94    2    0  

Isolere garasje.. kondens???

 30     0
Skal isolere garasjen i vegger og tak og dele den i to, med en skillevegg. En del for for "hobby bruk" og en del for bil og diverse lagring.

Garasjeporten er uisolert og ikke helt tett rundt. Vil dette skape problemer med fukt og kondens gjennom året?

Tenker å isolere hele garasjen, tak og vegger og isolert skillevegg. Et par panel ovner i "kalde" delen, med vegg ventiler oppe.

20 cm i vegger og 30cm i tak, plast på varm side. Slik at "alt" er isolert, bortsett fra garasjeporten.
Garasjen er 8 x 6..


Isolere garasje.. kondens??? - Skjermbilde 2019-04-14 kl. 18.04.01.png - mikalfra

   #1
 2 303     Vestlandet     0
Ja

Garasjepirten kan der då verta kondens på innsida av og evt rim på vinteren. Dette kjem jo sjølvsagt an på temperatur og fukt.

Kvifor skiftar du ikkje til isolert og tett port når du isolerer resten såpass mykje? Garasjeporten vil jo vera ei gigantisk kuldebru som gjer at du varmar opp utelufta og aukar straumrekninga. Ein enkel uisolert garasjeport har gjerne om lag same areal som 4 - 6 vindauge,og held dårlegare på varmen enn vindauge med enkelt glas.
Signatur
TSt
   #2
 4 959     0
Var koblet vindu i et bygg hvor innervindu var knust et par steder. Utrolig hvor kalde slike er så det må ha vært en revolusjon når disse kom. Porten din er verre enn dette hvis det er en stålport som er helt uisolert. Så her må du ha ny port eller så må du lage deg noe som henger foran porten tilnærmet permanent men det vil bli kondens eller is på innsiden.