103    6    0  

Laminatplate på bad

 77     0
Sitter å planlegger hvordan jeg skal utføre servant området på badet i vårt nye hus. Jeg har 2 meter i lengden og 52 cm i bredden å jobbe med. Planen var en benkeplate for å utnytte hele lengden.

Kan en vanlig kjøkken benkeplate i laminat brukes til dette om jeg kutter den til? Vet tre er en mulighet, men dette har vi idag, og synes ikke noe om dette. Har googlet etter dette men finner ikke stort! Håpet var at noen har gjort dette før og kan dele sin erfaring.

///Frank

   #1
 37     Oslo     0
Det går fint om du passer på å forseile platen der du kapper den. Silicon mot vegg og silocon inni utsparing for servant.
Dersom dere ikke skal ha møbel under, kan den understøttes med kraftide galvaniserte stål vinkler. Fåes kjøpt på trelasten.
  (trådstarter)
   #2
 77     0
Med en benkeplate på 50cm, kan jeg da bruke standardmål på underskap? Planen var som du nevner over med silicon, men hvordan får jeg silicon på underside mot baderomspanel med underskap? Kan jeg montere benkeplaten i endene, påføre silicon(enda bedre, servant også) for så å montere underskap? eller må underskap monteres først? Tenker jo da at underside mot panel ikke er mulig å tette med silicon. Takk for hjelp så langt!
   #3
 37     Oslo     0
Standarer på kjøkken benkeskap er vel med dybde 58cm + skapdør.
Standardbredde på baderoms skap varierer en del. 30 til 50cm.

Ville montert skapene først, kappet benkepaten 5mm for kort om den skal fra vegg til vegg, siliconert de skjærte flatene så (etter at siliconen er tørr) montert benkeplaten og siliconert mellom overkant benkeplate og vegg med flis/baderomspanel.

Dersom ikke benkeplaten skal gå fra vegg til vegg, er det en fordel om det er en ferdig kantet ende (fra fabrikk) som blir synlig.
  (trådstarter)
   #4
 77     0
Det høres bra ut! Så silicon i alle trekjerne eksponerte flater før montering, så bare fuge langs kanter etter montering da? Dette burde jeg få til tenker jeg! Takk for hjelpen 10/10!

///Frank
HSt
   #5
 19 877     Sørum     0
Det finnes ikea skap som har dybde på et sted mellom 45-48cm, husker i farten ikke akkurat dybden. Det var ikke alle varehusene som har dette inne sist jeg så på dette.
  (trådstarter)
   #6
 77     0
Da ser jeg om jeg ikke får handlet det på tur i byen imorgen, ellers kan de jo bestille dette regner jeg med.