8,928
23
0
Woodbears teknisk rom : Innspill og synspunkter ønskes
3,575
buskerud
0
Har laget en plan for teknisk rom.
siden jeg neste årene kommer til å kun ha 65m2 med gulvarme, så tror jeg drøyer varmepumpe la litt...men samtidig frister det å kline til med en gang. Bare litt køddent å regne ut hvor mye jeg ender opp med å spare uten å ha testet med ren el..
Samt at dette koster mere enn forventet. måtte bygge opp omtrent ny infrastruktur i halve huset.
Tenkte å bare skaffe den rimlige el kasseten til arne bergli først. men ha plass til vp. der beredern skal stå... eller sette en dobbeltmantlet bereder der.
omsider fått litt priser så nå er det bare å tenke.
siden jeg neste årene kommer til å kun ha 65m2 med gulvarme, så tror jeg drøyer varmepumpe la litt...men samtidig frister det å kline til med en gang. Bare litt køddent å regne ut hvor mye jeg ender opp med å spare uten å ha testet med ren el..
Samt at dette koster mere enn forventet. måtte bygge opp omtrent ny infrastruktur i halve huset.
Tenkte å bare skaffe den rimlige el kasseten til arne bergli først. men ha plass til vp. der beredern skal stå... eller sette en dobbeltmantlet bereder der.
omsider fått litt priser så nå er det bare å tenke.
Siste redigering: Saturday, April 24, 2010 10:26:50 AM av woodbear
ca priser fra 50 til over 80k for pumpene, avhengig av løsninger med elkasset eller beredere.
rørlegger drar opp prisene på de billige, så forskjellene blir i praksis mindre. Mest tilpasnings dyktig er KWsmart. Der kan el kasseten jeg evnt kjøper, settes opp med styring fra kw smart og funke som modul 1. prisen på det blir ca. likt.
så velger jeg den løsningen på bildet er kw smart en av de få som lønner seg å ettermontere da uten å ta vekk noe.
velger jeg vp fra dag en, kommer panasonic billigst ut, men dårligst løsning. kw smart i midten, og mb ecodan på topp
ecodan krever lite rørlegging, siden alt er inkludert i skapet. så selv om den topper prisene, utgjør den mindre i rør og el jobb.
Siden jeg har lite gulvarme, blir tappevanns besparing en nyttig ting, og der er kw smart og ecodan best. kjøper jeg dobbeltmantlet bereder med en gang, så er jeg nesten låst til billigere pumper som kan kobles til det.
En annen fordel, kjøper jeg vp med en gang, kan jeg i praksis stille inn alle kurser og drifte uten rom termostater. iallefall på badene. kjenner mange med bergvarme, og de har rett og slett dropp den delen. Det er 10000,- spart fort det og.
har ca 65 m2 med gulvarme. finnes det noen ca måte å regne ut strømforbruket?
14m2 er 2 flislagte bad og flislagt vindfang, der rør er støpt inn og det er mindre isolasjon i yttervegger.
resten er kjellerstue med gang på 18m2 og to store soverom på 16m2.
5 cm isolasjon i grunn, 15cm støp, 3cm hardpressede styrofoam plater med vannrør, så plast ullpapp og 14mm parkett.
Hva ville dere her gjort, klint til med vp med en gang uten å vite hvor mye det lønner seg, eller testet elkasset først?
Har tenkt dobbeltmantlet bereder, men det lønner seg kun med noen pumper. Omtrent 2xdyrere enn elkasset. Nå har rørleggern selv en ctc El kasset og mener at med den prisen jg får den fra Arne Bergli er det vanskelig å anbefale bereder selv om jg får en til megetgod pris , fordi det blir mye mere rør jobb.
Men tar imot alle råd:)
fordel med bereder er at da er alt klart til billig pumpe. Men fordelen med El kasset er at da er gulvarme og bereder varme separate systemer
Ellers har jeg vel fått høre at termostater på baderoms kursene sjelden er vits med vannbåren, siden den kursen vil nok stå åpen hele tiden uansett? Dessuten funker de da som bypass.
Klart vil jeg bruke uponors nye kontroll system som gjør at alle kursene blir over tid "stilt inn og automatisk lært opp av systemet" så flow innstillinger blir unødvendig,
http://www.finn.no/finn/realestate/newbuildings/object?finnkode=15642418&sid=xz1abcs4AQr610954
Jeg har montert en del av det nye styringssystemet av uponor og har faktisk bare hatt posetive tilbakemeldinger. Var veldig skeptisk på de første anleggene, de strider jo liksom mot sunn fornuft å ikke forstille fordelern, men ser ut til å funke helt fint. Wavin hadde noen flotte fordelere tidligere med innebygget flowmeter, minuset var at når oksygenen var fortrengt fra vannet og det ble svart, så var heller ikke flowmeterene leselige, men ideen er jo egentlig knallbra.
Det du snakker om å la alt stå åpent er litt dumt, hvis det blir kaldt og du kjører utekompansering så vil de korteste kursene ta til seg all varmen og de lengste kursene få varme sist, hvis du grov forstiller fordeleren (gjort på 5 min) så sikrer du relativt lik flow over alle kursene, og hvis du vil kan du da vri opp badet litt høyere enn tabellen slik at du får en god bypass.
Det er hvertfall min erfaring, men det er jo ganske mildt stort sett på sørlandet.
Det er ikke påbudt med romtermostater, det kan faktisk fungere like greit uten, jeg ville som sagt forstillt fordeleren (tabell ligger på nettet) og prøvd et års tid med utekompansering, hvis det da viser seg at du sliter med reguleringen så ville jeg vurdert styringer.
var hos en bekjent som har den manøver saken.. han måtte ha bare fordi han syns den var kul
Skal ta bedre bilder med kamera når det er ferdig, ikke kun mobilen.
samnt alt med el kasset. Det er ikke kjøpt inn enda. fortsatt litt i tenkeboksen der.
la til noen flere bilder av sporplater i siste kjeller/gang/stue og.
ps. det blå varerøret som stikker opp på enden av den ene samlestokken, sammen med noen el. trekkrør, og ut av veggen i kjellerstua, er beregnet til å trekke krus til evnt. seinere komfyr, skulle jeg trenge å leie ut denne delen av huset om mange år. Da har jeg muligehten for mere strøm. Vannrørene sitter litt lenger opp på veggen, kledd over de grønne uponor boksene, og borret to små hull i senter, slik at man kan ta enn hullkopp og åpne inn til dem ved seinere behov.