#11
 1,103     0
Har krypkjeller på hytta og har ingen problemer.
Ringmur er ca 70 cm høy, gulvflate på 110 m2 og 32 stk 6" ventiler.
Inne i krypkjelleren er det isolert med 5 cm eps og lagt plast.
Denne metoden fungerer så lenge det blir gjort riktig.

   #12
 10,486     Akershus     0
Hva er greia med at luften blåses ut? Kan ikke avfukteren "resirkulere" luften som er i kjelleren og lede vannet ut via et avløp? Er luftutblås for å slippe avløp?

Vi har en avfukter på badet som ikke er koblet til noe utluft. Den samler kondensen i en tank, som igjen tømmes utover gulvet og ned i sluket når tanken er full (egenmekket patent for å slippe å tømme tanken).
Signatur
   #13
 1     1
Jeg har en krypkjeller og kjeller på ca 50 kvm der det renner vann over fjell/steinrøys og inn i kjeller (ned i sluk) ved regnvær. Dette kan jeg ikke få gjort noe med pga fjell rett bak hus.
Hus er gammelt (ca 1896) og luftfuktighet i gulv, vegger etc (i kjeller) er svært høy.

Har problemer med skadedyr som tverrstripete borrebiller, stokkmaur og mugg.
Hadde anticimex på befaring de kan innstallere krypkjelleravfukter men den koster, ferdig montet kr 45000. De monterer et rørsystem i hele kjeller + ventiler og avfukter
Jeg ser at Krypgrundsavfukteren Acetec PD-250 ikke har rørsystem. Fungere det uten rør evt med ventiler inn til andre rom?
HSt
   #14
 36,710     Lillestrøm kommune     0
@FrodeS: Adsorbsjonsavfuktere fungerer ved at varm luft blåses gjennom en sektor av rotoren og dette trekker ut fukten fra rotoren.  Tro derfor det ikke er mulig å kondensere ut fukten.  Fordelen er at dette fungerer også ved veldig lave temperaturer.  Kjenner ikke TS sin svenske enhet, men for de som ikke ønsker å suge luft inn så finnes adsorbsjonsavfuktere med 4 stusser : Luft inn (f.eks 125mm) Tørr luft ut (100mm) og luft for "tørke funksjonen" hhv inn og ut (begge 67mm). En kan da hente luften som brukes til å tørke utenifra og denne blåses ut igjen så netto skal dette ikke gi sug inn i kjeller.  (Har selv en slik enhet, valgte 4-veis fordi jeg var redd 3-veis kunne ødelegge for radonsuget mitt). Hos meg er dette normal kjellerbod og noe fuktopptrekk i en leca  vegg.  (Denne skal undersøkes etter hvert).
   #16
 184     Norge     1
Bumper opp denne tråden Smile Har ett hus med dreneringssvikt. Dreneringen blir ikke utbedret før neste vå\r, men vi ønsker å ta i bruk kjelleren. Det er typisk mugglukt og avsalting på veggene. Jeg lurer derfor på om en slik maskin som øverst i tråden her kan være en løsning? Jeg ser at produsentene hevder at dette er ett strømbesparende tiltak, så det vil i så måte ikke være bortkastet selv etter man har drenert å installere noe slikt. Mitt spørsmål er om dette vil gjøre rommene i kjelleren beboelig? Dreneringssvikten innebærer ikke at det kommer mengder vann i kjelleren, bare fukt.
   #17
 359     ØSTLANDET     0
Hvis du har et fuktproblem i kjelleren som skyldes dreneringssvikt så vil du uansett ikke kunne kle inn yttervegger før det er drenert så det spørs litt hva du har tenkt å gjøre med kjelleren. Vi hadde en relativt tøtt kjeller før uten store problemer og droppet drenering, men for å være på den sikre siden i forhold til fuktvandring gjennom mur droppet vi treverk og kjørte kun pusset murvegg på yttervegger. Gulvet ble fliser og varmekabler og noe laminatparkett med fuktsperre under. Hvis fuktproblemet skyldes kondens kan det være at en avfukter gjør situasjonen bedre, men jeg tror det er lurt å tenke at det uansett ikke blir helt bra etter at dere har drenert og ta det litt rolig med treverket.

   #18
 184     Norge     0
Takker for gode tips! Smile Disse tas til etterretning. Det er pr. i dag ingen av ytterveggene som er kledde, men hadde tenkt å kle den ene på ett soverom, men som du sier vil nok det være lite lurt. Får kjøre puss på ytterveggene og godt med dampsperre på innerveggene.
   #19
 264     1
Er dere fortsatt fornøyd med avfukteren? Er på nippet til å bestille en, men lurer på hvordan man beregner moms og hvordan det fungerer at man får tilbake svensk moms og betaler norsk.

Er dette riktig måte å regne på?
Acetec pd-250 koster 12.700 SEK
moms i sverige er 25%

Så 12.700/1.25 = 10160
SEK/NOK=0.94
10160 SEK * 0,94 = 9550 NOK
9550*1.25 = 12473.

Så kommer frakt i tillegg. Er dette riktig?
   #20
 181     Sandnes     0

Er dere fortsatt fornøyd med avfukteren? Er på nippet til å bestille en, men lurer på hvordan man beregner moms og hvordan det fungerer at man får tilbake svensk moms og betaler norsk.

Er dette riktig måte å regne på?
Acetec pd-250 koster 12.700 SEK
moms i sverige er 25%

Så 12.700/1.25 = 10160
SEK/NOK=0.94
10160 SEK * 0,94 = 9550 NOK
9550*1.25 = 12473.

Så kommer frakt i tillegg. Er dette riktig?


Frakt og tollbehandling ja, så det blir vel fort 13500.
Bestilte du? Jeg vurderer også, og dette var ikke et veldig ille alternativ!

Hva er greia med å dekke til bakken? Gjør man det i hele kjelleren eller bare rundt avfukteren?