445    12    0  

Vannbåren varme (med elkjel), bruker enormt med strøm.

 6     0
Hei!
Har i det siste funnet ut at huset mitt (3 like hus på rad) bruker ca 100% mer strøm enn de andre 2 like husene.
Jeg har hatt varmen av hele sommeren, men anlegget holder en "vedlikeholdstemparatur" i selve beholderen, og denne gjør at jeg ofte ligger rund 3-4kW  forbruk momentant.
Dette er altså uten at jeg bruker anlegget til oppvarming.
Nedenfor ser dere bilder av forbruket mitt den 16., 17. og 18. september i år.
Jeg tok sikringen på vannbårent anlegg den 16. kl 18:30, og slo den inn igjen den 17. kl 18:30 ca.
I går (18.09) satte jeg på varmen i huset (kun i 1. etasje) (til 22 grader).

Hva kan dette komme av? Kan det være noe feil med anlegget?
I går begynte det for alvor å bli kaldt ute, så nå har jeg også slått på anlegget, og som dere ser på det siste bildet gir det et ganske så enormt utslag.

Til info: Jeg har et tett hus fra 2010, på ca 113 kvm, fordelt på 2 etasjer... Åpen planløsning i 1. etasje, og 3 soverom og bad i 2.
Foreløpig i september (18 dager) har jeg brukt  1024kWt, og varmen har vært avstengt helt fram til i går kveld... Ellers er det ingen andre kilder som drar noe særlig med strøm. 2 PC'er, og lys og vanlig matlaging, oppvask, vask til daglig.

Strømtrekk 16., 17. og 18.09: https://imgur.com/a/lrJYAab


Med vennlig hilsen, 
Fredrik

   #1
 4 130     0
Det som er kjekt med termodynamiske lover er at varmen ikke blir borte av seg selv - et eller annet sted må energien bli av. Det er heller ikke så rart at forbruket øker vesentlig når du skrur på anlegget igjen, det er enorm treghet i anlegg for vannbåren varme og det kreves mye energi å varme opp igjen etter stillstand.

Lager elkjelen din varmtvann også? I så fall bør du sjekke at du ikke har en kran som lekker, denne vil kunne forklare hvorfor du bruker mer strøm enn naboen.
   #2
 597     Bærum     0
For å forstå bedre:
Du skriver at du har hatt varmen av, men at anlegget har en vedlikeholdstemperatur. Skjønte ikke denne. Enten er vel anlegget skrudd av eller så er det ikke det. Eller har du bare skrudd av pumpesystemet, og har oppvarmingen på i en kjel?
Har du en egen varmtvannsbeholder til varmeanlegget, eller er det f.eks. en dobbeltmantlet bereder hvor det også er varmtvann til forbruk?
Og, ligge varmerørene i betong? Det tar lenger tid å varme opp betongen, så da vil følgelig ta mer strøm i oppvarmingsfasen uten at du merker det så mye på temperaturen inne.
HSt
   #3
 33 616     Lillestrøm kommune     0
En shunt i enden av fordelingsstokken ?

Evt åpent til en sløyfe du tror er stengt

Hvis det er forskjell på mengde isolasjon i et gulv er det fint mulig å tape over halvparten av all tilført varme
   #4
 3 155     Vestlandet     0
Det er ikke husene som bruker energi, men menneskene i dem Wink Derfor spiller det litt rolle hvor mange som bor i de tre husene. Er det forbruket over et helt år du har sammenlignet når du finner at du bruker dobbelt så mye som dem?

Hva er ditt forbruk per år? Har du prøvd å legge inn data i en energibruk-kalkulator som denne feks? Forside - Energiportalen

jaf
   #5
 5 999     tromsø     0
Energi forbruk oppstår på tegnebrettet. Hvis det er forskjellig mengde på gulv som HSt skriver , så kan det øke tap. Så er gjerne kuldebroer og snarveier som er tatt under utførelse som gir tap. Betong er som vann, sluker varme. Utførelse er veldig viktig. Panelovner gir bare varme over gulv, og kan gi mindre forbruk.
TSt
   #6
 12 784     0
Det kan ikke stå på 3-4kW uten at det er feil noe sted. Forbukes det ikke mye varme noe sted må det være alvorlig jordfeil på anlegget slik at strøm er på avveie. Ellers ville alt vannet stå å koke hvis en tilfører dette konstant.

Men gulv dårlig isolert eller medlite isolasjon kan være enorme sluk for varme som andre også beskriver.
   #7
 4 130     0
Forbukes det ikke mye varme noe sted må det være alvorlig jordfeil på anlegget slik at strøm er på avveie.

Jordfeil lager også varme, så energien blir ikke borte da heller...

HSt
   #8
 33 616     Lillestrøm kommune     0
Er det ventilasjonsanlegg i husene ? Vi hadde den brukeren som hadde feil på ettervarmebatteri styringen der ettervarmebatteri sto inne hele tiden
   #9
 5     0
Hvis 3-4 kW virkelig brukes til å holde varmen på vann som ligger i en tank, burde rommet tanken står i bli temmelig varmt også (jeg tolket det som at vannet ikke sirkulerer i denne casen)? Det skal et stort rom til for ikke å bli uutholdelig varmt med 4kW varme konstant på (hvis det ikke er veldig dårlig isolert).
HSt
   #10
 33 616     Lillestrøm kommune     0
Ja vi hadde badstue følelse på et hybelkjøkken med en ekstremt dårlig isolert VB til eneboligen over oss.