165    4    0  

Grave ned strømledning - verktøy til kompakt leire

 224     Østlandet     0
Skal sammen med naboer grave en grøft for ny strømkabel til vårt rekkehus. Jordsmonnet er kompakt leire. Selv om det ikke er en lang strekning, så blir det tungt å gjøre kun manuelt. Ser for meg å kunne bruke noe elektrisk, og slippe å leie en kompressor. Hva med borhammer / meiselhammer / oppbrytningshammer - finnes slike med et litt bredt blad, som kan brukes til dette? Vil helst leie, eventuelt kjøpe, hvis det ikke er alt for dyrt.

Takk for råd.

   #1
 496     Møre og Romsdal     0
SDS-max maskin med brei meisel hadde sikkert kunne vore brukt. Evt ei glimrande muligheit til å få leike seg med minigravar? Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 224     Østlandet     0
Takk for svar. Har tenkt på noe lignende. Men finnes slike med et litt bredt blad?

Skulle gjerne brukt minigraver igjen, men har anlagt en markterrasse, som må åpnes og jeg tror det blir vanskelig å komme til med minigraver der.

TBL
   #3
 174     Lørenskog     0
Har nå i august - september fjernet leire ved inngangspartiet. Kompakt leire hele veien, men bare en meters bredde.

Ikke mulighet å komme til med gravemaskin, brukte en smal stikkspade, trillebår og bøtter for å flytte leiren ut. Ble fire lass med tilhenger, ca 50-60 cm dypt.

Tok litt tid, men gikk overraskende greit. Om dere er flere bør det gå helt bra. Bryt leiren opp i små biter, som lastes på trillebår og kjøres til tilhenger. Jeg hadde ikke tilhenger her, så måtte først tippe i en haug og så laste på tilhenger etterpå, så det ble litt ekstra arbeid. (Her hadde jeg hjelp, så det var raskt.)

Området der strømkabel graves ned har ikke biltrafikk? Ikke så strenge krav til dybde på grøften da?
HSt
   #4
 27 193     Lillestrøm kommune     0
På hyttefelt så la også e-verket kabel i rødt trekkerør, dra på røret på kabelen før den legges. De la da kabel veldig grunt. Men sikkert lurt å
avtale med elektriker.