#11
 777     0
det er ikke varmt på bena for å si det slik. teorien min er at det er fordi lufttemperaturen er omtrent den samme i huset nå (innkjøring og alt det der...), kombinert med materialet (fliser har "kjølig" overflate). Det som vel er enklest er å stikke en tå bort på der jeg vet det ikke er varmekabler... Jeg vet temperaturen som var på gulvet før vi satte på varmen, og den var lavere enn det som nå føles som iskaldt (utstikket mot ytterdør).

En av de første dagene skrudde jeg feil og hadde nesten 30 grader på badegulvet (overflate). Det kjentes varmt. Kommer ikke til å eksperimentere med det igjen før jeg har termostater på de andre rommene.  Vurderte den dagen sterkt å åpne vinduet på teknisk rom...

   #12
 551     Norge     0
Har valgt å legge varmekabler i tillegg på badet i kjelleren og i hoved etasjen.
Koster ikke allverden, og siden gulvene der blir støpt.
Signatur
   #13
 123     0
Dette har jeg testet på mitt eget anlegg i flere år, men jeg fokuserer helst på returtemperatur, en retur på 25-26 gir grei komfort, nedpå 20-21 fungerer på ett vis, gulvet er ikke kaldt men heller nøytralt. Under dette er rett og slett kjølig. Men siden jeg ikke bryr meg så har de andre i familien funnet ut at dette nytter det ikke å klage på  ;)


Har ett generelt tips som er verdt å sjekke ut i fra min erfaring.

Svært ofte erfarer vi ved befaring (sommer som vinter) at ventilasjonsanlegg ikke er korrekt innregulert og det trekkes for store mengder luft ut fra badet, dette da kombinert med spalte på dør hjelper ikke på situasjonen.
Signatur
   #15
 777     0
Så lenge man suger luft ut fra badet må det nesten komme luft inn ett sted også.

Duppet under 0 i natt, og våknet opp til 36 grader tur og 32 grader retur. Badegulvet kom opp i 28 grader, resten av huset hadde 25-26 grader, noe som er "ok" for meg, selv om jeg kommer til å prøve å justere ned mot 22-23 grader når termostatene er på plass. Kaldeste steder i oppholdsrom er ikke uventet ved de to store stuevinduene, ned mot 24 grader på gulvet foran vinduene.

Problemet begynner senere på dagen, temperaturen går opp, men temperaturen i systemet følger ikke ned. Uteføleren får vann fra tank og fra retur, så slik jeg leser systemet er eneste måten rørene kan bli kaldere er ved å avgi varme i huset. Akkurat det virker å være en treg prosess i ett godt isolert hus. Er det slik det skal være eller burde rørleggeren ha gitt muligheten for å blande inn kaldvann?