#41
 83     Nedre Romerike     0
Jeg blir overrasket om Comfort-rørlegger aksepterer at du kjøper inn utstyr og legger rør selv. De har god fortjeneste på denne jobben - de tilbudene vi fikk inn fra kjedetilknyttede rørleggere var langt utenfor hva vi fant akseptabelt, og det var ikke aktuelt for noen av de tre tilbyderne vi snakket med å akseptere egeninnsats.

Heldigvis fant vi oss en lokal rørlegger som er litt mer smidig.

   #42
 294     n-trøndelag     0
Hvis min rørlegger hadde nektet meg å legge rørsløyfe selv hadde jeg informert de med at da ville jeg byttet rørleggerfirma. >:(
Selvsagt kan ikke rørleggerfirma stå ansvarlig hvis det blir trøbbel i sløyfen du selv har lagt, så at firma vil nekte noen å gjøre dette selv er underlig.

Går ut ifra at dere har innhentet tilbud fra flere firma?
   #43
 1,596     0
Tror jeg ville ha sjekket mulighetene for at tømrer hiver i gulvspon med spor for VBV, og tatt jobben med å legge rørene selv. Materiellkostnaden er marginal, kanskje 100.000,- for en stor enebolig? Det er vel investerte penger som du får igjen både i form av mulighet for strømsparing (varmepumpe, solfanger, vannkappe osv.) samt komfort og ikke minst verdi på boligen.

Rørlegger har ikke noe med hva som blir montert i boligen som ikke har noe med hans entreprise å gjøre - la han ta seg av dass og dusj, så tar du deg av varmen på egenhånd. Er dette et problem så er det vel sikkert en annen rørlegger som synes at dette er greit.

Riktignok forutsetter egeninnsats en viss grad av interesse for å finne ut av dette på egenhånd - men hvorfor ikke benytte muligheten til å lære noe nytt?  ::)
   #44
 9,677     Kysten     0
Det har vært diskutert før på forumet; er det ansvarsrett på vbv nå? Jeg mener ja. I så tilfelle kan gjerne den som leverer vp være ansvarlig for hele vbv anlegget? Da kommer en rundt rørlegger i hvertfall.
   #45
 1,813     Sør-Trøndelag     0

Det har vært diskutert før på forumet; er det ansvarsrett på vbv nå? Jeg mener ja.


Jeg tror ikke engang kommunene kan finne ut av dette i noe regelverk, det er nok en gråsone.

I kommunen min fikk jeg i hvert fall lov (jeg ringte og forhørte meg), da det var et lukket system og ikke var koblet til offentlig vann og avløp (=lukket system). De kunne ikke legge seg borti hva folk gjorde inne i egen bolig.

Så det er nok opp til hver enkelt kommune, noen mener ja og andre mener nei.
Signatur
   #46
 445     Drøbak     0
NyttHus08 - Vi må også ta en slik avgjørelse snart og vet heller ikke hva vi skal velge...

For oss ser det i hvert fall slik ut som at det blir kr 100.000 dyrere med vbgv sammenlignet med luft-luft-varmepumpe pluss noen panelovner og varmekabler på badene. Jeg er helt sikker at det ikke er lønnsomt nå. Jeg tviler på at varmekabler i hele huset blir mye billigere enn vbgv for oss.

Og hvem vet hva som blir lønnsomt om 10 år? Eller 20 år? Det har skjedd så mye med varmepumper og lignende i det siste. Luft-luft-varmepumper blir mer og mer effektive (og mindre støyende). Kanskje dukker det opp helt andre varmeløsninger om 10 år?

En ting jeg lurer på er hva det eventuelt finnes av andre alternativer. Jeg har sett noen nevner el-lister, men hva er de? Hvordan ser de ut? (Kan noen sende en lenke med bilder?) Eller hva med vbv bare langs veggene? Finnes det mer moderne (dvs mindre) radiatortyper?

   #47
 131     0
Det er et poeng som har vært lite i fokus. Framtidens strømmålere vil i kunne differensiere pris gjennom døgnet, mao vil systemer som kan magasinere varme kunne dra nytte av prisvariasjonen gjennom døgnet. Vann er et godt varmelager, mao argument  for vbv.

   #48
 1,092     0
Hva med og lime varmekabel (10w/m2) på betonggulvet. Deretter kjøre på med avrettningsmasse i hele 1.Etg.  (Gjerne bruke dette som ferdig gulv for de som liker det) Eller legge parkett rett oppå. Da har man varmen noen få cm under beina.

Billig innkjøp. Rask og regulere. Varmen noen få cm under beina.

Husk at elektrisk varme er MYE lettere å regulere en vannbåren varme.

Kombinerer man dette med en effektiv varmegjenvinner kan jeg ikke tenke meg at vannbåren varme vil lønne seg med mindre man kan fyre med ved!
   #49
 198     0
Jeg har ingen varme under parketten i det hele tatt. Går barbent inne hele året så lenge jeg ikke har gjester, og selv om jeg er frossen på bena opplever jeg ingen kulde fra gulvet.

Løsningen har vært å legge tykkere isolasjon under gulvet mot bakken.

Til tross for det har flere kommentert at det er så lunt og godt inne her.

Det blir selvsagt aldri så varmt som nåe det er direkte varme under gulvet, for da går en jo rundt på en varmeovn. men det er tilstrekkelig varmt til at alle her opplever det som comfortabelt.

I passivhus er det heller ingen varme under parketten, og det planlegges heller ikke det for plusshus. Så varme i gulvet er noe som forsvinner i løpet av de aller nærmeste årene.

Er det da fremtidsrettet å bruke masse penger på det når det er billigere å isolere?
   #50
 3,997     Oppland     0

I passivhus er det heller ingen varme under parketten, og det planlegges heller ikke det for plusshus. Så varme i gulvet er noe som forsvinner i løpet av de aller nærmeste årene.


Hvor henter du denne informasjonen fra?
Man kan like godt ha gulvvarme på slike hus, det er ikke noe krav i dag, det er ikke noe krav for fremtiden, altså ingen forskjell.

Selv passivhus trenger tilskudd av varme når det blir kaldt, samt de aller aller fleste vil fortsatt ha varme på badgulvet, da kan det like godt komme fra solvarme fremfor strømnettet!

Det du sier her er jo bare sludder.