1,365    1    0  

Snøfri innkjørsel med vannbåren varme

 22     Lørenskog     0
Jeg er i planleggingsfasen på ny bolig og vil gjerne høre om det er noen som har tips og råd til om / hvordan jeg kan få en (mest mulig) snøfri innkjørsel.
Det er en trang passasje og utfordringer med å bli kvitt snøen, kanskje selv med en god snøfreser.  Jeg vurderer å legge ned vannbåren varme (EL er IKKE aktuelt- det blir altfor dyrt).
Jeg bor i Akershus og i et område med til dels mye snø. Selve innkjøringen er ca. 20 meter lang.  Jeg planlegger i utgangspunktet IKKE jordvarme, da boligareal er ca. 110 kvm. +loft som kun brukes til gjester. Jeg har tenkt kanskje ett alternativ kunne være å installere en varmtvannsbeholder i garasjen og bruke denne kun for dette formålet. Vet ikke hvordan det evt. vil gå med glykose eller annen tilsetning sammen med EL- det kan jo bli en bombe om noe går feil..

Innspill mottas med takk.

   #1
 2,413     Ønsker ikke besøk av deg     0
Skal du smelte all snøen så er det ganske store energimengder som skal til.

Så store at du bør vurdere å ta det værste med snøfreser og så ta isen med varme. Varmen trenger ikke å stå på konstant.

Vannbåren, må selvfølgelig ha et seperat system og du får neppe noen bombe av å blande ut riktig glykol med vann.

Energibruken er den samme, enten det er vannbåren eller elektrisk. Men du har jo muligheten til å bruke varmepumpe og solfanger og da kan du spare noen slanter.