3,348    8    0  

Sløyfe for vannbåren varme i oppkjørselen

 124     Rogaland     0
Vurderer borrehull og vannbåren varme i huset. Har i mange tilfeller hørt at man oppnår stor effekt med dype hull om man treffer varmekilder - nok til å kunne varme opp flere hus om nødvendig.

Har derfor vurdert å legge en sløyfe for vannbåren varme i oppkjørselen. Tenker da å åpne sløyfen når det legger seg snø, og da holde snøen borte (unngå snømåking).

Noen som har gjort dette? Hvordan er sløyfen plassert i grunnen?
Erfaringer? Pris?

   #1
 173     Sørlandet     0
jeg gjorde det i høst på et bygg, der vi la opp snåsmeltingsanlegg v inngangene til bygget. Der brukte vi uponor sine rør, spesielt for snøsmelt og bandt de c/c 300 til armeringsjern. Deretter ble det lagt sand ca 5 cm overdekkning på rørene og asfaltert. Under asfaltering er det særlig viktig at rørsystemet står og flusher på fullt trykk slik at man får kjølt rørene for de tåler egentlig ikke asfalt varmen.
Innvendig blir dette driften med en varmeveksler fra hovedstammen på primærsiden og på sekundersiden står det en shunt, sirk pumpe og fylle/tappe ventil.
Fant ut at snøsmelteanlegg er såpass digg å ha, at planlegger nedlegging hjemme i innkjørselen til sommeren.
  (trådstarter)
   #2
 124     Rogaland     0
høres veldig bra ut - kjekt å høre fra folk som har prøvd systemet. jeg hadde ikke tidligere hørt om uponors snøsmeltesystem (http://www.uponor.no/templates/Page.aspx?id=7128).

vet du noe mer om kostnadene? høres ut som et enkelt system å legge, sett bort i fra at man må være forsiktge ved asfaltering.
   #3
 249     Nordmøre     0
man bør vel også der ha noen form for isolasjon/reflekterende materiale under rørene??
   #4
 22,342     Akershus     0
Det kan lett bli is på overflaten når varmen er av fordi overflaten vil kjøles raskere ned hvis du har isolasjon under.
   #5
 294     n-trøndelag     0
Taper vel litt effekt fra borehull da, i.o.m. man kjøler ned grunnvannet noe, men det er nok minimalt. :-\
Sjøvarme derimot er jeg helt sikker på at ikke blir berørt av dette, da kan vel dette stå på vinteren rundt :D
Trenger vel ikke så stor temp. diff. hvis flow og cc er korrekt dimensjonert for å smelte snø...
   #6
 173     Sørlandet     0
http://www.uponor.no/upload/Documents%20(PDF%20and%20officedocuments)/Norway/HS/HANNE%20ZAKARIASSEN/Uponor%20Snøsmeltesystem/Håndbøker/Håndbok,%20Uponor%20Snøsmeltesystem.pdf

Her er det leggeanvisning o.s.v. Har ikke noe meterspris på rørene, det er ikke akkurat hyllevarer hos grossistene (vi bestillte direkte fra uponor tror jeg), så har som sagt ikke lagt de siden i høst, men jeg ville anbefalt deg å ringe uponor å få en ca pris eller det beste er jo å få en rørlegger på befaring , han kan mengdeberegne og dimensjonere slynger, fordelere,shuntventil,veksler og sirkulasjonspumper. Du må også ta høyde for 0,2-0,3 l pr m rør med glykol 1:3. Det finnes også styringssystemer til dette, vet Variant VVS har noe de kaller en snøsniffer,som detektere i forkant av snøfall. Har ikke peiling på pris på dette, men hvis du følger litt med så burde det gå å styre det med av og på bryter på pumpe.
  (trådstarter)
   #7
 124     Rogaland     0
ser veldig spennende ut. får undersøke litt nærmere med Uponor når husprosjektet nærmer seg  ;D

   #8
 173     Sørlandet     0
Vil også anbefale nor shunt sine ferdige shunt gruppe løsninger med integrerte pumpe og ventil, ser veldig profft ut, tror faktisk det er på vippen billigere enn å bygge gruppen selv