer på den.

Det du også kan gjøre er å legge inn varme element på denne kretsen som hjelper til om temperaturen blir for lav.
   #3
 25,349     Akershus     0
Du sier lite om hva for utstyr du har.

Gitt en VP som holder temp i en akk-tank på konstant temp og en sirkpumpe fra denne via huset, retur via varmeveksler. Egen sirkpumpe på utskriftsvennlig.

Start snøsmelting. Når temp i akktank har sunket under en viss temp, stopp snøsirk. Når temp akktank er normal, start snøsirk.....
Signatur
   #4
 173     Oppland     0
shunt med bypass på sekundærsiden er greit, for å ikke fryse primærsiden av veksleren bør det sirkulere varmt vann i veksleren en stund før vannet fra bakken slippes på. Temperaturføler retur sekundærside og shunt med motor og en liten PLS er det som trengs her.
  (trådstarter)
   #5
 10     0
Jeg har i dag oljefyr på 27 kW som i løpet av 2014 skal byttes ut med en eller annen form for varmepumpe. Oljefyret leverer tappevann og vann til 2 viftekonvektorer som trekker 12 kW tilsammen på maks. Det vil med andre ord si at jeg har minst 15 kW tilgjengelig.

Uteområdet er delt inn i 2 kretser som tilsammen er nærmere 100 m2. Ideelt skulle jeg da hatt 30 kW tilgjengelig dersom jeg skulle sette på alt samtidig. Jeg kommer nok ikke til å gjøre det, men det ville vært kjekt å kunne bruke alt tilgjengelig energi over en kort periode uten at det blir kaldt i huset.

Jeg må da dimensjonere varmeveksleren slik at den klarer å gi 27- 30 kW til snøsmelting, samtidig som denne kretsen stenges dersom temperaturen i systemet blir for lav. Kjører i dag 70 grader på fyret med shunt som gir 50 grader til konvektorene. Ser da for meg at kretsen ute går på ved 65 grader og stenger ved 50 grader.