16,670    5    1  

Avtrekk kjøkkenvifte: Dimensjonering av rør og kanaler

 342     Rett utenfor Oslo     1
Hei.

Jeg har forsøkt å sette meg inn i hva jeg trenger for å føre luft ut av min fritthengende ventilator og ut i friluft. Jeg er forvirra da noen deler har 150mm diameter, andre har 160 og bend passer ikke til langer og omvendt.

Situasjonen er følgende: Jeg skal ha frittehengende ventilator fra Miele av type DA 420-4. Denne oppgis å ha utluftingsstuss 150mm.  Utluftingen skal først opp i taket, deretter bendes 90 grader og så er der ca 2,5 meter til veggen og så ut til friluft gjennom et blafrespjeld.

Flexit, eksempelvis har spjeld med varenummer 02714. Deretter trenger jeg slangeholder 02716, og denne er tilpasset slange med diameter 102, 127 eller 152mm.

"Polyflex" avtrekksslange finnes med diameter 150mm, men jeg finner ikke noe bend som er tilpasset 150mm, kun 125 og 160mm.

Noen som kan hjelpe?

/t

  (trådstarter)
   #1
 342     Rett utenfor Oslo     0
Aha, kanskje jeg sogar kan bøye slangen så jeg ikke trenger noe bend Smile.

Minste radius er oppgitt til 0,6-1xdiameter, dette vil med andre ord gå helt greit i all den tid bjelkelaget som slangen skal føres gjennom er 200mm og åpningen i toppen av ventilatoren er 215.

Noen som kan bekrefte at det er normalt at en slik slange bøyes 90 grader?
   #2
 41     Oslo     0
Slangen kan bøyes 90 grader den den...ikke noe problem.

En annen tin jeg lurer på rundt dette er om det er en løsning for å unngå at stekefett renner tilbake fra avtrekket.

Etter en stund vil jo noe fett bli avleiret i slangen,(ikke alt som setter seg fast på de metallristene), tilsetter man tilstrekkelig vanndamp, vil det begynne å dryppe ned på komfyren eller oppi grytene som står å koker...yikes  :'(
   #3
 1,110     Oslo / Østfold     0
Slanger?
Det er vel tre varianter som går igjen: Plastkanaler med spiralfjær, korrugert aluminium og spirokanaler. Vil fraråde disse tynne plastkanalene. Det samler seg fett og tar det fyr så brenner det. Hakket bedre er aluminiumskanaler, men også disse samler mye fett som følge av "trekkspillbelgen". Begge disse kan bøyes. Selv foretrekker jeg faste spirokanaler. Tykkveggede og tilnærmet glatte innvendig. Ved utlegg på vegg lar jeg kanalen få et lite fall mot ventil som jeg monterer med dryppkant.
   #4
 69     0
Hvordan utfører du skjøtene på spiro-rørene?
Tenker at det må være om å gjøre at de blir skikkelig tett om det skulle bli litt kondens inni der.
   #5
 1,110     Oslo / Østfold     0
Har gått bra bare å sette delene sammen. Det er jo pakninger i bend og skjøtenipler. Men setter ikke skruer helt i bunn av kanalen, men på sidene.