102    6    5  

Tenker å kjøpe en ny radiator

 6     0
Jeg må kjøpe en ny radiator til leiligheten min. Det er 83 kvm med 3 rom. Stuen er 20 kvm og soverommet er 15 kvm hver. Jeg tenker på å kjøpe varmtvannsradiatoren og koble den til varmtvannet som kommer på kjøkkenet og badet. Jeg har lest at radiatorer med varmt vann er langvarige. Det trenger bare at låselåsen frigjøres noen ganger.

Eller skal jeg bare kjøpe en elektrisk oljefylt radiator for hele rommet.

   #1
 2 968     Asker     1
Dersom det ikke allerede er lagt opp for radiatorvarme ville jeg bare kjøpt noen pene elektriske panelovner. Mill har bla noen fine, men vil du ha det hakket mer eksklusivt har Nobø Electro (tror jeg) noen skikkelig kule. Gjennomsiktige ovner.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 6     0
Hi thanks. I want to check them out. The radiator is not set up and the pipes must be installed.

However, I was thinking about operating costs. The hot water comes at a fixed price for me. How much electricity will be used to heat an apartment of 83 sqm?
   #3
 2 964     2
Har du virkelig ubegrenset varmtvann til fast pris, fast månedsbeløp, totalt uavhengig av varmtvanns-forbruket ditt?

Det er ikke helt vanlig, for å si det sånn. Hvis den som leverer deg varmtvannet (sameie? borettslag?) oppdager at du utnytter tilgangen på "gratis" varme langt ut over det som er forutsetningen, bør du være forberedt på bråk. There Ain't No Such Thing As A Free Lunch.

For el-behov til en 83 kvm leilighet: Spørsmålet er i gate med "Hvor lang er en strikk?" uten å spesifisere om det er snakk om en hoppestrikk eller syltestrikk. Er leiligheten din førkrigs, eller TEK17-standard? Har du nabo-leiligheter over, under, til høyre og til venstre - eller er det "Ingen over, ingen ved siden"? Bor du på Tynset, eller i Kristiansand?

Antagelig vil kostnaden for å legge opplegg for radiatorvarme i diverse rom bli så høy at det tar lang tid før du du har spart inn investeringen ... selv om du får lov til å tappe ubegrenset varmtvann uten at noen lager bråk, noe jeg finner svært lite sannsynlig. De fleste av mine bekjente med sentralt levert varmtvann (som regel gjennom fjernvarme), strengt tatt: alle jeg har snakket om hus med, betaler for varmtvann etter forbruk. Selv om det kan varierer noe, ligger prisen per kilowatt-time ganske nær strøm-prisen, i snitt over noen måneder.

Et viktig punkt: Hvilke forventninger har du til varme? Så lenge golvene er lune, finner jeg behagelig en lufttemperatur på 17-19 grader, avhengig av aktivitetsnivå. Jeg har venner som har funnet seg ektefeller fra sydlige land; det har gitt betydlig høyere fyringsbudsjett, for å si det sånn. (Denne kommentaren er delvis trigget av av at du skriver ditt andre innlegg på engelsk, som antyder at du muligens ikke har besteforeldre og oldeforeldre fra Tynset Smile ... pluss, naturligvis, brukernavnet ditt).

Normalt har en leilighet et opplegg som gir tilstrekkelig varme, selv i sprengkulde - det vil vel si, etter moderne norske standarder, i området minimum 21-22 grader, uansett ute-temperatur. Forventer du mer enn det, sier jeg som Børhaug: Kjøp panelovner for å trekke opp temperaturen, og aksepter strømregningen. Er du egentlig fornøyd med temperaturen, men ønsker å betale en mindre andel enn de andre i sameiet/borettslaget, da bør du spørre styret om de synes det OK at du gjør det på den måten.


TSt
   #4
 9 446     2
Det virker som om det ikke er radiator opplegg her og at TS tenker å kjøre radiator på varmtvannskursen.  Har TS tanker om å bare kjøre vannet i avløpet ?  

Jeg dette går ikke.  En må kjøpe panelovn og sette opp. Til en opplysning så er oppvarming med ojefylt radiator akkurat like kostbart eller billig som en vanlig panelovn men en kan få lavere overflate temperatur på den oljefylte.  Det er noen leverandører som kommer med misvisende informasjon her.

Løse oljefylte radiatorer anbefales ikke brukt uten tilsyn.  
  (trådstarter)
   #5
 6     0
Jeg er ekstremt takknemlig for de gode rådene jeg får fra dere alle.
Jeg bor i Oslo i en leilighet. Bygningen har 8 etasjer og jeg bor på 3. etasje. Det er 4 blokker i hver etasje. Gulvet er tre over hele leiligheten, men det er ingen varme rør under gulvet. Jeg har sjekket at gjennomsnittstemperaturen i huset akkurat nå i mai er 16 grader. Det varme vannet kommer fra borettslaget, og kostnadene for bruk er faste per måned, men jeg antar at du har rett i at det vil få meg i trøbbel hvis jeg bruker det til oppvarming av huset.
Jeg har en 6 måneder gammel baby som har begynt å krype på bakken, og derfor planla jeg å kjøpe radiatorer av god kvalitet for ikke å la barnet føle det kalde gulvet.
Dette innlegget har gitt meg veldig god kunnskap og anbefaling. Jeg føler at det å gå for en elektrisk paneloppvarming vil være det mest passende alternativet for meg. Jeg har en bærbar oljefylt elektrisk radiator som jeg kan bruke i nødstilfeller. Ideen om å installere radiatoren med varmt vann blir droppet.
   #6
 1 499     0
Hei,
Er det varmtvann til oppvarming, eller varmt forbruksvann ?
Hvis det er det siste, kan ikke dette brukes til oppvarming.