7,987    6    0  

Kombinasjon av avtrekksvarmepumpe, væske-vann og vedovn med vannkappe.

 37     0
Driver med siste finish på huskontrakten, men jeg er fortsatt litt spekulativ på varmekilde.  Huset er på 177kvm og ett plan. (valmtak) 35cm isolasjon i vegg og 45cm++ i tak. Vannbåren varme i alle gulv.

Så er spekulasjonen på hvordan jeg skal få varmet opp dette huset. Hittill har jeg kommet fram til IVT 495 TWIN avtrekksvarmepumpe med 200m kollektorør i bakken. IVT 495 pumpen tar varmen fra avtrekksluften og jordvarme.

Tilluften til huset blir varmet opp av ett tilluftsaggregat og vannbåren varme.

Denne løsningen ble meget lønnsom for meg med tanke på at jeg kan slå sammen ventilasjonsanlegg og varmepumpe. (Jeg sparer ca 45000,- på dette istede for enervent og væske - vann varmepumpe.)

Men siden huset skal settes opp i "landlige omgivelser" har jeg rikelig tilgang på billig ved, og jeg ønske å ha muligheten til å benytte meg av dette i tillegg. Og få varmen til det vannbårne anlegget. Jeg har da spekultert på en vanlig vedovn med vannkappe.

Er det noen som har prøvd slike kombinasjoner tidligere? Vill det være hensiktsmessig? lar det seg i det hele tatt gjøre?


   #1
 280     0

Driver med siste finish på huskontrakten, men jeg er fortsatt litt spekulativ på varmekilde.  Huset er på 177kvm og ett plan. (valmtak) 35cm isolasjon i vegg og 45cm++ i tak. Vannbåren varme i alle gulv.


Bor du i en kald del av landet? Med så god isolasjon ville jeg trolig klart meg med spillvarmen fra elektriske artikkler. Jeg bor også i et hus med alt på et plan, men med bare 15cm i vegg og 20cm i tak og det går da med ca. 2800kwh pr. år til oppvarming ved hjelp av 2 luft/luft varmepumper. På meg virker det som fullstendig overkill med jordvarmepumpe/vannbåren varme med mindre du bor i Kautokeino eller no.
  (trådstarter)
   #2
 37     0
Er ikke akkurat i Kautokeino, men har innlandsklima og ofte mange minus om vinteren.

I startfasen var det planter om luft-luft varmepumpe, enervent balansert ventilasjon, og elektriske varmekabler i VF, hall, WC og 3 stk bad. (+vedovn).

Men så har fruen plutselig kommet med sine innspill og skall ha gulvvarme i alle rom. Da har jeg ikke samvittighet til å montere elektriske varmekabler i alle rom.(Blir ikke det dyrt da?). Derfor har vi gått for IVT sin TWIN løsning med avtrekksvarmepumpe og jordsløyfe. Det koster faktisk ikke så mye. Legger jordsløyfen samtidig som tomten planeres og ordnes.

Fordelen med en slik løsning i forhold til elektriske varmekabler og luft -luft er at vi får oppvarmet tappevann. samt av vi kun skal benytte varmtvannsbereder i varmepumpen (170liter) (De de sier at den er kjappere til å fylle seg opp enn vanlige beredere)
   #3
 22,342     Akershus     0
Med så mye isolasjon er omtrent det eneste varmetapet gjennom ventilasjon, hvis huset bygges riktig. Jeg hadde ikke brukt mye penger på dyre varmepumpe eller fyringsløsninger. Hvis du skal ha gulvvarme ville jeg brukt elekrisk oppvarming via bereder. Du må huske at det er mye arbeid med ved.
   #4
 22,342     Akershus     0
Så ikke ditt siste innlegg før jeg postet istad.

Hvor mye koster varmepumpen?

Jeg synes de tar seg godt betalt for elektriske varmekabler. Skal du ha varme i alle gulv synes jeg vannbåren varme er et riktig valg.
  (trådstarter)
   #5
 37     0
Hvor mye koster varmepumpen?


Litt usikker på hva den koster sånn akkurat, jeg har fått en pakkepris på gulvvarme, pumpen, ventilasjonskanaler, tilluftsagregatet, jordsløyfen + sammenkobling av alt dette med shunter, romtermostater, fordelingsskap. Og det kommer på ca. 180.000 - 200.000 ferdig montert.

Er det egentlig billig? Hadde flere prisforespørsler ute men løsningene ble så forskjellige at det var vanskelig å sammenligne prisene.
   #6
 22,342     Akershus     0
Jeg vet ikke hvor mye du gir for selve gulvvarme biten, halvparten? Med dagen strømpris er det lite trolig at du sparer noe på det. Bare renteutgiftene på 100 000 kr er 6000 kr i året og så skal du nedbetale varmepumpen. Fyringsbehovet er trolig for lite pga mye isolasjon.