1,626
16
0
Vannbåren varme på bad?
53
0
Vi rehabiliterer og har akkurat landet på å bytte bad også, for å få større areal. Badet er i 2 etg oppå trebjelker med ca 70cc. Tømrer anbefaler å legge spon mellom bjelkene for å ikke miste for mye takhøyde. Finnes det en god måte å legge vannbåren varme oppå her uten å få for mye vekt på bjelkelag ved støpemasse? Må det støpes? Finnes det alternativt våtromsplater med spor til 17 eller 20mm rør?
Vurderer også å legge elektriske varmekabler slik at vi kan supplere for rask oppvarming / ved feil osv. Hvordan løses det på en god måte?
Vurderer også å legge elektriske varmekabler slik at vi kan supplere for rask oppvarming / ved feil osv. Hvordan løses det på en god måte?
![Smile](/assets/plugins/sceditor/emoticons/smile.png)
Jeg skal gjør noe lignende i løpet av det neste året og jeg ser for meg at rørene må legges i sneglehusform for å få mest mulig rør per kvadratmeter. Hvis man har tettere rør kan man ha lavere temperatur på vannet, det ideelle hadde vert at vannet kunne hatt samme temperatur som i andre sløyfer og da må det være tett. 20mm gir også mer varme per lengde. Hvis du har varmepumpe som lager varmen vil denne bruke mindre strøm når turtemperaturen er lavere.
Siden jeg skal ha inverterpumpe så vil jeg først se hvordan den jobber på sommerstid. Hvis den er mye igang ser jeg ikke noe grunn til å ha elektriske kabler i tillegg. Men hvis pumpen skal hvile mye mellom øktene (start og stopp) kan det kanskje være bedre å ha elektriske kabler i tillegg. Jeg har registert at flere på forumet med begge deler ikke har benyttet de elektriske kablene så jeg tipper jeg lander på det.
Hvis du har mulighet til å montere temperaturføler på gulvet, eventuellt på returrøret blir det kanskje enklere å regulere gulvtemperaturen, da får man lunk i gulvet selv om det er sommer og varmt i luften. Dette var bare noen innspill jeg har, har ikke selv erfaringer enda.
Men vet at både uponor og roth har 8mm-12mm system .
Men de er litt risky å ha på en samlestokk med 17-20mm rør.. Men greit å sjekke ut
KE, skal du ha lunka mot varme fliser på badegulv, må det sirkulere 28-30 grader ca om sommeren..
Men det krever mye mindre watt enn invertorens minste kw. Så en del start stopp blir det nok.
Men tror ikke det blir så mye at det påvirker levetiden på kompressoren no særlig
Sånn sett er vp mot acctank løsning fint. Varmer tanken for tappevann uansett , koster knapt noe at den shunter ut 30grader til baderommene sommertid .. Kanskje 1 kw i døgnet eller mindre
og min vp har 3-4 start stopp om sommeren, og om vinterern er det hovedsaklig en "on" pumpe..
Nå vet jeg ikke hva trådstarter har av oppvarmingskilder, jeg synes ikke det høres særlig smart ut å shunte ut varmen til gulvene uansett, det vil alltid være billigest i drift jo lavere temperatur varmepumpen produserer. Hvis man klarer å levere nok effekt på badegulvet uten å øke turtemperaturen sparer man strøm hver eneste time året rundt.
Planen er foreløpig å legge 2 kurser a cc10 med 16mm alupex. Håpet er at 27-28 turtemp skulle holde på sommerstid.
Er også interessert om noen har lavtemp-vbv i badegulvet og erfaringer å dele.
Så er det sikkert mulig å få til en lavere byggehøyde enn dette, men det er denne jeg går for
- Baderomsbloggen min
....
...
...
ellers så jo de ganske snedige ut. Regner med metallet fordeler varmen endel også.
- Baderomsbloggen min
....
...
...