40 743    50    0  

Varmepumpe i Villavent VR-700 EV aggregat

 96     Hell     0
Noen som har noe erfaring med varmepumpe montert i aggregatet til Villavent? Vi vurderer å montere dette, men vet ikke hva vi skal ha og antatt kostnad på dette.

Og hvor mye bedre er dette i forhold til ordinær Luft/Luft?

   #1
 663     0
Viste ikke at villavent hadde slike anlegg?

Vist du søker på exvent pelican pro så er det den typen jeg vurderer i mitt neste liv, men virker ikke som det er så mange som har erfaring rundt dette.
   #2
 59     0
Etter det jeg har forstått skal en ikke bruke ventilasjonsanlegget som varmekilde. Dette pga. at innblandingen av friskluft blir dårligere.

En setter normalt innblåsningstemperaturen til 21 grader. Varmebatteriet i ventilasjonsanlegget er kun ment for å klare å holde luften til 21 grader. Normalt med en effektiv varmeveklser vil ikke varmebatteriet være nødvendig.

  (trådstarter)
   #3
 96     Hell     0

En setter normalt innblåsningstemperaturen til 21 grader. Varmebatteriet i ventilasjonsanlegget er kun ment for å klare å holde luften til 21 grader. Normalt med en effektiv varmeveklser vil ikke varmebatteriet være nødvendig.Det er ikke varmeveksleren vi tenker på, men å montere en varmepumpe i tillegg. Denne tar ferdig filtrert luft fra ventilasjonsanlegget og varmer opp denne. Vårt ventilasjonsanlegg er i dag satt på 16-18 grader, og det er denne vi kunnet tenkt oss å få litt høyere uten at vi bruker varmeveksleren som suger strøm.
   #7
 663     0
Søk på exvent eco pelican. Men den koster en 100 tusen. Dette anlegget er inkludert pumpe inne i uniten uten utedel.

   #8
 3 957     0
Villavent selv fraråder på det sterkeste å montere varmepumper i tilknytning til ventilasjonen i hus. Var på kurs med de i vår og da dette ble tatt opp stod bare fyren å rista på hodet under hele spørsmålet og kom kontant med svaret "NEI! sånne løsninger benyttes bare av idioter" Wink
   #9
 198     0

Villavent selv fraråder på det sterkeste å montere varmepumper i tilknytning til ventilasjonen i hus. Var på kurs med de i vår og da dette ble tatt opp stod bare fyren å rista på hodet under hele spørsmålet og kom kontant med svaret "NEI! sånne løsninger benyttes bare av idioter" ;)


hvorfor er man idiot med en slik løsning. det må du forklare.

tror ikke det er noe problem å lage eller å få laget en radiator el.l tilpasset for ventilasjons apparatet.
om man har varmekolber eller bruker en annen for for oppvarming kan jo ikke spille noen stor rolle.


Uansett kan man kjøpe seg en billige luft/vann varmepumpe og radiator for vann(fancoil). en styring osv. da har du ihvertfall en slags løsning som kan fungere. men vil nok tro du trenger å ha den montert  etter behhandlet luft.
   #10
 663     0
http://www.enervent.fi/main.asp?menuid=20000&langid=8&countryid=300id=20

Det vil si at desse er idioter. Tviler meget på denne påstanden. Det er vel heller at andre ligger etter i teknologien vil jeg tro. Standard for alle vent leverandører er at de holder seg til det som de har levert de siste 10-20 årene. Det eneste nyvinning til nå er vel rotorveksler, men her på våre kanter leveres det for det meste kryss vekslere til nye hus. Ventilasjonsbransjen er for lite til stede når en huseier skal bygge hus.

Men ja, luft er en dårlig bærer av varme og ja det krever ett godt isolert anlegg mtp. varmetap. Men dog synest jeg at uniten er noe dyr.

NB. Noen som føler ubehag av ett anlegg om sommeren når det er 30-35 grader ute? Dette anlegget baserer seg på maks utblåsning på 30grader, vist jeg har forstått dette rett.