6 144    7    0  

NIBE Avtreksvarmepumpe

 48     Meland     0
Hei.
Vi holder på med å bygge hus og kom over noe som heter NIBE Avtreksvarmepumpe. Noen har inne som har et slikt system? Lurer på om det er noe å satse på..
Vi skal ha vannboren varmei huset og dette kan du koble til via dette systemet. Har prøvd å søke om rundt dette men er ikke stort mye å finne.
Eneste jeg kunne finne var fra forige modell og det var som sagt ikke mye å skryte av. Folk som hadde dette systemet hadde vesentlig høyere strømregning enn den normale mann i gaten.  :-\

HSt
   #1
 23 929     Lillestrøm kommune     0
Hvis det er avtrekksluft til varmtvanns varmepumpen du har sett på så fungerer denne, men den kan ikke "finne opp" energi så hvis du tror at varmepumpen skal klare å varme opp huset ditt så tar du feil. (En luft vann varmepumpe forbruker mye uteluft sammenlignet med den mengde luft som sendes ut av huset ditt, selv om uteluften er kaldere henter den mer energi fra denne). Dvs denne er egnet til å redusere kostnad for varmvannproduksjon (men har du ventilasjon og varmegjenvinner og trenger luft-vann ved siden av er det lurerer med konvensjonell varmegjenvinner i balansert ventilasjon).
   #2
 355     Rælingen     0
Jeg har en slik varmepumpe i mitt hus fra 2001, og er så langt meget fornøyd med både systemet og forbruk.

Enkelt forklart fungerer systemet på den måten at man gjenvinner den varme inneluften som finnes i huset. Uten en separat utedel slik som andre varmepumper.

Effektiviteten av disse avhenger av hvilken modell du kjøper. Det har de siste årene kommet flere kraftigere pumper av typen som gir 5-6kw. Disse pumpene er mye brukt i Sverige.

Jeg er ikke helt enig i det HSt skriver. Etter å ha bodd i huset siden Januar i år er jeg meget fornøyd med både varmen den gir (vannbåren gulvvarme i 1. etg ca 75 kvm), mengde varmtvann og ventilasjonen. Min pumpe er riktignok "bare" på 2 kw, så når kvikksølvet bikker under -5/-10 fyrer jeg med pellets. Jeg kan koble inne 9kw ekstra i form at elkoble på varmepumpa, men for meg fungerer det fint med pellets. Noe eldrift må det til i løpet av vinteren, men ikke så mye jeg hadde trodd i første omgang. Eldriften kan også kobles helt ut/delvis ut hvis det er ønskelig. Vinteren som var kjørte jeg med kun 4 kw innkoblet ekstra, men det var sjelden den brukte mer enn 2kw ekstra.

Jeg skal ikke gjøre denne varmepumpen magisk, for det er den ikke. Jeg sier bare at jeg er meget fornøyd, og vil si at den varmer mitt hus godt nok.

For mer info gå inn på sider som ivt.se, nibe.se eller comfortzone.se. For nytt hus ville jeg sett på de nye kraftigere pumpene som nibe F750 eller fra comfortzone.

På forumet www.varmepumpsforum.com finnes det en egen del for såkalte ventilasjonsvarmepumper, elller frånluftsvärmepump som de heter på svensk. Finner mye info der, lite med kunnskap om disse pumpene i Norge desverre.
   #3
 355     Rælingen     0
En kommentar til det du skriver ang at folk med dette systemet hadde høyere forbruk enn den normale mann i gata; Jeg har et snitt hittil i år på 24kw pr dag. Slik jeg ligger ann til nå bør jeg havne på ca 10000kw, med husholds-el og hele pakka. Famile på 5, godt isolert hus på 1,5 etg og 119 kvm.
   #5
 317     Søgne     0
Jeg installerte Nibe Fighter 100P for ca 7-8 år siden. Den bruker varmen fra avtrekksluften til å varme opp varmtvannet til 60 grader. Den har innebygget bereder på 225 liter.

Jeg hadde før en villavent ventilator som bare blåste varmluft rett ut av huset.. Så bare byttet ut den med Nibe Fighter 100 P. Har 3 leiligheter og et firmalokale, som den varmer vann til uten problem. Den har og elektrisk kolbe som kan brukes i tillegg hvis man ønsker, Men jeg har ikke behov for den.

Den modellen er ikke så egnet for nye hus med varmegjenvinning og slikt direkte i ventilasjonen. Da bør man bruke de større modellene. Men den fungerer utmerket i eldre bygg med en del avtrekksluft fra feks noen bad eller lignenede.

I tillegg blåser den resterende varmluften rett ut av veggen.. Noe jeg fant ut jeg ville utnytte.. Der satt jeg en vanlig luft/luft varmepumpe med 3 innerdeler, som varmer opp det meste av bygget! Den får grei temperatur ute hele året, og derfor god utnyttelse av energien som allerede er der! Fordi den får restvarmen direkte fra utblåsningen av avtrekksluften (10-25 grader det meste av året)

Smile
Signatur
   #6
 3 997     Oppland     0
Du er sikker på denne ikke står å avrimer langt mer enn nødvendig pga den fyktige inneluften den får servert?
Det er i allefall erfaringer andre har gjort før deg, da går vinninga opp i spinninga..

En annen betraktning er vel om ikke avtrekksvarmepumpen til tider senker temperaturen på avtrekket så mye at det er under utetemperatur, men det vet jeg ikke sikkert. Men i så tilfelle taper du jo effekt også,
   #7
 317     Søgne     0
Har ikke merket at den avrimer spesielt ofte eller lenge. Ikke så stor del av tiden noen dusjer.
Men vil tro at avtrekksvarmepumpen fjerner mye av fukten, samt at den filtrerer luften.

Har hatt måling på temp inn og ut av Nibe fighter 100P..
Inntemp har ligget på 18-25 grader.
Uttemp har ligget på 13-17 grader etter det jeg kan huske..
Men det avhenger nok av hastigheten på den innebygde viften. Den har vel ca 5-10 trinn..
Trekker ut luft fra 2 soverom og 3 bad totalt. Veldig lite støy.

Meget godt fornøyd med den hvertfall, og vil tro jeg snart har spart den inn.

Om det skulle gå under utetemperatur, så er det nok en periode hvor jeg ikke bruker varmepumpe til oppvarming av luften inne. Men om jeg skulle trenge kjøling, er det og en fordel med kaldere luft inn i varmepumpedelen ute..

Utedelen er LG 3 veis på ca 7,5 kw. Men 2 av innedelene er LG ART.. Pen å se på, men mer støy fra dem.. Ville valgt de andre innedelene i dag. De har mindre støy og bedre luftstrøm..
Signatur