90    4    0  

Vbv i utfrest furugulv

 1     0
Hei. Jeg planlegger å frese ut furugulv for 16 mm. rør for deretter påstøp og flis i vaskerom. Fordelingsplater er vel hverken lurt eller nødvendig her men er det en god plan ellers? Huset er fra-55 så isolasjon under( mot kjeller) er vel så som så, men vil jeg med denne løsningen få brukbar utnyttelse av varmen?

HSt
   #1
 21 927     Sørum     0
Uten fordeler plater så for du vel varmen veldig dårlig koblet til gulvet over
   #2
 4 894     0
Såkalla termostøper (enkete typer flytsparkel) leder varme betre enn betong (iallefall A-plan) og kan være et alternativ. Men ellers må jo rør ligge så tett som mulig om ein ikkje bruker varmefordelingsplater, og generelt er jo det ein fordel på bad da ein som regel ynskjer høgare temp. der enn ellers.
Eg har 12mm rør i et lite bad med termorstøp over, overdeking på kun 15-20 mm og total tykkelse på under 40 mm, fungerer fint det.
   #3
 324     0
Om du uansett skal støpe/flyte og har plass til det så ville jeg lagt røra oppå på gulvet i sneglehus. Festes med TC klammer feks. Cc 10cm går fint med sneglehus og gir bra varme selv ved lav tur temp
TSt
   #4
 5 764     0
Du må ha varmefordelingsplater som legges de legges ned i ellers vil det bare bli noen striper på gulvet som blir varmt. Hjalp nabo med deler av VBV prosjektet så fikk erfaring fra hva som måtte til.