#61
 651     Sunnmøre     0
Her er noen andre varianter jeg har fått eksempel på.

Men jeg kikket også over Teknisk Godkjenning for Vartdalplast sine thermomurer. Her står det at bunnen av mur skal støttes av en betongplate med kontaktpunkter til betongkjernen der veggene skal tilfylles. Lurer på om det da holder med en grovplate? I eksempelet laget i TG er det lagt isolasjon mot grunn og så plate på toppen som er i kontakt med mur noe ovenfor såleblokken.
Vannbåren varme i betong eller plater? - grunnmur i betong.jpg - dreamcatcher

   #62
 9,677     Kysten     0


Høres ikke ille ut det, mener jeg betalte ganske akkurat 100kr/m2 ink mva for EPS platene mine, de er 50mm.

Når du bruker EPS sporplater til rør, legger du disse etter at innvendige vegger er stendret opp eller er dette endel av grunnisolasjonen som innvendige vegger står på?

Vet ikke nok om EPS, men jeg har også lurt på om dette blir trykkfast nok til å ta bærevegger/søyler? Har tenkt at dette kan være en grunn til å avslutte med finplate, men kanskje ikke noe å bekymre seg for?


Fundamentene for bærevegg legges normalt ned til fast grunn. Jeg kan ikke tenke meg at trykkfast isopor kan brukes under en bærevegg noe sted i norge. Det skal tåle bygget og snølaster uten å sige. Arealet på en bærevegg er liten og trykket blir da konsentrert ned på et lite felt.
   #63
 1,019     Rogaland     0
Det er helt normalt å isolere med trykkfast isolasjon under bærevegg. xps finnfoam 700 tåler 25 tonn per kvm i langtidslast.
Signatur
   #65
 1,019     Rogaland     0
Neida, jeg halverte isolasjonen der det er berevegger fra 20cm til 10cm i bredde på ca 60cm samt at jeg brukte trykkfast xps der og ekstra armering.  Betongen blir jo tilsvarende tykkere og vil holde en høyblokk.
Signatur
   #66
 1,019     Rogaland     0
....men dette har lite med saken å gjøre. Han bør ikke og trenger ikke å legg hverken sporplater eller vbv rør under berevegger. Rørene legges normalt inn gjennom dører.
Signatur
   #67
 962     Figgjo     0
Må rette meg litt.

Jeg har støpt dekke pga. kjellerleilighet, så påstøpen var 8cm.

Man støper ikke på sponplater nei Smile

   #68
 10,486     Akershus     0

Bruk 17mm cc20

Dette har blitt diskutert før og jeg gidder ikke å regne på det men det er ganske mange % større overflate som kan avgi varme med 17mm cc20 i forhold til 20mm cc30 jevnere varme også blir det også.


Det hadde tatt deg kortere tid å regne ut enn å skrive "gidder ikke". Svært lite konstruktivt. Hvis du ikke få til, så la helle være.

Det er 17,6% større overflate på et 20mm rør enn 17. Legges 20mm med 50% høyere CC, blir det mindre overflate.


Med samme vi er i gang.
Forutsatt 2mm tykke vegger, er det 51% mer vann i et 20mm rør enn i et 17mm.


Forutsatt 17mm med cc20 eller 20mm med cc30, vil 17mm kunne avgi varme fortere pga. større flate, men når sirkulasjonen stopper opp, vil det være samme mengde varmt vann i gulvet, som vil fortsette av avgi varme en stund til. 20mm vil være et kortere rør, og pga. økt tverrsnitt kunne transportere vannet mye fortere.

Hva som er best for rask regulering kan jo andre svare på (hvis de gidder?).

Signatur