45,249    27    19  

Ventilasjon i garasje

 21,481     Enebolig     4
Jeg har en garasjedel som er svært tett. Fuktigheten slipper ikke ut, bilen ruster, sementsekkene blir harde osv. Jeg har kun muligheten til å sette ventil på en langside og kortside.

Tanken min var å sette begge ventilene lengst mulig fra hverandre i normal høyde oppe, men enkelte har anbefalt meg å sette den ene langt nede som man feks noen ganger gjør på bad (luft inn)

Har dette noe for seg i en garasje? Alternativt så kan det gå an å sette inn en vifte i den ene ventilen.

   #1
 346     1
Har du garasje under bakkenivå, kjeller i huset e.l? Er fuktigheten utpreget på vinteren, eller hele året?
Signatur
   #2
 618     MALM     1
BRUK VIFTE I ENE VEGGEN Cool
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 21,481     Enebolig     0
Dette er en garasje på støpt plate, kledning rundt hele. Min garasjedel grenser til naboens, veggen er platet igjen.

Det er selvsagt vinterstid at problemet er størst. Men det er generelt veldig fuktig, ikke rart ettersom garasjeporten er tilnærmet potte tett og ingen ventiler er montert.
   #4
 346     0
Du generer nok mye fukt når den kalde bilen med snø og rim kommer inn i en "litt" varmere garasje, kun en to-tre graders forskjell vil "slippe" vann fra kulda utenfor. Ventilasjon vil kjøle garasjen din og unngå temperaturforskjeller. Alternativt, oppvarming og tørking av fukt. Denne løsningen trenger også ventilasjon for å transportere ut fukten + at bilen vil nok ruste mer. Vias løsning er nok ikke å forakte, sementen legger du i teknikkrommet  Grin
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 21,481     Enebolig     0
Oppvarming er ikke aktuelt. Men vil det holde med to vanlige ventiler for å unngå temperaturforskjeller? Garasjen er ikke stor, og bilen er varm når den kommer inn. Det smelter definitivt mye snø, spes fra skvettlappene selv om jeg prøver å sparke av det værste.
   #6
 806     1
Jeg hadde sammeproblem med fuktighet i en garasje i en tidligere bolig. Frittstående uisolert garasje på rundt 80 kvm. Såle på mark.

Jeg satte inn to avsug i taket og la de sammen ut til bakveggen med en kanalvifte. Kanalvifter trekker lite strøm og gir mye effekt er min erfaring.
Så satte jeg to ventiler lavt ned på veggen slik at jeg fikk en fin sirkulasjon i garasjen. Hvordan luften sirkulerte sjekket jeg med en av de minste røykpatronene til forsvaret.
Jeg tror det er viktig at en får til en plassering som gjør at luften ruller litt rundt i rommet og ikke bare går i en stråle fra inntaket til utsuget.

Problemet mitt løste seg. Tror vifta trakk rundt 55 W (om jeg ikke husker helt feil)

Skrudde av om sommeren så den var i bruk kun 5 mnd i året.
Signatur
   #7
 9,677     Kysten     0
Jeg hadde tenkt å legge opp en rist under der hvor bilene blir parkert med fall mot riseten. Jeg leste en annen tråd her inne om at det muligens ikke var lov? ???

Men til din garasje Sopp. For at du skal få en naturlig lufting, kan du evt åpne ventilasjon i taket? Da vil du få et naturlig avtrekk. Men det er mulig du har to etg og da går det ikke.

   #8
 195     1
En enkel måte å få luft inn i garasjen er å montere gummiknotter under porten slik at du får en liten glippe der. I tillegg vil du trenge ventiler i bakvegg.
Dersom porten ellers er helt tett rundt om er det litt dumt å velge denne løsningen da den ikke lenger vil være musesikker.
Uansett trenger du en del luftgjennomstrømming for å bli kvitt fuktigheten, dersom du velger passiv ventilasjon må du ha bra størrelse på lufteristene.
   #9
 9,677     Kysten     1
http://bks.byggforsk.no/DocumentView.aspx?sectionId=2&documentId=385 Her er ett forslag til hvordan du kan få naturlig ventilasjon. Ventilen monterer du i den veggen som ligger i le. Du kan også åpne opp undertaket under mønesteinen og legge tetting under mønestein ( og ned på øverste stein. Det vil gi deg veldig god ventilasjon. Du kan laste ned monteringsanvisning her og se på side 3 og side 10 så ser du prinsippene. Men det er som sagt avhengig av at du ikke har loft på garasjen.
http://www.isola.no/produkter/skraatak/isola_powertekk
  (trådstarter)
   #10
 21,481     Enebolig     1
Alt som har med tak å gjøre vil ikke gå, det er leilighet over min garasje. På ene siden er naboens garasjedel, skilt av med gipsplater. Har altså bare en langvegg og en kortside tilgjengelig.

Garasjeporten er helt tett, og sånn må det være. Om vinteren blåser det mot porten, og i vinter la det seg is som gjorde at det kom en liten glippe. Det resulterte i overraskende mye snø inni garasjen. Tanken er å få varmekabel under porten så jeg slipper å bruke øks annenhver dag.

Hvordan luften skal rulle inni min lille garasje er ikke lett å spå. Det er tross alt bare en bitteliten garasjedel. Kanskje litt derfor jeg lurer på om tilluftsventilen bør plasseres lavt.