KE
   #31
 3,673     Hordaland     0
Skal være det, ellers er det vel ikke noen mening med info på offisiell hjemmeside. I hvert fall stemte det til punkt å prikke når jeg søkte refusjon for gulvvarme og varmepumpe.
Du registrerer deg, og registrerer tiltaket, så får du frist for gjennomføring og liste over dokumenter som skal vedlegges.
Ved varmepumpe var det rørleggerkvitteringer, attest fra rørlegger(skjema var i tiltaksregistreringa)og kvittering og attest på energimåler.
Men det beste er uansett å sende mail/melding direkte til enova, for jeg tviler på at de fra enova henger på forumet her konstant, og hvis saksbehandler er byttet så er det ikke sikkert varsling om at det er nye svar her går frem.
Mvh
Sakke

Hele poenget med ett forum er at flere enn en selv får ta del i kunnskapen som skrives her, derfor er det en fordel at Enova svarer.
Jeg har vert gjennom dette med støtte for varmepumpe, det er ikke krav til alt det du skriver. Det holder lenge med kvitteringer for selve varmepumpen og energimåler. Kvittering på arbeid kan du også legge frem om du ikke allerede overskrider maksbeløp. Det er ikke nødvendig å registere seg i forkant av prosjektet, du tar alt når du er ferdig, eller iallefall har handlet nok til å innfri maks støtte. Desverre fjernes mye støtte fremover. Tidligere har man eksempelvis kunne fått 44 tusen for installasjon av bergvarme, vannbåren varme og romtermostater, fra Juni er det vel bare 10 tusen å hente for det samme.

La oss konsentrere oss om balansert ventilasjon i denne tråden, det er i dag mulig å få opp til 20 tusen i støtte. Fra Juni er det maks 15 tusen.

Spørmålet til Enova er som før: Holder det med kvitteringer på delene eller trenger man å dokumentere noe mer?

   #32
 1,724     Trondheim     0
Ska ikke forsøple tråden mer, skal bara kommentere kort.
Jada, dette var bare sånn fra hukommelsen, dessuten er dokumentasjonskrav etc endrets flere ganger. (Har søkt og fått både i 2010 og 2017)

Poenget med Enova/saksbehandler/konsulent står. Men helt klart vi får håpe de svarer her-ellers er mailsvar enkel å klippe og lime her
😀

Sakke