2 452    31    0  

Flexit EcoNordic WH4 inneklimasentral med integrert ventilasjon, varme og tappevann

 78     Bergen     0
Hei
Usikker på om denne er plassert i riktig tråd?

Er det noen som har erfaringer med dette produktet? På papiret virker det jo lovende. 

Klippet ut fra Flexit sine nettsider:

Slik fungerer Inneklimasentral EcoNordic

EcoNordic består av fire moduler som sammen utgjør en smart og energieffektiv inneklimasentral. 
Ventilasjonsmodulen fanger varmen i gammel luft, som brukes til å varme opp ny, ren og frisk luft på vei inn i boligen. Resten av varmen overføres til varmepumpemodulen, hvor varmen økes via det effektive og miljøvennlige kjølemediet CO2 . Varmen føres til tankmodulen, som fordeler vann til kraner, dusj og vannbasert varme. Inneklimasentralen styres med Flexit GO. EcoNordic kommer i to varianter, med og uten varme.

Link til produktet: https://www.flexit.no/ventilasjon-inneklima/econordic/

Skal i gang med husbygging og må si kostnaden for vannboren varme med borehull er skremmende høy. 288 000 eks mva. Hus på ca 200kvm. 

   #1
 1 577     Norge     0
Ja. Det koster. Se på de forskjellige alternativene og sett deg inn i hva du får.
Vannbåren varme er jo felles og en del av huset(og evigvarende). Borehullet er også som regel evigvarende.
Husk at strøm blir dyrere og dyrere.
Flexit løsningen er ikke nok til å varme boligen når det er kaldt.
Eneste løsning som kan gi deg varme og varmt vann på kalde dager er nok bergvarmepumpe hvis du tar bort ren strøm da:)
  (trådstarter)
   #2
 78     Bergen     0
Ja det er ikke rent lite å sette seg inn i av forskjellige alternativer.

Det jeg tenker litt på når det kommer til oppvarming, så er det hvor tett og varm nye hus er. Altså hvor begrenset behovet for oppvarming er. Da blir det et paradoks at en skal bruke så vannvittige summer på oppvarmingskilde.

Nå vet jeg ikke hvor kaldt det må være før effekten begynner å nærme seg null og en må til med noe form for tilleggsvarme?

Dette er et hus på vestlandet, ca 200kvm, kystnært. Sjelden veldig kaldt. Derfor tenkte jeg at denne løsningen kanskje kunne dekke vårt behov. Har sendt forespørsel til Flexit så får se hva de svarer på dette.

Ser dette er et ganske så nytt system så det er vel muligens ganske så få brukererfaringer på dette foreløpig?
   #3
 80     0
Flexit EcoNordic WH4 inneklimasentral med integrert ventilasjon, varme og tappevann - ef2772a9413d4011aba98610cd7819a5.jpg - hifinyter

Jeg var på et bolig-enøk foredrag for litt siden og Kyoto-pyramiden ble vist der. Jeg synes det er et godt poeng å ikke velge varmekilde før man vet varmebehovet. Siden huset ditt er på planleggingsstadiet så er det vel kanskje fornuftig å høre med en rådgiver etter huset er tegnet opp.
   #4
 1 577     Norge     0
Ok. Men det du kommer til å se, er at det er ikke så veldig mye som skiller på de ulike systemene. Da tar jeg det for gitt at du skal ha vannbåren varme.
Ventilasjon kan ikke dekke behovet, det skal jo til noe som varmer huset/lufta du henter varmen i fra;)
Ventilasjons varmepumper har fungert i mange år. Kan bare spare strøm.
   #5
 3     0
Er i samme situasjon som trådstarter. Valgte bort væske/vann og luft/vann pga kostnader. Har spurt om pris på dette. Husleverandøren kjente ikke noe særlig til systemet, så har sendt melding til Enova for å høre med de. Kan oppdatere litt når jeg finner ut mer. Flexit-systemet kom vel nå nylig så tvilsomt det er så mange erfaringer med dette enda.

Det var denne saken fra 2016 som først fikk meg på sporet, med dette gjelder Nibe sin modell: https://boligmesse.no/nb/billigste-vei-til-vannbaren-varme/
   #6
 2 513     Asker     0
Dersom alt leveres av firma er egentlig ikke 280 veldig dyrt tenker jeg (dessverre). Forutsatt at det inkluderer trinnlydsplater med spor samt avretting/gips evt. Vårt VBV er ca 20% rimeligere men uten varmepumpe og borrehull. Er da digitale termostater i alle rom, samt støp på 35mm trinnlydsplater. 238m2. Ca 80m2 er i sokkel som betyr fett i betongen.
Signatur
   #7
 2 513     Asker     0
Betyr følgelig ikke at det er bedre for økonomien, men bare at det kanskje er godt tilbud. Dersom det er uten spon er det ikke helt billig.
Signatur

   #10
 41     0
Har lekt meg litt på flexit.no sin "Flexit Select" med WH4, da jeg også fant den og synes det virker interresant. Spørs jo bare hva prisen på den blir ferdig montert...Har foreløpig en UNI 3 og en L/L varmepumpe, men ønsker jo å utnytte det at det er lagt sløyfer i gulvet etterhvert. Virker som om første eier har snodd seg unna kravet om peis ved å bare montere sløyfene uten varmekilde...

For øvrig har jeg fått tilbud på L/V (195) og L/L (233) ink mva, 200m2 hus på østlandet ved fjorden.