87    3    1  

Snekre ventilasjonsmanifold?

 162     Oslo     0
Jeg planlegger å installere en ventilasjonsvarmepumpe. Prinsippet er jo at varme (eller kulde) fra utluften gjenvinnes til innluften ved at energien "pumpes" den ene eller andre veien. Det slo meg at en av forutsetningene for dette prinsippet brytes på sommerkvelder når huset er varmt og uteluften forholdsvis kjølig. Det må da pumpes energi fra den kjølige uteluften til den varme inneluften. Det hadde vært vesentlig mer effektivt å pumpe energi fra innluften til en annen luftstrøm som kommer rett utenfra. Det kan fort være rundt 15 grader forskjell på dette.

Jeg funderte på å fikse dette ved å snekre en manifold hovedsaklig i kryssfiner med en spjeldmekanisme som ruter luftstrømmene riktig vei. Jeg vil tro jeg klarer dette, sånn noenlunde lufttett.

Spørsmålet er hovedsaktlig om det er fullstendig idiotisk å lage ventilasjonsboks i treverk istedenfor blikk, annet enn åpenbare ting som vekt og kostnad og slik?

   #1
 1 151     Sandefjord     0
Treverk isolerer jo veldig godt, så hvor mye energi som vil gå fra varm til kald luft, eller motsatt, er jeg veldig usikker på.
I så måte leder jo plast eller aller helst metall varme mye bedre.
HSt
   #2
 23 929     Lillestrøm kommune     0
Litt kondens kan det bli så det er dårlig valg å ha dette i tre
  (trådstarter)
   #3
 162     Oslo     1
Denne manifolden er på ingen måte ment å være (istedenfor) en varmeveksler, så ideelt sett skal det jo være ingen energioverføring mellom de forskjellige luftstrømmene. Jeg har googlet litt mer og funnet to potensielle problemer: brannsikerhet og mugg/soppvekst.