13 066    49    13  

CO2 nivå inne - hva ligger dere på?

 8 027     Bærum     2
Noen (fler) som måler CO2-nivå inne? Hva ligger dere på? Og hva slags ventilasjonsløsning har dere, hvor gammelt er huset etc ?....

   #2
 5 337     Tromsø     0
Kan man kjøpe CO[sub]2[/sub]-måler hos Clas?
Signatur
pwb
   #4
 2 150     Ski     0
Husk på at Netatmo sin måler ikke er kalibrert, den kalibrerer seg selv hver uke (tror det var hver uke) ved at laveste nivå den uka er 400 (tror det var 400), så man bør sette den en stund i friluft (ved åpent vindu) noen timer hver uke. Den er heller ikke så veldig nøyaktig i forhold til dyrerere co2 målere, men klart at prisen er så lav at man kan ikke forvente så mye av den.
   #5
 1 465     Harstad     1
Løfter denne tråden.

Har montert Elsner sine Cala-knx-brytere med CO2-måling (samt temperatur og fuktmåler).

Har kun CO2-måler i stue og loftstue.

I nåværende stund er nivået ca. 660ppm i stue og 460ppm i loftstue når jeg ankommer huset og ventilasjonen er avslått (et par vindu står på første luftestilling).

CO2 nivå inne - hva ligger dere på? - IMG_9691.JPG - cozmo

Tenker å fortsette å overvåke verdiene når vi flytter inn (neste uke) og forsøke å styre ventilasjonen ved hjelp av dette. Hvis man får mye besøk så slipper man kanskje å lufte med vinduer underveis.

Har ikke montert måler på soverom, og det angrer jeg på, men har mulighet til å ettermontere etter hvert.

Hva mener dere er akseptabelt nivå for CO2?
Signatur
HSt
   #7
 27 585     Lillestrøm kommune     0
Det første året bør ventilasjon gå på god fart hele tiden, aldri senk den lavt. Senere kan du prøve deg frem med CO2 måleren mm

   #8
 236     0
CO2 følere er følsomme instrumenter. Selv dyre CO2 følere kan flere hundre ppm feil dersom de ikke er kalibrert riktig/det er lenge siden kalibrering.

Hvis du ikke skal kalibrere disse regelmessig er nok det beste å gå ut fra disse verdiene som relative verdier. Finne hva du føler er godt nok inneklima og styre etter det. Verdier oppimot 1000ppm er nok ikke noe problem. Mener krav til kontorluft er 2000ppm (men det må tas med en klype salt).
   #9
 1 465     Harstad     1
Jeg måler CO2 for å ha en indikator på luftkvalitet. Jeg er ikke så opphengt i at det skal være akademisk korrekt, men over tid vil jeg lære hvordan verdier som passer for meg. Uten noen andre indikatorer må jeg stole på følelsen.

Det var litt tilfeldig at vi fikk CO2-målere da jeg pluselig oppdaget at jeg kunne oppgradere bryterne til å inkludere CO2.
Signatur
   #10
 1 465     Harstad     0
Det første året bør ventilasjon gå på god fart hele tiden, aldri senk den lavt. Senere kan du prøve deg frem med CO2 måleren mm


Hva kommer det av? Ventilasjonsmontøren nevnte ikke noe om dette.
Signatur