3 131    6    0  

Vannborende varme i gammelt hus

 209     0
Sitter å kikker litt på løsning med vannborende varme.
Det legges jo ut plater som vannrørene legges i. Jeg har et hus med forskjellige underlag, spon og parkett. Det jeg lurer på er om jeg kan legge disse platene rett oppå dette og så legge rørene.
Jeg vet dette vil bygge endel, men jeg har høyde nok under taket, så det byr ikke på problemer.

   #1
 346     0
Siden du nå er inne på den revolusjonerende nye teknologien vannborende varme, som forøvrig er framifrå hvis du sammenlikner med tradisjonell vannbåren varme, så kan du legge rørenden på dørstokken så borer det seg vei selv.  Wink Neida, spøk tilside. ;D platene legges i spon med spor til plater eller gulv med "sprekker" som passer med platene (tommebord) Uansett må du ha parkett eller spon som gulv. Jeg ville fjerne det du har i dag og lagt spon med spor (litt dyrere en tommebord)
Signatur
   #2
 969     0
Du får 22 mm-plater i kunsttoff med spor i som du kan legge på det som er der (parkett, spon, ....). Og du får 28 mm sponplater med spor, som du kan bruke på same måten, eller legge rett på bjelkelaget.

Utfordringa vert vel dørstokkar og liknande.

For eigen del freste eg opp spor i golvborda som var der frå før - og då kunne dørene stå som dei var.
  (trådstarter)
   #3
 209     0
Så flott ;D
Da kan man med andre ord fint bruke dette også i gamle hus. Ble fortalt av en selger at dette ikke var noe gunstig å gjøre i det gamle huset mitt. LItt av en selger hehe
taz
   #4
 3 839     Haugesund     0

Ble fortalt av en selger at dette ikke var noe gunstig å gjøre i det gamle huset mitt. LItt av en selger hehe


Hva ville selgeren gjøre da ? Selge deg nytt hus, med vannbåren varme i ;D

Det er i prinsippet samme hvilken alder det er på husene, økonomien kommer ut ifra isolasjonsverdien som er i huset. Alle "gratis" strømsparende tiltak er jo bedre enn ingen, både for lommeboka og miljøet !!!

Det er bare noe mer "bal" å legge vannbåren varme i eldre hus.
Jeg ville nok tatt av det gamle gulvet, og lagt spon, for det er noe arbeid å flytte dører og. Da får du anledning til å sjekke/fylle på med isolasjon i gulvet samtidig.  ;D
Signatur
   #5
 4 113     Akershus (Follo)     0
Jeg har også slike planer, og river opp gamle gulvbord og legge ny spon.

Jeg har tenkt på å frese ned spor i eksisterende bord, men da blir jo nesten halvparten av tykkelsen frest vekk i sporene. Hva skjer da med svikt, knirk osv. Jeg tør ikke, men nå er jeg jo ikke snekker eller byggingeniør da. Så min plan er ett lag spon + ett til som jeg freser i.

Men pass på underkant dører! Der har jeg bæsja på skjekene før og umuliggjort matte / teppe foran døra etter parkettlegging.Signatur
   #6
 265     Molde     0
To lag spon blir litt overkill, det holder med ett lag da det finnes sponplater med ferdig freste spor til varmerørene, direkte ovenpå disse platene kan parkettgulv eller annet gulv av en viss tykkelse og stivhet legges. Betydelig enklere og raskere, det vil være et enormt arbeid å frese ut spor i platene til varmerørene, sannsynligvis blir det billigere også å benytte ferdig freste sponplater.
Signatur