#11
 3,575     buskerud     0
deter fullt mulig å ha varmekabel temp på vannbåren, bare hive radiator temp rett i gulvet hehe. Det har jeg hatt, ingen problemer med å brenne meg på gulvet, måtte til tider ha badedøra opp pga 6m2 radiator hehe.  Syns faktisk det er bedre med 40 grader vann i gulvet enn 40-65grader...

Men det er ikke noen umulighet å fikse dette hvis du syns det er kaldt.

Shunt ut f.eks 45-50 grader fra varmekilden, så ha en ny fordeling, en til høytemp fordeler stokk til badegulvene, og en til lavtemp.  Da får lavtemp f.eks maks 40 grader og badegulvene max 50 grader.

Slik skal jeg ha det hos meg hvis jeg skal ha ny gulvarme i kjellern, kombinert med badene. Det koster litt mere for ekstra fordeling, men mindre enn å legge varmekabler i tillegg. Dessuten kan jeg ha et par radiatorer eller viftekonvektorer på den fordelingen.

Det kommer igjen litt ann på varmekilden, men så lenge den gir deg 55 grader, har du så det holder.

   #12
 14     vestlandet     0
No e det noken år sida eg laga dette badet, men syns å huske at røra låg ca 12 cm frå kvarandre. dei har en innerdiameter på 12mm.
Når det er sagt, så trur eg ikkje det er noko problem, for vil eg skru opp meir elkassetten så blir det meir enn varmt nok.
Det som blir min begrensande faktor er kor vamt en kan ha det under parketten.
Eg har ikkje romtermostatar, så alle kursar som er i bruk er delvis eller helt opne.
Dette fungerer ganske fint. På badet går det også greit, når det er kaldt ute og turtempen går oppover mot 36-38.
Men når det blir varmare ute og systemet justerer ned turtempen så føles flisa på badet ikkje slett så varm som eg ( kjæringa) skulle ønske. Spesielt kjølig føles det når vi har 20 til 30 grader ute. I huset elles fungerer det greit.
For den som vil sikre seg stabilare temp på badet så bør en som tidlegare nevnt her i forumet, shunte ut med høgare turvann til bad.
Dei 28 gradene eg oppga som turvann om sommaren, kan kanskje ha vore lavare også, for elkasseten går direkte mot sløyfene og  eg ser at der er en 6-7 grader i differanse når den slår inn og ut.
   #13
 3,575     buskerud     0
da kan du investere noen kroner i rørlegger som lager en kobling før fordelingsstokken, og en ny en til badene. Så kan du ha 10 grader varmere vann der om vintern, og litt varme der om sommern, mens resten av huset/parketten er stengt.
Sånn kan du ha full kontroll på badene.

Det jeg har lært om vannbåren, tragisk nok etter jeg tok vekk mitt (ja, gigatabbe)selv gammelt eller nytt, så er det et meget enkelt system, som lar seg reparere, oppgradere og fikse på i årevis. 

   #14
 8     Arendaldistriktet     0
Hei.
Ok diskusjon.
Noen snakket om varme i gulv om sommeren.
Jeg skal begynne med utbygging/opprusning av hus og oppvarmingssystem.
Blant annet skal vi ha nytt bad meg gulvbåren varme.
Min erfaring med fliser på badet er at vi må ha en lunk i gulvet også om sommeren.
Jeg ser for meg bergvarme (varmepumpe) og solfangere.
Regner med at varmepumpa tar "sommerferie" og at vi får varmtvann og litt gulvvarme fra sola.
Noen med erfaringer her?
Har noen byttet ut el gulvvarme med vannbåren varme uten å slå opp hele gulvet?
Cool