22 228    49    0  

Erfaringer med ComfortZone varmepumpe

 1 806     Sør-Trøndelag     0
Hei,

Noen som har erfaringer å dele med andre vedrørende ComfortZone varmepumpe?

En selger (selger forøvrig andre løsninger også) skryter av denne.
Signatur

   #1
 355     Rælingen     0
Tror du finner lite med erfaringer her i Norge på denne pumpen. Har selv kjøpt et hus med en ventilasjonsvarmepumpe, tar over der 1. Februar. Har funnet ut at det er lite med både kunnskap og info om slike løsninger her i Norge. Jeg har havnet på et svensk forum da det er ufattelig større marked der enn her.

Prøv denne linken: http://www.varmepumpsforum.com/vpforum/index.php?board=116.0

Jeg har lest en del om comfortzone, og skal du ha en slik varmepumpe er nok dette den beste du kan kjøpe. I huset jeg har kjøpt er det en 10 år gammel IVT, har i ettertid funnet ut at det ikke er verdens beste pumpe akkurat. Snuser på å evnt sjekke ut et bytte til en comfortzone CE50 so passer mitt hus. Har du fått noe pris forresten?

   #3
 355     Rælingen     0
Har ikke sjekket pris i Norge på akkurat comfortzone, men i Sverige ligger kun varmepumpen på ca 60000. Vil vel anta ca samme pris her. Skal ta en tlf i dag å sjekke prisen hos firmaet i linken over.
  (trådstarter)
   #4
 1 806     Sør-Trøndelag     0
Jeg fikk oppgitt en pris på ca 80.000,- for selve enheten (inkludert forvarming av luft). Jeg tror dette inkluderer installasjon, men ikke ventilsajonskanaler, vannbåren varme osv.
Signatur
   #5
 355     Rælingen     0
Bør være inkl montering siden prisen er 60000 for kun pumpen i Sverige.
  (trådstarter)
   #6
 1 806     Sør-Trøndelag     0
Det er nok med montering, justering og så videre - men ikke legging av kabler i golv, ventilasjon og så videre.

Jeg er ikke bekymret for at denne ikke skal klare å levere nok varme til oppvarming i et nytt hus, er jo mye i et hus som skaper varme i tillegg til uteluften.

Det jeg derimot er litt bekymret for er om den klarer å levere nok varmtvann.
Signatur
   #7
 355     Rælingen     0
Som regel er det en bryter for ekstra varmtvann på disse pumpene. På min IVT kan man også justere slik at varmtvannet blir varmet opp litt ekstra 1 gang i uken. Til vanlig dusj er det vel greit nok, men ved fylling av badekar sliter de nok litt etter det jeg har lest. Men her kan man kanskje sette inn en VVB i serie for å være sikker????? Andre får svar på om dette er mulig.

Vi er familie på 5 som er aktive og trener en del ganger i løpet av en uke. Blir spennende å se om den klarer alt dette. Min pumpe er 10 år og yter 2kw, kompressoren ble byttet i 2005, så håper den holder litt til. Skulle det bli et bytte av pumpe om noen år ligger comfortzone bra til. Den yter 5kw og duger til det meste. For meg som har anlegget allerede montert er det en enkel operasjon å kun bytte pumpa.

Når det er sagt så leser jeg flere steder at comfortzone CE50 (den minste av de to typene som selges) er for stor for min bolig på 120kvm, det argumenteres med at et så lite hus ikke ventilerer godt nok for å kunne dra nytte av effektiviteten til en CE50. Comfortzone selv sier pumpen passer for hus fra 90-180kvm. Jeg har ikke kunnskap til å uttale meg om akkurat dette.

  (trådstarter)
   #9
 1 806     Sør-Trøndelag     0
Hei!

Ja, fikk av ACSenteret - men kun muntlig. Og det var visstnok inkludert den ventilasjonsmodulen (forvarming).

120m2 skal gå fint tror jeg, men det må ACSenteret uttale seg om. Fikk vite at det var viktig å stille inn ventilasjonen riktig.
Signatur
   #10
 355     Rælingen     0
Snakket med de i dag jeg også, får et skriftlig tilbud. Da uten ventilasjonsmodulen i og med at jeg har ballansert fra før og det sitter en modul der. Den kunne de ikke se for seg måtte byttes. Blir vl noe rimeligere enn prisen du fikk da antar jeg, men det er pumpa som koster her.

AC senteret mente pumpa duger bra til 120kvm, skal fungere greit fra 90kvm og opp til 180 som jeg skrev i forrige post. Men som du sier, man må justere ventilasjonen deretter for å finne optimal balanse her. Jeg skal fyre med pellets i tillegg som også gir varme som pumpa gjenvinner. Jo mer varme jo mer effektiv blir vel kompressoren? Spesielt vinterstid.

Comfortzone sine pumper gir nok en betydelig besparing sammenlignet med min IVT480 fra 2001. Jeg gir den et lite forsøk først, men det lukter nok et bytte i nær fremtid uansett.