320    20    1  

Uponor Smatrix Wave spørsmål

 308     Trondheim     0
Hei alle.

Vår Uponor C-55 sentralenhet har tatt kvelden, og jeg vurderer å erstatte den med en Uponor Smatrix Wave. Har noen spørsmål ang. denne løsningen. Jeg ser at de finnes to modeller, en svart (X-165) og en hvit (X-265). Er den hvite en nyere versjon, eller har de forskjellig funksjonalitet? Hvilken anbefales i så fall?

Jeg ser også at det finnes et manøverpanel (I-167), men er det behov for dette? Modellen X-265 er avbildet uten dette i brosjyren for X-265, men er med på den for X-165. Kan alt styres via mobilen på X-265? Og er det forutsatt at man har Smatrix Pulse com R-208 kommunikasjonsboksen?

Siste spørsmålet er ang. aktuatorene. Kan jeg bruke de eksisterende (Uponor blå) 24V, eller må det kjøpes nye for Smatrix-systemet?

   #1
 15     0
Har akkurat installert X-265, ikke koblet til nett ( foreløbig ).

X-265 er nyere modell enn X-165, hvis du har tenkt til å koble systemet på Internett trenger du bare én ekstra boks ( R-208 ) med X-265.

I-167 er ekstrautstyr såvidt jeg har skjønt.  Jeg har 24V blå aktuarer på mitt system.
  (trådstarter)
   #2
 308     Trondheim     0
Har akkurat installert X-265, ikke koblet til nett ( foreløbig ).

X-265 er nyere modell enn X-165, hvis du har tenkt til å koble systemet på Internett trenger du bare én ekstra boks ( R-208 ) med X-265.

I-167 er ekstrautstyr såvidt jeg har skjønt. Jeg har 24V blå aktuarer på mitt system.


Jeg har i mellomtiden kjøpt X-265-settet, med R208 kom.enheten. Akkurat installert det, og det funker bra. Noen bugs i appen, men så langt ser det bra ut. Enkelt å sette opp. De eksisterende blå aktuatorene fungerer bra, selv om det gamle systemet sendte 24v likestrøm, og det nye 24v vekselstrøm. Aktuatorene synes åpenbart ikke at det er noe problem.
   #3
 15     0
Var R208 verdt pengene?Sliter litt med reguleringen på mitt system. Har to kretser med hver sin T169 trådløse termostat koblet på hhv kanal 1 og 4 på X-265. Har innstilt til temp 22 på krets #1 og 24 på #2. Men faktisk temp flukterer rundt 20 på #1 og 28 på #2. Det lyser periodisk rødt fra dioden over tilkoblingen til aktuarene, det virker som om dioden lyser rødt når aktuaren stenger for vanngjennomstrømming. Er dette riktig?

Er det mulig å verifisere at termostatene faktisk kommuniserer med X-265? Anlegget har relativt jevn temp på de to kretsene så det virker jo som en eller annen form for regulering virker.

Har forresten koblet anlegget til radiator-anlegg med Uponor sin Fluvia-pumpe for å håndtere dette.

Uponor Smatrix Wave spørsmål - 2020-11-27 17.45.02.jpg - huleboer
  (trådstarter)
   #4
 308     Trondheim     0
R208 er nødvendig, ellers får man ikke konfigurert styringsenheten. Det er den som kommuniserer med skya (appen).

Dioden lyser rødt når styringsenheten aktiver aktuatoren, dvs. når den får beskjed om å åpne.
   #5
 15     0
Dioden lyser rødt når styringsenheten aktiver aktuatoren, dvs. når den får beskjed om å åpne.


Takk, trodde det røde lyset var en feil. Anlegget gir temperatur som stemmer veldig bra med innstilt temp. Hadde en runde hvor jeg la til alle termostatene på nytt.

  (trådstarter)
   #6
 308     Trondheim     0
En ting som jeg ikke visste om når jeg kjøpte systemet, og som er litt foruroliggende, er at det kun er mulig å styre det via appen. Den dagen Uponor bestemmer seg for å ikke vedlikeholde appen lenger, eller går konk eller blitt kjøpt opp og appen slutter å fungere, så får jeg ikke lenger kontakt med gulvvarmesystemet. Hm.

   #9
 15     Fredrikstad     0
Vår Uponor C-56 sentralenhet har også tatt kvelden. Hvis man drar ut strømmen på den i 10 sek og plugger den inn igjen så blinker den på power i omtrent 1 minutt før den slukner. Ringte Uponor og de sa at den da var defekt og hele enheten måtte byttes. Siden C56 egentlig er et utgått system anbefalte han meg X-265. Alle romtermostater må da byttes til for eksempel T166 eller T165 pod. På han jeg snakket med skjønte jeg det slik at man kun trengte Pulse Com R208 modulen om man ville appstyre. Han nevnte at dette var den dyreste delen i hele systemet, så er man ikke avhengig av app-styring så kan man utelate den sa han.

Ser at Megaflis virker å være billige på endel Uponor ting, men de har kun X-165 styringsenheten i sin nettbutikk ser det ut som. Mulig de kan skaffe X-265 på forespørsel da. De blå glassaktige aktuatorene skulle fungere fint med den nye styringsenheten, Uponor skulle visstnok gå tilbake til disse igjen pga dens plassbesparende design.

Problemet nå er at gulvet i kjelleretasjen er iskaldt, finnes det en måte å tvangsåpne sløyfene slik at varmen kommer tilbake i gulvet? Hvis man skrur av aktuatorene så kommer man jo til den lille svarte "ventilen", men disse var veldig harde å presse ned. Finnes det noe man kan skru på istedenfor aktuatoren midlertidig for å få varme i gulvet inntil bytte av styringsenhet osv?
   #10
 15     0
På min Uponor Vario Plus fordeler-stokk kom stokken med en enkel gjenget plastplugg som jeg fjernet for å sette inn elektrisk aktuator. Antar at du kan fjerne aktuatoren, sette plastpluggen tilbake og regulere gjennomstrømmingen på mekanisk vis.

https://www.vvskupp.no/uponor/1030580/uponor-vario-plus-fordeler-med-3-kurser-3-x-3-4--150-mm

Kjøpte min X-265 på vvskupp eller billigvvs