46,372    27    7  

Meget bra avfukter for krypkjeller fra Sverige !

 11     Drøbak     1
Hei.

Var for et år siden på utkikk etter en rimelig krypgrunnsavfukter og trålet norske og utenlandske nettsider for å lese meg til kunnskap på pris og kvalitet. Kvalitet og pris var mine primære krav. Hvorfor blåse av 20000 kroner eller mer på en rotasjonsavfukter fra f.eks. F-DRY kjøpt i Norge - når en kan få tilsvarende kvalitet og kapasitet fra en produsent i Sverige ?? Jeg sikter da til Krypgrundsavfukteren "Acetec PD-250" som lages av Acetec i Sverige og selges bla. av "Ljungby Fuktkontroll & Sanering AB". Denne avfukteren har jeg nå hatt i ett år og den virker utmerket. Fuktigheten i krypkjelleren gikk ned fra ca. 75% til 55% på et par uker og har holdt seg stabil siden. Inneklimaet i resten av kjelleren har blitt upåklagelig. Prisen på denne kom seg på 12000 Norske kroner inkl moms, toll og frakt. Fantastisk service fra hyggelige folk hos "Ljungby Fuktkontroll & Sanering AB". Jeg ringte dem og forhørte meg om produktet før jeg bestemte meg. Den er liten, enkel og støyer lite. Den har to 100mm utblåsningskanaler som gjør at en kan avfukte to separate rom samtidig. Jeg brukte FLEXIT sentralstøvsuger-rør for å føre fuktigheten ut og dette virker utmerket. Ønsker en et godt produkt til en god pris så er denne kanskje noe å satse på. Jeg og lommeboka mi angrer ikke et sekund på det valget jeg gjorde.
Send meg gjerne en mail eller legg til et innlegg hvis spørsmål. Legger ved en link til
firmaet jeg kjøpte denne av: http://www.lfs-web.se/krypgrundsavfuktare_pd-250.htm
Meget bra avfukter for krypkjeller fra Sverige ! - avfuktare-acetec-pd-250.jpg - hasselvika

   #1
 48     Buskerud     0
Hei!

Har akkurat kjøpt meg hus med krypkjeller, og selv om det ser ganske greit ut når det gjelder fukt, så tror jeg det er en god løsning for fremtiden å investere i en slik avfukter. Har et par spørsmål jeg håper du kan svare på:

Bestilte du den direkte fra nettsiden?
Hvor mye kostet frakten?
Er den vanskelig å montere selv?

Det har ligget endel materialer i krypkjeller som nå fjernes av tidligere eier. Bør jeg legge plast på grunnen (sandjord) som klemmes fast på grunnmur, eller bør jeg på med noe annet?
  (trådstarter)
   #2
 11     Drøbak     1
Hei.

12000 inkl moms og frakt. Bestilt fra www.lfs-web.se. Krever ingen montering. Det er med et fleksibelt rør for å føre ut fuktig luft gjennom ventil i grunnmur el. Jeg bestilte modellen med ekstra rensefilter og trådløs hygrometer. Da har jeg full kontroll på avfuktinga. Null problem med fukt etter at denne kom på plass. Kjørte max hastighet de første fire ukene og etter at fuktnivået stabiliserte seg på rundt 60% så koblet jeg om til halv hastighet. Lite lyd på halv hastighet.
Fjern alt av organisk materiale som tre, papp etc. Legg ut fuktsperreplast (se eks. BYGGMAX.no) og tett igjen inntil grunnmuren så godt du kan. Jeg fjernet til og med all musebefengt og fuktig isolasjon i gulvet under soverommet og har ikke lagt til nytt.
Avfukteren avgir litt varme i den tørre avfuktingslufta så det er ikke noe problem med kaldt gulv noe lengre. OBS: husk å tette alle ventiler i grunnmuren med byggskum eller lignende. Herlig med tørr kjeller - så hvorfor betale det dobbelte for en F-DRY gjennom en Norsk forhandler  - når en kan anskaffe seg en energieffektiv avfukter uten andre bevegelige deler enn vifta og spjeldstyrer til halve prisen og god servicevennlig SVENSK service. Anbefales på det tørreste :-)

Mvh Geir
   #3
 1,421     Bærum     0
Dette ser ut som et bra alternativ for loftet. Jeg har sett på andre løsninger med vifter og varmekabel, men dette ser ut som en mer robust løsning - og ikke minst billigere. Har sendt dem en forespørsel.
Signatur
   #4
 2     Eidsvoll     0
Hei! Jeg har også kjøpt meg denne typen http://www.lfs-web.se/krypgrundsavfuktare_pd-250.htm(Acetec PD-250) avfukter i fra www.lfs-web.se. Fikk avfukteren i går og så langt er jeg meget fornøyd. Maskinen er solid og gjør jobben sin på en svært tilfredstillende måte. Monterte den i krypkjelleren min pga kondens og fukt. Betalte rundt 10.000 i norske kroner med frakt og norsk moms. Kjempe fornøyd med investeringen!

Hovedgrunner til at jeg valgte denne er:
- PRIS (de norske koster dobbelt så mye)
- overkommelig strømforbruk (55 W standby m/vifte og 520 W ved avfukting) er også et valg der maskinen slår seg helt av når fuktnivået har kommet på et brukerinstallert nivå.
- kan arbeide i minus grader (!!!)
- kapasitet opp til 200 m2

   #5
 5,432     Akershus     1
Trenger man virkelig en avfukter i krypekjeller? Greit å bruke en avfukter for å tørke ut allerede høyt fuktnivå, men vil ikke en enkel vifte som skaper sirkulasjon gjøre nytten?

Skal man kjøre en avfukter som kanskje bruker 500 watt (effektforbruk nevnt i tråden) i lengre tid, for det gjør den vel hvis fuktproblemet er stort, har man i mine øyne valgt feil løsning. Bruk heller pengene på tiltak som hjelper uten å måtte bruke kanskje flere tusen kroner i strømutgifter årlig. Hjelper miljøet, hjelper lommeboka.

God ventilasjon, eventuelt med hjelp av en vifte gjør susen. Supler med en tykk plastduk/radonsperre om mulig.
   #6
 2     Eidsvoll     0
Jeg har virkelig prøvd ut MYE før jeg gikk til anskaffelse av en avfukter. Huset har mange ventilluker, har installert to vifter (prøvd meg frem med undertrykk eller vanlig) og lagt plastduk men fortsatt høy fuktighet om sommeren, over 90%. Huset står på fjell. Diskusjonen går jo om man skal holde ventillukene åpne eller stengt om sommeren. Ingen av delene funket for meg. Så før jeg får råte i takbjelkene i kjelleren så prøver jeg ut en avfukter som går en gang i blant for å få ned fuktingheten.  Smile
   #7
 5,432     Akershus     0
Har du mye vanninnsig? Høres utrolig ut at du ikke får bukt med fukten når huset står på fjell.
Jeg har akkurat kjøpt en eiendom for rehabilitering. Der står gammel bygningsmasse med dårlig lufting i gammel meterstykk grunnmur. Fjellgrunn, dog fast fjell. Vurderer å bruke diamantblad og frese spor rundt grunnmur utvendig for å lede vannet som i en slags drenering.

   #8
 22,342     Akershus     0

Trenger man virkelig en avfukter i krypekjeller? Greit å bruke en avfukter for å tørke ut allerede høyt fuktnivå, men vil ikke en enkel vifte som skaper sirkulasjon gjøre nytten?

Skal man kjøre en avfukter som kanskje bruker 500 watt (effektforbruk nevnt i tråden) i lengre tid, for det gjør den vel hvis fuktproblemet er stort, har man i mine øyne valgt feil løsning.
Det å ha krypkjeller er feil løsning!
God ventilasjon, eventuelt med hjelp av en vifte gjør susen. Supler med en tykk plastduk/radonsperre om mulig.
Om sommeren får du store problemer med kondensering ved denne metoden. Selv om huset står på pilarer kan du få problemer med kondens.
   #9
 5,432     Akershus     1
Noen ganger har man ingen valg mht. krypekjeller. Det var vel det vanligste før man isolerte og støpte plate rett på grunn skulle jeg tro. Min står der fra 1940.

Blir det problem med kondens regner jeg med at et lag med f.eks. løs leca vil utjevne temperaturforskjellene såpas at man slipper det.   #10
 22,342     Akershus     0

Noen ganger har man ingen valg mht. krypekjeller.
Metoden var utbredt før, men er nå ikke anbefalt.
Blir det problem med kondens regner jeg med at et lag med f.eks. løs leca vil utjevne temperaturforskjellene såpas at man slipper det.
Det kan hende det hjelper. Noen har fylt igjen kjelleren, mens andre har gravd ut for å slippe problemet. (Jeg har gjort det siste.)