(trådstarter)
   #11
 21,481     Enebolig     0
Det høres ut som en grusom jobb da  Smile Og hvor jevnt blir det igrunn. En på jobben mener jeg bør frese ut spor i spongulvet jeg allerede har. Det høres også ut som en kjip jobb.

   #12
 777     0
Ble fortalt at det ble for tynt med laminat på varmeplatene, så må jo enten på med gips+laminat eller minst 13 mm parkett.

Å legge ett plankelag på sponplatene blir nok det billigste. Å frese svekker gulvet og er neppe mindre arbeid. Ferdige plater koster relativt mye penger.

Varmeplatene vil vel uansett være det som definerer underlaget for parketten og hvor jevnt dette blir.
  (trådstarter)
   #13
 21,481     Enebolig     0
Ja, men snakker du om å legge planker tett i tett med kun åpning for pex rørene? Det kan jo umulig bli billigere? Det går jo an å ha litt avstand, men hva gjør man med varmefordelingsplatene da? De må jo passe i sporet og ut til sidene.
   #14
 777     0
Litt avstand må man jo uansett ha for å ikke få knirk. Var det ikke byggebob som hadde en slik patent i en annen tråd?

Roth beskriver en slik oppbygging her http://www.roth-nordic.no/golv_forlaggningssatt_tra.php (trespaltegulv). Du trenger ikke 28 mm når du allerede har 22mm spon. Du bruker noe som er litt tynnere, akkurat nok til at varmeplatene ikke bunner i sponplatene. Regner med det holder med 18mm, men man må nesten bare få en vareprøve på en varmeplate og se hvor mye de bygger.

La oss si du blander 123mm og 48mm bord, 5mm klaring mellom hvert, 19mm til varmeplaten. Ca 20cm mellom rørene. ca 5 løpemeter 123mm og 5m 48mm pr m2. Regner vi da ca 5 kroner for 48mm og 13 for 123mm så ligger prisen på ca 90 pr kvm. Skruer og eventuelt lim kommer jo i tillegg, men det gjør det også for ferdigfreste plater.

En annen mulighet kunne jo vært å splittet 12mm sponplater, limt/skrudd med åpning for varmefordelingsplatene og frest de siste mm-erne etterpå. Utfordringen ligger her i å få gulvet sterkt nok i rørbøyene. Da er man jo ned mot 33kr/kvm. Kunne jo også splittet vanlige 22mm gulvsponplater for å slippe å frese, er fortsatt under 90kr/kvm.
  (trådstarter)
   #15
 21,481     Enebolig     0
Er enig at det går, men det høres ut som endel arbeid. Nå fikk jeg svar fra Upnor at tilkoblingen av rørene vil bli dyrere ved bruk av mindre dimensjoner enn 20mm pex.

Jeg skulle likt å hatt det lavtbyggende, men akkurat nå virker 20mm som det beste valget med tanke på pris og at det holder med en sløyfe. Med midre dimensjoner må jeg ha 2-3 sløyfer  :-\

Gud som jeg angrer på at ikke jeg monterte platene med spor med en gang. Selv til en pris godt over 400 kr stk (som det var den gang)


Fikk en ca pris på 24mm Hunton Silencio plater på litt over 200 kr stk. Nå har jeg ikke spes behov for lyddemping, men like greit å kjøpe dette som spon når prisen er lik. Men så er det de 2 mm ekstra da  Wink
  (trådstarter)
   #17
 21,481     Enebolig     0
Ja, jeg fant ut det. Det betyr at jeg må ha 3 sløyfer med 12mm rør isåfall.

Men siden Upnors 12mm plater har påmonterte varmefordelingsplater, så blir det ikke så ille dyrt likevel.

http://www.vvskupp.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=5578

Men så lurer jeg på om dette er en like bra løsning med tanke på varmen som avgis? Og er disse platene et stabilt underlag for parkett?

   #18
 476     0

Gud som jeg angrer på at ikke jeg monterte platene med spor med en gang. Selv til en pris godt over 400 kr stk (som det var den gang)


Dette er jo noe å tenke på. Jeg er også i tvil hvilket type gulv jeg skal ha i 2.etg hvor det er tenkt et tredekke som skal ha vannbåren.

Kanskje det er lurt å få sponplater med spor med i prisen.
Men man må ha varmefordelingsplater i tillegg eller?
   #19
 175     Vestfold     0
Ja, du må ha varmefordelingsplater oppi sponplatene. Har brukt Roth sine ferdigplater for spon. Det er greit disse er billigere enn de ferdige men tar utrolig tid, er knotete å få til ender og vinninga går opp i spinninga.
  (trådstarter)
   #20
 21,481     Enebolig     0
Men er 12mm rør en like god løsning som 20mm rør? Det blir jo mindre cc og lengre rør (flere sløyfer) men selve varmen må da bli like bra?

Men kanskje det er mindre økonomisk.